Berounka 411 132 4B, jak jste dopadli od zahájení?

Ahoj, jak vám to jde na tomto revíru. Rád jezdím na Berounku a zajimá mě jak se daří ostatním. Za každou fotku budu rád.
Autor diskuse: Machyta - Profil , 1.7.2012 dravci - revíry, cestování

luckyhebeda - Profil | Út 24.7.2012 11:34:09

ryby se vysazujou celkem hojně, na podzim se přez malý kudly člověk k větší neprochytá... známej v berouně dělá něco jako správce nebo tak něco a říká že ryb se nasazuje mraky, problém bude skutečně v tom že se přemnožily masaři, kormoráni, bójkaři a hlavně rádoby podnikatelé s čistou energií... známej mi taky řikal že dělaly výzkum po tom co postavily v berouně ten regulovanej jez, 3d echolotem prej zmapovaly komplet nadjezí až k eternitce a ryby tam nebyly, taky prej předpokládaj že ryby se tam vrátí až tak za 2 roky nejdřív... jako oni tam sou cejni a podobná havěť ale v hodně omezenym množství. poslední 2 týdny se věnuju objíždění jezů od berouna po jez v sýkořicích, podjezí prochytávam splávkem a když mě to přestane bavit tak vytahuju vláčku, večery obvykle trávím sumcovláčkou v hlubších partyjích berounky, výsledky jsou vážně směšný, kromě drobotiny na splávek a jednoho slušnějšího tlouště jsem měl pouze jeden vlastní blbostí neproměněný záběr při noční přívlači, jezy jsou momentálně mrtvý, v sýkořicích sme si ani neškrtly, dokonce ani místní co přešlapoval po jezu a spouštěl splávek.... ono za to bude moct i počasí sice voda neni zvedlá ani nějak extra špinavá ale je zima, i v brodákách sem se po 2 hodkách klepal zimou..... snad se to zlepší s příchozím oteplením..... ještě se zeptam, do sýkořic jezdím opravdu jen okrajově, jsou pod jezem sumci? oproti nižborskýmu jezu mi to tam příjde bez vázek, nejsou tam ty mega kameny a možná ani jámy, tak si myslim že pro sumce to neni to pravé ořechové.... jsou pod tim jezem vůbec nějací dravci? nad jezem je to samej padlej strom a vázka, tam to vypadá co se dravců týče velmi slušně, předpokládám že na vláčku tam chodíte, máte tam úspěchy? spíš mě zajímají sumečci než štiky, klidně pište do sz.... nemám v úmyslu vám vyžrat revír, ryby pouze fotím a pouším zpět.... hledám nějaký místo s výskytem sumejšů, v nižboře se to te´d všechno pos.... tou elektrárnou co tam dělaj takže tam o rybu zavadit je umění a navíc je voda věčně přikalená z toho jak tam vyčerpávaj vodu z pracovišť....

Hrdobec - Profil | Po 2.7.2012 21:33:47

Já jsem dopad blbě,vůbec jsem tam nebyl o))

Tarn - Profil | Po 2.7.2012 11:24:40

Machyta >> Ryby tam jsou , ale ta stavba elektráren a neustálá manipulace s vodou jim nijak nepřidá. navíc je to poslední dobou pod tlakem vodáků a koupáčů a tak ty ryby nemaj vůbec klid. Když se do toho přidá zašňěrování půlky toku bojema na sumce po čas celého víkendu, někdy i déle kontinuelně, je to tam s rybařinou odsouzené až na podzim, kdy je relativně větší klid a zachytat se dá.

Machyta - Profil | Po 2.7.2012 9:58:33

Takže jsme na tom všichni stejně, když se kouknu do několik let starých diskuzí od berounce tak velká chvála a ted je to bída. Kormorání? Masaři? Kde ty ryby jsou? Vysazuje se tam vůbec něco? Přemnožený sumci :-) ty by aspon měli jít ale s nima to tak horký nebude.

TondasDas - Profil | Po 2.7.2012 9:40:45

Cau ja byl tento weekend u Valentaku. Zkousel jsem to nahore na zivou ale nic! okolo to lovilo statecne ale nic velkeho odhadoval bych stiky kolem 60. Rano jsem zkousel v podjezi a zachytal jsem si jen na feeder. :)

Venca888 - Profil | Po 2.7.2012 9:32:51

luckyhebeda >> zlepší se velký kulový... leda by nasadili štiky... :-)

luckyhebeda - Profil | Po 2.7.2012 9:30:24

od zahájení jsem s partákem projel berounku od berouna až k žloukovicum spousta vláčkohodin a nic ani nedrblo, řeka je zakalenější a dravci ani moc neloví, jedinou rybu co sem tam viděl byl sumec kolem 90cm co místní vytah na woblírka, jinak ani tuk.... zatim je to bída ale to se zlepší :) možná je to i tim že navečer se pod jezama slejzá lidí jak na banány za komančů.... voda je od těhle vláčkařů pořádně prochraštěná takže se vlastně ani nedivím že to nebere..... minulej tejden sem byl pod nižborskym jezem a nacpalo se tam kolem 10-15 vláčkařů :D to byl panečku boj o místo pro nahazování :D

Machyta - Profil | Ne 1.7.2012 13:04:58

Včera jsem vláčel na vyznačeným místě cca. od 20:30 do 23:30 a bohužel se nic nepodařilo. Vláčel jsem velký plandavky a woby. Kousek ode mě chlapíci chytali sumce na rybku a taky nic ale celkem to tam lovilo.
foto-po břehu Berounky za kolejema v Nižboru