Oválné talíře pro servírování ryb?

Nemáte zkušenosti s oválnými talíři s barevnými motivy pro servírování ryb? Podmínka je nevyblednutí barev na talířích při mytí v myčce nádobí.
Autor diskuse: Schleie - Profil , 22.3.2013 všeobecné - ostatní

Schleie - Profil | Po 8.4.2013 14:02:57

Joe Smoker - děkuji za vyčerpávající odpověď na mou otázku.Dle tvé rady jsem zakoupil bílé porcelánové oválné talíře bez potisku,jak doporučuješ.
V neděli byli poprvé servírováni na těchto talířích smažení sivenové,byla
to paráda - co dodat.Mytí v myčce -bez problému.
Je vidět,že své práci /kuchaře/ skvěle rozumíš.

Přeji ti úspěšný rok 2013 -jak u vody ,tak v kuchyni.

Joe Smoker - Profil | Ne 24.3.2013 20:47:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stálost barev zaručit nejde,záleží na kvalitě talířů,i na tom co používáš za prostředek do myčky,dokonce i na značce myčky. Každá má jinej mycí tlak,kterej všechno co do ní dáváš postupně omele. Ve zkratce - lacinej talíř je prostě lacinej,za drahej a kvalitní dáš i 500 za kus. Co by se ti líbilo za vzory a barvy? Dnešní trh nabízí všechno od A do Z. Takhle těžko radit.

Za mě osobně,pokud toužíš po ozdobách,tak zvol cibulák. To je aspoň český a decentní. Pro mě nikdy nikdo nevymyslel nic lepšího,než normální bílej talíř - http://www.4-gastro.cz/cz/ovalny-talir-jane-36-cm . Asi takhle nějak. Rybu jde porcovat,filetovat,polít omáčkou,ozdobit přílohou,prostě naservírovat tak,aby hlavní ozdoba bylo samo to jídlo.
Nezáleží na talíři,záleží na tom co je na talíři ;-).

Fotka je převzata z webu restaurace Rybárna v Pardubicích,známé z jednoho dílu Ano,šéfe!
Jen tak pro inspiraci,pstruh pečený v pergamenovém papíře ;-)

valcha186 - Profil | Ne 24.3.2013 19:59:53

Podle velikosti ryb jsme dokupovali talíře. Klasika porcelán, dobře nahřát a pak dávat rybu. Měli jsme Pd 60-70 cm. Zadařilo se a letos jdeme do nich zase. Je to dobrota. Jíme na terase, na břehu, tak nahříváme. Je to lepší. Kousky přečuhují, ale to neva. Plech je hned studený.

u.x.a. - Profil | Pá 22.3.2013 16:01:47

na kapra v celku doporučuju nerez tác..ten nevybledne..