Jak dlouho vydrží rohlíkové boilies?

Vyzkouším je co nevidět na soukromáku.. Děkuji
Autor diskuse: Pindra - Profil , 3.8.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Fil@s - Profil | So 25.8.2012 8:26:04

S rohlíkáčema chytám na feeder, pokud nepřijde záběr, tak je tahám z vody tak za půl hodiny, a skoro vždy tam ještě jsou. Ale to se stane málo kdy, abych na feeder byl půl hodiny bez záběru, skoro vůbec.

BubuKuku - Profil | So 25.8.2012 7:53:16

Zkuste domácí roh. boilies bez příchutě prostě jen tak - ryby na to berou

Starc55 - Profil | Po 6.8.2012 10:48:02

Pindra - >> Já používám rohlíkové boilie již mnoho let, posledný 2 roky z vlastní produkce. Musím říct, že vůbec není důležité, jak dlouho vydrží ve vodě. Podstatou tohoto lovu na tuto nástrahu je přinutit rybu k záběru v co nejkratším čase. Já boilie suším na plechu na ústředním topení do absolutně nejsušší a nejtvrdší konsistence, aby bylo schopné vydržet neomezeně dlouhou dobu. Takovéto boilie pak vydrží ve vodě i několik hodin, ale o to u této nástrahy opravdu nejde. Pokud nemám do cca 30 min. záběr zkouším jinou příchuť, techniku, systém, způsob krmení a nakonec změna místa, ryba jistá. Všem lovcům na rohlíkové boilie přeji Petrův zdar.

boss254 - Profil | Ne 5.8.2012 22:29:58

RadekZa >> ok dik

RadekZa - Profil | Ne 5.8.2012 9:54:02

boss254 >> Ok možná ještě dnes večer nebo až spíše zítra to budeš mít ve zprávě :))

RadekZa - Profil | Ne 5.8.2012 9:53:21

MAXXSKATER >> Ok tak dnes večer nebo spíše zítra to budeš mít ve zprávě :))

tym - Profil | Ne 5.8.2012 8:55:48

Pindra - >> U rohlíkáčů záleží především na výrobci. Někdo to dělá z běžného pečiva, ale znám firmu, která si nechává pést pečivo speciálně pro sebe na výrobu, a lisují z něho pod velkým tlakem. Dál je důležité zda se dipuje nebo ne. Dipované vydrží déle a ve vodě se tolik "nenafukuje". Tím, že je tvrdší, neláká tolik drobné ryby. Ale na některých vodách drobotina útočí na jakékoli rohlíkové boilie. Já bych tuhle nástrahu ani nenazýval boiliem. S tím má společného jen to, že se nastražuje mimo háček, ale je to velmi dobrá alternativa pro rychlý lov menších kaprů a opravdu se dá udělat i v poměrně slušné kvalitě doma. Dalším důležitým faktorem pro to jak dlouho vydrží na háčku je teplota vody. Čím tepleji, tím rychleji se bude rozpouštět a bobtnat. Ovšem vzhledm k tomu, o jakou nástrahu se jedná bych se tím tolik netrápil. Je skutečně určená pro menší ryby a k rychlému chytání, takže se počítá s častějším nahazováním, takže jak tady mnoho kolegů už řeklo, obyčejně do záběrz vydrží. Vyloušen není samozřejmě ani záběr opravdu velkého kapra, ale na ty bych se s pomocí rohlíkáčů nespecializoval. Na to jsou jiné kuličky :-))))))

bremic - Profil | Ne 5.8.2012 7:12:52

pajagogo >> Ale kdepak ryby reagují spíš na pH takže vznik všelikerých kyselin je vítán. Na druhou stranu sušení je otázka max dvou hodin, tedy jde spíše o oschnutí než usušení :)

pajagogo - Profil | Ne 5.8.2012 5:38:07

bremic >> no já nevím, ale osobně bych se asi trochu bál tý kombinace oleje a slunce, aby se to neposunulo někam směrem ke smradu nebo zkažení, ale tak když to pak převoníš tak je to asi fuck.

