Žamberk Orlice Divoká 4 Revír 453056

Dobrý den,prosím o radu, může se na tomto revíru na přívlač? V minulém roce tam bylo část muškařského pásma, ale letos již v RŘ žádné muškařské pásmo označeno není.

Takhle vypadalo znění pro rok 2012:
Od jezu hydroelektrárny v Liticích až po nový silniční most v obci Líšnice. Přítoky jsou chovné – lov ryb zakázán. Náhon na Kohoutův mlýn v Bohousové od splavu až po vyústění zpět do řeky a úsek od dřevěné lávky v Žamberku až po jez koupaliště v Žamberku je chráněné rybí pásmo – lov ryb zakázán. V úsecích od jezu hydroelektrárny v Liticích po jez Kohoutova mlýna a od silničního mostu v Helvíkovicích po soutok s Rokytenkou je vyhlášeno muškařské pásmo – vyznačeno tabulemi.

A takhle pro rok 2013:
Vodní tok Orlice Divoké od jezu hydroelektrárny v Liticích až po nový (první) silniční most v obci Líšnice, mimo potok Rokytenku, která je samostatným rybářským revírem Rokytenka 1 - 453 071. Přítoky jsou chovné - lov ryb zakázán.

Předem děkuji za odpověď.
Autor diskuse: Tesaricek - Profil , 17.4.2013 všeobecné - RŘ, MO, svazy

likin - Profil | St 8.5.2013 8:38:16

:-) lidová tvořivost....

Tesaricek - Profil | Út 7.5.2013 23:01:47

Foto z Litického oblouku

likin - Profil | Ne 28.4.2013 9:59:50

Tak dnes jsem tam viděl chlapíka, který si jednotlivé cedule celkem pečlivě fotil, ani bych se nedivil, kdyby se zítra na životním prostředí v Žamberku kochali touto krásnou úpravou CHKO.....

Mrknato - Profil | So 27.4.2013 8:32:59

MalemKral >> Ahoj rybáři. Překvapil mě likin, který jasně a přesně vystihl jádro problému s "Vaším" revírem a 100% s ním v tomto souhlasím.

Ve tvém příspěvku je bohužel pravda pouze v poslední větě .... "Nehledě na to, že tento úsek už dávno není to, co býval." Nemyslíš, že to mohla být snaha "místní svazoologarchie" tyto úseky čenžnout?
No a proč si s tím "jeden člověk z ÚS dal práci a cedule z vlastní iniciativy instaloval? No protože i ve svazu fungují vztahy, známosti a korupce a to i službou za protislužbu a to mě sere obvzláště. Toto je zcela konkrétní a jasný příklad. Honza se zná s Milanem, Pepa s Jirkou a pak skutečně zákon, vyhlášku a ani rybářské lístky nepotřebujeme..... stačí známosti a nebetyčná drzost.

likin - Profil | Pá 26.4.2013 23:00:27

MalemKral >> No, chlape já s tvým revírem přímo sousedím, a problém nevidím v tom, že bych tam šel hned vláčet. Problém je v klasickém porušování zákona. Prostě je dáno, co je psáno a podle toho se posuzuje chování u vody i v životě.
Vaše org. zákon porušuje, protože si osobuje určovat pravidla nad rámec zákona. Nebo si snad Váš předseda představuje, že cedulí vyhlásí například malou vodu ?
Pánové, sundejte to co jste hřebíkama natloukli do stromů každých 20 metrů, nebo se může stát, že budete popotahováni za jasné porušení zákona o ochraně přírody. A co se týká neoprávněného vyhlašování muškařského pásma, to už může být kvalifikováno poněkud ostřeji .....

MalemKral - Profil | Pá 26.4.2013 22:02:43

Zdar chlapíci.
Chtěl bych se s Vámi podělit o svoje informace o této problematice. Jsem členem MO Žamberk a podle informací, které jsme si zjišťoval, Žamberk o zrušení muškařského pásma nezažádal (taky proč?).¨
Moje informace je také ta, že opravdu došlo k tiskové chybě. Důvodem této tiskové chyby je údajně nějaká paní z kraje, která to svou osobní chybou neuvedla do řádu a s kontrolou se zřejmě nikdo nezabýval, tudíž se na to přišlo až když se rozdávaly řády k povolenkám.
Kraj se brání stále tím, že podnět dal Žamberk, ale kdyby to vyšlo ze Žamberka, tak proč by si na kraji dali tu práci s těma cedulema? Kraj nechal udělat několik plechových cedulí a co já vím, tak jeden člověk, který chtěl, aby bylo pravidlo muškařského pásma dodrženo, tak z vlastní iniciativy nechal tyto cedule namnožit, zatavit, aby se lidé nemohli vymlouvat, že ceduli neviděli.
Koukl jsem, že plechové cedule jsou na začátku, konci a zhruba vprostřed tohoto úseku, pokud vám plastové přijdou nedostačující nebo "směšné".
Musím se přiznat, že chodím taky na přívlač a přesto, že používám háček bez protihrotu, tak budu toto pásmo ctít a na přívlač tam nepůjdu. Jsem totiž i muškař a sportovní rybář, takže "chápu" vás plechaře a masařky, že se cítíte diskriminováni, že nedokážete chytat na kusu řeky bez trojháků a rvát rybám koutky tlam a že se vrháte jako supy na mršinu při každé příležitosti.
Nehledě na to, že tento úsek už dávno není to, co býval.

