Postupné rozpouštění boilie

Jakým způsobem či šložkou se dá zajistit postupný rozpad boiliesu? Mám na mysli pomalé odpadávání částeček z kuličky a ne jen postupné měknutí. Budu rád za jakoukoliv radu či případně nějaký receptAutor diskuse: h-d-c-k - Profil , 9.9.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

4x v oblíbených a 3x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nh-d-c-k - Profil | Po 10.9.2012 15:58:13

díky moc za rady, hned o víkendu to prubnu :))

NHeri - Profil | Po 10.9.2012 14:41:29

Jak rikal,resp psal Pitris,je to o susenych vejcich.dej pul na pul susena a obyc a ses tam co chces byt.(mysleno na kg such.sm.)Zalezi take samo na samotnem slozeni such.sm. Netusim z ceho a v jakem pomeru se konkretne ta tva sklada ale zkus event.ubrat syrova a pridat susena vejce.Nezapomen ale necim nahradit "tekutinu" ktera chybi pridanim sus.vajec.Jednoduse rozklepni vejce do odmerky a jsi doma.-musis mit take nejake zasluhy sam.... :-)) Jestli nahradis tekutinu pouze tekutou potravou nebo vodou zalezi na tobe,tedy spis kolik chces utopit v kg penez.Doporucene davkovani u vetsiny TP je dostacujici a co je nad uz je vetsinou jen hazeni penez do vody.At se dari

NMartík - Profil | Po 10.9.2012 13:49:03

h-d-c-k >> sušených vajec 100g na kilo a k tomu cca 200ml tekuté fáze(voda, atraktory atd.) Ale fakt záleží od směsi, zkus to první na cca 100g mixu, ať si nezpůsobíš krušné válení třeba 5kilo boiliesu :) s tím mám taktéž zkušennost

NPitris - Profil | Po 10.9.2012 13:44:02

h-d-c-k >> Zkoušel sem 10%, tedy 100g na 1 kg a drželo to dobře, ale to si nejdřív vyzkoušej na menším množství a uvidíš, záleží jestli budeš používat sušená vejce nebo třeba Vajahit.

NSlavíček - Profil | Po 10.9.2012 12:42:02

h-d-c-k >> Vařím je ale 20 mm max 1.5 minuty a pak je usuším na šutr . Někdo namítne že to nemůže fungovat ale opak je pravdou vydrží to v ledové vodě kolem 15 h než se úplně rozpadnou .Dávám 8 vajec na kg 30 ml minamino a 10ml esence .

Nh-d-c-k - Profil | Po 10.9.2012 12:02:55

Pitris >> ano to je přesně můj cíl! Asi s tím máte zkušenosti, proto bych se zeptal jaké je dávkovkování sušených vajec na kilo suché směsi?

NPitris - Profil | Po 10.9.2012 11:09:23

h-d-c-k >> Sušená vejce způsobí, že se koule jakoby "odlupuje", to je myslim to kam míříš. Směs dovlhčíš vodou.

Nh-d-c-k - Profil | Po 10.9.2012 9:57:40

levhan >> nemá krupice spíš opačný efekt? Tím myslím spíš uzavření boilie

NMartík - Profil | Po 10.9.2012 9:37:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednak poměrem tekutých potrav a vajec. Čím víc potrav a míň vajec, tím rozpadavější a atraktivnější. To je drahá varianta. Pak lze obdobný efekt docílit vodou a vejci. To je levná ale míň atraktivní varianta. U kterékoliv varianty si musíš pohlídat albuminy + celkový olej. To směs luxusně zalepí. U rybích mouček použij určitě ty různé enzym-varianty. Nemyslím tím dávat JEN enzym moučky, ale aby tam nějaké procento bylo.U nich ale bacha, hodně žerou vody, tak dej víc vajec, ať to jde pak válet. Z mléčných určitě kaseinát Na.
Co se týče sušených vajec - ty pokud je nadávkuješ správně, udělají boilie, které rychle vypouští atraktory. Efektu, kdy se fakt povrch rozpadá podobně jak peleta jsem dosáhl až tím předávkováním tekutýma potravama. U jedné směsi jsem dal 150ml na kg suché a to je fakt takové "mňango" :) Nemám to na masivní krmení, spíš jen takový pamlsek..
Rozhodně u těch rozpustných bacha na bílou rybu, ta dokáže divy..

Nh-d-c-k - Profil | Po 10.9.2012 9:16:54

Jeden známý používá do boiliesu místo normální sušená vejce. Myslíte, že by to byla možnost rychlejšího rozpadu?

Nh-d-c-k - Profil | Po 10.9.2012 9:11:42

Slavíček - 10.9.2012 8:05:36 takže chápu to správně, že boilie nemám vařit ale jen usušit? V tom případě dostanu pelety s rozpustností kolem 3-4 hodin. Mně jde spíš o to, aby boilie vydrželo ve vodě cca těch 10 hodin ale aby se pomalu uvolňovaly částečky, ale aby byla kulička vprostřed pořád tvrdá

NSlavíček - Profil | Po 10.9.2012 8:05:36

trošku ti napovím tím že nahradíš vejce vodou docílíš pouze rychlého rozpadu nic jiného . Finta je hodně hrubé složky méně pojiv víc rozpustných přísad a navíc usušit .

Nalda2211 - Profil | Po 10.9.2012 7:20:22

h-d-c-k - >> zdar vsechno to je o mnozstvi vajicek na kilo smesi standard je cca 8 kdyz das 4-5 a zbytek dolejes tekutou slozkou tak mas hotovo

Nlevhan - Profil | Po 10.9.2012 5:45:50

nic lepsiho neni

NSlavíček - Profil | Po 10.9.2012 5:13:13

Konkrétní návod ti nedám to není o jedné složce ale musíš vyvážit všechno . Chytám na takový koule dlouho na podzim kdy voda má pod 10 a mám ryby přes 10 kg i při teplotě vody 5 stupňu . Musíš zkombinovat jak hrubou složku tak pojiva a rozpustné přísady.