bremic - Profil | So 4.8.2012 9:20:36

Já rohlík nelisuju. Rozkrojím ho podél, nakrájím na " vojáky" a jednotlivé "vojáky" sroluju. Pak je převážu nití.
Pak to vymáchám v roztoku z melasy, rýžového nebo lososového oleje, přidám nějaký voňátka - nejčastěji scopex, mušli nebo česnek a nechám to oschnout na slunci. A je hotovo. Díky tomu oleji to nikdy neztvrdne našutr :)

boss254 - Profil | So 4.8.2012 9:13:28

RadekZa >> prosim posli aj mne ten navod

S&F - pescador - Profil | So 4.8.2012 8:22:04

nofish >> Jj. Jednou jsem viděl jak si je vyrábí kamarád doma .... rohlíky před lisováním napařuje v "kastrolu" kde před před napařením vaří nějaký čas anýzové semínka na provonění ... údajně je to levnější,kvalitnější a hlavně to funguje ... nevím :)

nofish - Profil | So 4.8.2012 8:09:21

Pindra - >> Dělej si je doma, pořádně to slisuj, ne jako ty v obchodě a dvě hodinky vydrží.Když to neodloubou plotičky.

MAXXSKATER - Profil | So 4.8.2012 1:20:32

RadekZa >> Mně to můžeš poslat taky, velice předem děkuji. :-))

Fischlař - Profil | So 4.8.2012 0:54:06

Moc dlouho ne, ryby ho mají rády :-)

arnošt - Profil | Pá 3.8.2012 23:50:49

Nejlepší je takové,co vydrží vždycky jen krátce z důvodu záběru. o)) Ne,vážně,záleží jaké a taky na teplotě vody,a třebas i aktivitě bílé ryby.Chce to prostě vyzkoušet...

zaplosak - Profil | Pá 3.8.2012 16:56:25

já ho nosím v batohu dobře 2 roky -a myslím že mu nic není...:-)

TIRO - Profil | Pá 3.8.2012 16:24:07

jiri22 >> A ten rohlík štípete napařený a slisovaný nebo čerstvý? Děkuji za odpověď.

carp tech. - Profil | Pá 3.8.2012 16:17:11

vydrží tam tak dlouho dokud nemáš záběr asi tak

jiri22 - Profil | Pá 3.8.2012 15:28:09

Zdravím. Rohlíkové boilies je fakt dobrá a u mně zoufalá možnost nástrahy, když nic nefunguje.
V podstatě se jedná o medovky a podle toho jí kapři berou. Klasické rohlíkové boili je vyhozená investice. Kde jaký prodejce si je fláká sám, kolikrát se divím, kolik peněz jsou nestydatě schopní
napočítat. Když sám kleštěma naštípám rohlík, šňůrka a nechám usušit.Mám přesně takové, co se prodávají. Ovšem nevydrží víc jak 1/2 hodiny a drobotina se postará. Lepší jsou ty tvrzené a dipované v medu, převážně lesním. Ty jsou tvrdé a vydrží fakt dlouho. I několik hodin. Dobré jsou i řepkové. Ty jsou také tvrdé a po 2 hodinách se moc nemění. Osobně můžu říci, že boilies v dipu lesní med asi za 50 Kč je nejlepší a i když nemám přesně změřenou dobu rozpadu, protože tak do hodiny vždy nějaký kapřík příjde a dávám novou. Myslím, že může ve vodě ležet víc jak 3 hodiny. Ovšem kdo by bez záběru tak dlouho vydržel. Petrův zdar.

