co s malymi rybami

Vie mi niekto poradit dobry sposob na kucharsku upravu malych rybiek (maju na moj vkus prilis vela malych kosti...)
Autor diskuse: Miro - , 27.7.2004 všeobecné - ostatní

cestovatel - Profil | St 4.8.2004 12:56:33

Kdo je schopen krmit rybama slepice je u me naprosty barbar!!!

Salám - Profil | Po 2.8.2004 13:12:24

Doporučuju nasekat slepicím, pokud je nemáte tak sehnat odběratele se slepeicema a jemu je za nějakouprotislužbu vyměnit, vžádném případě nepouštět, jinak sežerou všechnu potravu kaprům a ti pak chcípnou hlady.... To není navážení se do Mira, jen mě napadla větička definující slovo masař, tak že sorry za nekonstruktivní vložku, podle potřeby možno smazat.:-)))

karelc - Profil | So 31.7.2004 9:56:01

Teď jsem vyzkoušel udělat spešl pečený cejny, klasika: sůl, kmín a máslo. Abych se zbavil kostí, tak jsem prokrájel svalovinu, která obsahuje kosti, a ty kosti se líp vypekli, takže při konzumaci jsem tam kosti vůbec necítil.

xycht | Út 27.7.2004 16:11:50

Miro: co zkusit ty grundle? nasolíš a obalím v nějakym těstíčku a usmažíš na oleji, recept nemam,ale je to fakt dobrý....no a pak zkus rybky na kyselo, ted sem dělal salát z cejnů a fakt ňamka :-) Vykucháš, vyndáš páteř. Pak je nasolíš (30g/1kg ryby) a necháš v nádobě a doleješ vodou aby byly ponořený, po 3 dnech je vyndáš, vypereš, znovu naskládáš do nádoby a doleješ neředěným octem. Po třech dnech vyndáš, vypereš a vymačkáš z masa ocet, odstraníš kůži, nakrájíš a smícháš se ze zeleninou (např.kunovjanka podle rady pupáka) a s majonezou a můžeš i opepřit. Je opravdu výborný, včera sem to vezl klukům a během chvilky nebylo :-)

Noe | Út 27.7.2004 15:51:44

nafukovat zaby? no fuj..... ja bych to stjen nedelal, zrovn atrefis prince a co potom...
No ale k rybkám, jo jasně pražit, smažit, péct, grilovat, flambovat, udit, vařit, nakládat, sušit, za syrova ...... jo a pustit, aha ted tady dostavam zpravu, ze pustit nepatri mezi vareni..... jinak jsem snad na nic nezapomel, pokud ano tak me doplnte.....

Bacil | Út 27.7.2004 15:50:01

Malí okouni a ježdíci se hodí strkat do řiti masařům

JM - Profil | Út 27.7.2004 15:22:34

No a tohle vyroste z dítěte, které trhalo mouchám křídla a nafukovalo žáby.

prazacek | Út 27.7.2004 15:20:34

To víš maly lybičky a skripec to je moje..

JM - Profil | Út 27.7.2004 14:13:17

Je vidět, že jsi to už někdy dělal, máš to zmáklý.

prazacek | Út 27.7.2004 13:41:03

JM to jako privazat hrouzka za vousy a na ocas mu dat Spanelskou botu...??

JM - Profil | Út 27.7.2004 12:27:28

Taky by to šlo, ale výslech je výslech.

prazacek | Út 27.7.2004 12:25:15

JM nebo natáhnout na skřipec aby se trošku natáhli...

JM - Profil | Út 27.7.2004 12:16:10

Taky by se malé ryby daly vyslýchat a vytřískat z nich kde jsou ty velké.

Šuli - Profil | Út 27.7.2004 11:46:12

Já je sekám psovi a zdá se že už vydrží pod vodou déle jak před krmením.Jenom malé kapříky pouštím protože pak nám pes reje na zahradě:-))

Ondrej - Profil | Út 27.7.2004 11:32:09

Nasekat kockam a drubezi, v pripade kuchynske upravy doporucuji nalozit na kyselo, nebo zkarbanatkovat. Nezapominej vsak, ze nektere ryby maji minimalni povolenou delku:-))))

Bulldog - Profil | Út 27.7.2004 11:27:50

Taky si myslim ze nejlepsi uprava malych rybicek je pustit je zpatky.Tim se rozhodne nic nezkazi. No i kdyz takovy okoun 10cm na ohni...

Moravák - Profil | Út 27.7.2004 10:05:47

Jsem pro pouštět, ale viděl jsem i takové inteligenty, kteří si načeřínkovali kýbl hrouzků, mřenek a jiných prcků a krmili tím kačeny. Musím podotknout, že to bylo na místě za snížené hladiny (přes zimu vypuštěno) a žádná ryba by tam nepřežila. (Zavlažovací kanál, super pro vytírání ryb, ale jakmile se to vypustí, tak pohroma)

BoBo - Profil | Út 27.7.2004 8:55:18

Nejlepší je je nechat vyrůst a sežrat až budou mít větší kosti :-)
Aby jsi neřekl, že jenom prudím - můžeš je naložit na kyselo, udělat karbanátky a nebo klasické škvarky.

Bubák - Profil | Út 27.7.2004 6:48:15

Také chodím nerad od vody s prázdnou.Když nic nechytím beru alespoň potkana,těch je v Praze habaděj.Toho dělám podle jednoho čínskýho receptu a je báječnej.Z malých rybek můžeš udělat buď nakládanky do kyselého,nebo je usušit,obalit v mouce s paprikou a prudce upražit v omastku.Solí se nakonec.

karelc - Profil | Út 27.7.2004 1:25:44

Já upravuju malý ryby 2 způsoby: mleté nebo kyselé, tzn buď karbenátky, sekaná, plněný cibule nebo papriky, nebo zavináče, pečenáče, saláty apod. Podívej se do kuchařky, tam je plno konkrétních receptů, ale asi budeš potřebovat hodně trpělivosti při přípravě, protože je to hooodně pracný(aspoň teda ty mletý specialitky).
PS: Ale stojí to za to, protože pokud nechytíš něco většího, přece nepudeš z holýma rukama, povolenka je dnes drahá, to dřív... :-)