likin - Profil | Pá 26.4.2013 20:26:11

Já se přiznám, že bez dovolení sem nakopíruji stanovisko, které mi zaslal pan Alexander Šíma , tímto mu děkuji za ochotu a čas.
Dobrý den,
Ocituji § 13 odst. 9 zákona o rybářství : „V povolence k lovu uživatel rybářského revíru označí držitele rybářského lístku, popřípadě stanoví bližší podmínky výkonu rybářského práva..
Znamená to, že zákaz či omezení, které neupravuje zákon o rybářství ani prováděcí vyhláška, ale jsou upraveny pouze v rámci bližších podmínek výkonu rybářského práva, jsou účinné pouze tehdy, když jsou uvedeny v povolence k lovu. V praxi se to řeší tím, že tyto bližší podmínky jsou uvedeny v soupisech revírů, které rybář dostává k povolence a má se tedy za to, že soupis revírů je součástí povolenky. Pak je vyhověno zákonnému požadavku, že bližší podmínky jsou uvedeny v povolence k lovu.
Pokud tomu tak není a zákaz či omezení nejsou uvedeny v povolence k lovu (alespoň způsobem, jaký jsem uvedl výš), pak není zákonem stanovený způsob zveřejnění bližších podmínek dodržen. Zákon tedy nepočítá s tím, že by postačovalo ke zveřejnění takového zákazu označení části revíru tabulemi.

Mrknato - Profil | Pá 26.4.2013 15:57:15

michles >> Bohužel v bodě 1. se ti nedostává relevantních informací a trousíš tendenční tlachy. Kontrolní otázka. Víš jakým procesem se v ÚS stanovují BP? Pokud ano, pak by jsi svůj příspěvek zmačkal a zahodil a pokud ne, tak tu budeš obhajovat nezákonnosti jako soudruzi v 48. Možná proto, že se jim za to nic nestalo......
2. Na píčoviny odpovídám stejnými.
3. To se zeptej zdroje, který ti tvrdil nesmysl, že někomu, někde, něco vypadlo z BP...... bude mít jistě blízko ke specialistovi ohledně toaletn kultury....

Edit: abych tu napsal něco veskrze pozitivního, tak děkuji Tesaříčkovi, že tu po měsících plků napsal něco aktuálně průserovýho.

michles - Profil | Pá 26.4.2013 14:43:28

Mrknato >>
1. Říkám že jsem se ptal ..... a nikdo to nenavrhoval , aby to muškařské pásmo bylo zrušeno a nikdo to neschvaloval ,aby to pásmo bylo zrušeno. Prostě to vypadlo z tisku - chyba tisku - což teda nechápu, ale je to prý tak. Tak mě to bylo vysvětleno.

2. Psal jsem slušně , tak piš taky slušně , to by šlo ne????

3. smutná šaráda jednoho jediného člověka, který má k zákonu o rybářství vztah jak k toaletnímu papíru - koho tím myslíš????

Zdar M

Mrknato - Profil | Pá 26.4.2013 13:49:20

michles >> Seš vedle jak ta jedle. Muškařské pásmo se jen tak samo od sebe nezruší v BP, to zaprvé. Za druhé to někdo musel navrhnout a někdo schválit. Jinak by tato šaráda nevznikla a je to bohužel smutná šaráda jednoho jediného člověka, který má k zákonu o rybářství obdobný vztah, jako k toaletnímu papíru.
Pokud by na cedulích stálo, že tvojí případnou družku bude obhospodařovat každý sudý týden tvůj soused, tak by to tam též nestálo jen tak pro prdel..... Byl by to řádnej vejjeb, jako s těmito plakáty. Myslím, že za 100 let budou cenější, než ty Alfons Muchovi.....)

michles - Profil | Pá 26.4.2013 13:13:24

Já to vidim teda stejně jako TOKR - všude kolem řeky jsou cedule pod hlavičkou VčÚS ČRS H.K.
kde je uvedeno že se jedná o muškařské pásmo - tak by mě nenapadlo tam chytat jinak než muškařením.

Ty cedule tam přece nejsou jen tak pro srandu , navíc jelikož tam občas zajedu , tak jsem se informoval od kamaráda v HK na kraji co se vlastně stalo, a žádný muškařský úsek tam zrušen nebyl, MO Žamberk hospodařící na tomto úseku si tam nadále přeje mít muškařské pásmo, chyba vznikla údajně při tisku podkladů rybářského řádu a přišlo se na to až pozdě když byly řády vytištěny , takže to VčÚS HK a Mo Žamberk řešili takto psanými cedulemi v ČEŠTINĚ.