mipa - Profil | Pá 3.8.2012 13:13:34

Pindra - >> jak to tady pročítáš, tak vidíš, že se odpovědi nedočkáš ... vše je "ASI" podle toho či onoho a tak bude nejlepší si to vyzkoušet v daných konkrétních podmínkách ..... je to jako s tou jejich účinností ... jedni je prostě vychvalují a druzí z fleku zatracují ..... :-)))

pajagogo - Profil | Pá 3.8.2012 12:10:24

Pindra - >> ale tak jako zas teda trochu vážně, v podstatě bych to klidně přirovnal k peletě a její době rozpadu, ty faktory sou hodně podobný, ať už aktivita bílé ryby, lisování při výrobě nebo máčení v čemkoli

pajagogo - Profil | Pá 3.8.2012 12:05:11

Fishky >> tak to je ještě horší se chudák nebude moct tejden potopit než to vyprdne :-)

Fishky - Profil | Pá 3.8.2012 12:03:00

pajagogo >> Pche, to byly nějaký spešl rohlíkáče, uprostřed byl flákanec korku a omotaný to bylo gumou, no ale já na ni řval, že to není dobrý, ale hlad je sviňa :-)

CygnusX1 - Profil | Pá 3.8.2012 12:01:39

Záleží třeba i na tlaku, který lis vyvine a z toho vyplývající hustotě vyrobeného boilí. Pak třeba použití a druh dipu v průběhu výroby. Je toho opravdu hodně.

pajagogo - Profil | Pá 3.8.2012 11:59:55

Petan600 >> asi ne a ani nechci umět :o)) navíc já ryby bohužel nelovím, ale jen hloupě chytám :-))

pajagogo - Profil | Pá 3.8.2012 11:58:57

Fishky >> chudák kachna, až ji polezou z kloaky ty provázky tak z toho uštrykuje fusekli :O)))

Lubos - Profil | Pá 3.8.2012 11:58:19

rovnako ako rohlik...čiže až do zaberu, alebo než ti ho nestiahne dole mala ryba, alebo prud vody

Petan600 - Profil | Pá 3.8.2012 11:57:21

pajagogo >> asi na to neumíš lovit ryby.-)

Fishky - Profil | Pá 3.8.2012 11:56:44

Pindra - >> tak tohle vím naprosto přesně. Měl jsem je ve skříni asi tři roky, různé barevné rohlíkáče - vypadali fajne, ale odvahu na to chytat jsem nikdy neměl (mám raději klasiku a tyhle jsem vyhrál na závodech). No a asi před měsícem jsem to vzal k vodě a naházel jsem celé dvě krabičky před sebe do leknínů a sledoval, zda to budou žrát ryby... asi hodinu to bylo na hladině a nic se nedělo - pak dovalila kačena a i přes mé domlouvání, že to není pro ní - to sežrala a šmitec :-)

RadekZa - Profil | Pá 3.8.2012 11:56:20

Já sem jsi dělával domácí a na řece mě vydrželo i 2hodiny na stojácích někdy i 5 hodin bez hnutí ale taky se někdy stalo že se do toho pustili oukleje a za půl hodiny sem měl holý háček v pondělí ti pošlu návod jak sem ho vyráběl ted jsem mimo domov a nemám tu ten hlavní pc :))

pajagogo - Profil | Pá 3.8.2012 11:54:50

Pindra - >> asi tak 5 vteřin, než ho vemu za tu gumku natáhnu a vystřelím do gžá směr les, protože to na něj kulový dělá a sou to vyhozený prachy :o))

bednaa - Profil | Pá 3.8.2012 11:51:07

Pindra - >> presne tak ovlivnuje to dost faktoru napriklad teplota vody,spodni proudy apod.mne to vetsinou tu hodku vydrzi urcite ale to taky zalezi na vyrobci a kvalite boili ja planuji skusit domaci vyrobu a tam gude zalazet na faktoru kolik to pojme vody pri zpracovani :)musis vyzkouset a uvidis sam ja treba nove krmeni zkousim u vody v nadobkach neni to 100%stejne jako ve vode ale orientacne to neni spatny :)

Batuta - Profil | Pá 3.8.2012 11:39:30

To ti nikdo asi nezodpoví, protože tohle ovlivňuje více faktorů a tak to může být pár minut i několik hodin...