Chytání v proudu

Zdravím. Jak nahazujete ve větším proudu? Máte vlasec po proudu, nebo protiproudu...? U nějakých peřejí je to asi jasné, ale co na takovém dolním Labi? Asi také záleží na montáži, typu prutu, ale jde mi o to, zda je nějaký standard a když nahodím proti proudu jsem za blázna...
Autor diskuse: solich - Profil , 24.8.2012 feeder - techniky lovu

Chosé 2 - Profil | So 25.8.2012 21:04:21

solich - >> Nejpřirozenější je tak 30-40° po proudu. Když je to možné nenahazuji moc daleko, dle
výskytu prřekážek a struktury dna. Když např.plavou po hladině nečistoty, tak sklopím pruty špičkami do vody a nechám vytvořit malý pytel kopírující dno, podobně jak radil Martin M.Kdysi Jarda Vítek upřednostňoval pruty nahoru z důvodu menšího odporu proudu a můj způsob byl přinejmenším zvláštní, ale na Labi mi to nikdy nesebral motorový člun,plující loď nebo větve a rybám to nijak nevadilo.

Carabus - Profil | So 25.8.2012 20:44:02

Já většinou chytám na průběžku a jednou se mi stalo, že brali podoustve a kapři v proudu a já se do nich nemohl trefit. S malým háčkem a červíky to braly podoustve a kapr to většinou urval už při záběru, s větším háčkem a silnějším návazcem to podoustev nevzala do huby a jen to ozobávaly a čekat na ojedinělý záběr kapra se mi nechtělo. Tak jsem chvíli laboroval s velikostí krmítka, aby se jen tak udrželo a začal nahazovat proti proudu. Záběry podouství byly stejně čitelné, a pokud to vzal kapr, tak jsem měl dost času odbrzdit a i na slabším vlasci ho zdolat

Shafi - Profil | So 25.8.2012 13:01:31

solich - >> Zkus navázat paternoster tak, aby jsi měl na delším konci krmítko a na kratším háček. Zkusil jsem to na řece, když se ryby začali ukazovat nade mnou a já jsem nemohl změnit místo. Nebylo to sice v nikterak silném proudu, ale i tak byly záběry plynulejší a povedlo se mi i zaseknout více ryb, než s krmítkem na kratším návazci.

solich - Profil | So 25.8.2012 6:48:31

Já si myslel, že o tom asi moc dumám a že zdravý rozum velí po proudu. Ale zajímají mě vychytávky, takže Martine, díky za tip.

Martin M. - Profil | So 25.8.2012 1:25:42 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

solich - >> proti proudu bych chytal jen vyjimecne - napr. pokud 10m nade mnou je nejake zajimave misto, ke kteremu se jinak neda dostat.
Kdyz nahazujes proti proudu, tak ti nad nastrahou prochazi kmenovy vlasec a ja verim, ze to rybam vadi.
Nektere metody lovu na feeder s tim ale pocitaji - nahazuje se paternoster proti proudu, povoli se nekolik metru vlasce, aby vznikl "pytel" a ceka se na zpetne zabery.

Káceč - Profil | So 25.8.2012 0:31:10

Zeptej se tady http://www.mrk.cz/feeder, zakládat otázku je asi zbytečný. Akorát se tu budou hádat.

Carpeater - Profil | Pá 24.8.2012 23:18:57

solich - >> a co vlastně chceš chytat a s čím?