Asi bych chápal když tam někdo přijede z daleka , že může být naštvaný, ale muškařský úsek tuším končí jezem Kohoutova mlýna tak asi může jít vláčet na ten jez myslím.

Zdar M

RSA - Profil | Út 23.4.2013 7:46:54

Když se poštěla voda z Pastvin tak se to dalo i spojit :-)

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 17:57:56

tonouš >> A z lodě :)

tonouš - Profil | Po 22.4.2013 17:31:52

Siven Polní >> v labi ryby nejsou, jeď si rači zavláčet do žamberka:-)))

Mrknato - Profil | Po 22.4.2013 17:28:49

TOKR >> Každý máme nějaká práva a povinnosti. Tady na tom zcela evidentně prosakuje, že někdo se z těch povinností může vykroutit, ze své chyby udělat cnost a navíc do toho namočit někoho z územního svazu. Ta cedule je čistě informativní a spíš než odradí, tak přiláká. Není ti divné, že tam chybí č.j. rozhodnutí uživatele, aby se alespoň mohlo jednat o svazorozhodnutí a šlo nějak "uchopit"? Jak potom ten stejný svaz může po jednotlivých rybářích chtít, aby dodržovali předpisy?

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 14:34:22

tonouš >> Goooood! Letos si to hodím s nafukovací kanoí, už je ready :)))

tonouš - Profil | Po 22.4.2013 14:29:01

Siven Polní >> na labi nevim, ale v zahraničí ho využívám:-)

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 14:27:35

TOKR >> Jasně, bohužel, je to jeho právo, ale někdo ho využívá až na kost... Kdybych bral všechny mírový potoky, tak si nezachytá nikdo, kór na malé řece.

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 14:24:28

tonouš >> A tak ten boat využiješ na Labi, ne?

TOKR - Profil | Po 22.4.2013 14:22:42

Siven Polní >> U nás také leckdy musím překousnout to, že mi rybář povídá, minulý týden to šlo, tak jsem si bral ryby okolo 35 cm, dneska bída, musel jsem vzít 3 ryby 26, 27, 31
A já mu můžu jen říci v pořádku, zapsat, a jít si po svém ...

RSA - Profil | Po 22.4.2013 14:22:40

Siven Polní >> je to právě úsměvný, jak říkám takovej trošku divokej západ :-) právo na to rozhodně nemá

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 14:21:43

TOKR >> Mně taky, ale chytal bych dál. Těch blbostí, který ten rybolov kazí, je tolik že, jedna navíc... Tady je to muškařská elita, ve Vranovicích rybičkářská elita... Takových chyb klidně víc.

tonouš - Profil | Po 22.4.2013 14:17:28

Mrknato >> jinak to je stejný jako předloni v Hradci, udělali v řádu chybu a mohlo se chytat na písákách z lodě, tenkrát to naštěstí moc lidí nevědělo, já si ale kvůli tomu koupil boat a pár vláčkařů s lodí taky potkal...loni už to bylo opravené a dávají si pozor,

jo a s RS sem se hádal několikrát, vždycky ji na mě zavolali kapraři, ale já vytáhnul řád přečetl jim to a znova sem plul vesele chytat...

TOKR - Profil | Po 22.4.2013 14:16:35

Tesaricek >> Sorry, že budu rýpat, ale tohle mi přijde na hlavu, přijdeš k vodě, přečteš si ceduli (to jsi dokázal, tím, že jsi ji vyfotil), je pod hlavičkou VčÚS ČRS H.K. a přesto uvažuješ o lovu přívlačí ? Mě to přijde trošku divný, ikdyž RS by Tě za to postihnout neměla, jelikož to není v bližších podmínkách lovu... ale stejně to vědomí, že jen využívám cizí chyby, by mi kazilo rybolov ...

Siven Polní - Profil | Po 22.4.2013 14:15:55

RSA >> A jako u vás jsou letos potoci hájení a nesmí se brát? Nebo proč by měl člen RS brát povolenku za ponechanou rybu? To, že někdo pytlačí, je smutný, ale máš prostě PRÁVO si rybu vzít, punktum. To je fakt spíš ta "milice", než RS. Sám jsem RS, ale takovýho typa, co si hraje na Krakonoša, a chtěl by mě brát papíry za JEHO nápad, bych ignoroval, nebo bych rovnou volal benga.

tonouš - Profil | Po 22.4.2013 14:13:53

Mrknato >> :-)))sem před lety na tomhle revíru přšel o papíry...právě kvůli vláčení, nevim už jak to bylo, jestli sem se nekouknul do řádu nebo co, ale to je jedno, jen si pamatuju, že 3 hody-3 potočáci přes 35, sem si řikal, hm, to je dobrá voda a víc sem toho nestih a byl sem bez nich:-)