Nevite jak a co se chyta na masne cervy?.Jak je to dobra navnada a na ktere ryby ?

Slysel sem totiz dost o cervech ale jeste jsem nevidel nikoho , kdo by na ne chytal .Tak by mne zajimalo jak se veci maji.
Autor diskuse: Zbynek - , 8.6.1999 plavaná - techniky lovu

brach - Profil | Pá 26.11.2004 6:47:27

Vyprávěj jim sprosté vtipy...

Homer - Profil | Pá 26.11.2004 3:14:14

Zdenka>Bílí červi se dají obarvit,když je budeš alespoň 3 dny krmit tučným taveným sýrem do kterého se přidá potrav. barvivo.Sýr musí být opravdu hodně tučný ,může se přidat i trochu másla.Do jednoho bal. sýra se rozmíchají 2 sáčky. potr.barviva.Barva červů nebude moc intenzivní, spíš jen nádech.Nejlepší je červená a oranžová, nebo žlutá.

Martin M. | Út 8.6.1999 15:41:35

Zbynek> bily cerv je jednou z nejpouzivanejsich nastrah pri lovu na plavanou. Mnoho plavackaru ani jinou nastrahu nepouziva. Chytis na to v podstate kazdou rybu. Daji se koupit bezne v ryb. prodejnach (tech lepsich) za zhruba 15-30Kc za maly kelimek od horcice (1dl??). Nastrazuji se po jednom na hacek #16-#20 nebo vice kusu na hacky az #8. Taky se da kombinovat cerv treba s kukurici nebo rohlikem - cerv se hybe a drazdi tak ryby, kukurice/rohlik zase pekne voni.
Vsem> chytate na bile cervy cely rok nebo jen u urcitych obdobich? Ja mam tu zkusenost, ze na ne vyrazne vice chytnu jen tak od ledna do brezna, pak uz se mi zdaji uspesnejsi jine nastrahy.

Michal | Čt 17.6.1999 22:03:57

Martin M.>Já chytám na červi v podstatě celý rok. Přes léto kombinuju stejně jak jsi to psal ty. Hodně záleľí taky na vodě a tím pádem na převládající rybě. V sobotu jsem byl s holkou na Sázavě, já chytal na kukuřici holka na červi a tahali jsme plotky a tlouątě asi tak na stejno. Na kukuřici byly moľná o fous větąí.

Zdenka | Po 28.6.1999 14:28:00

Zbynek: Martin má naprostou pravdu, já osobně na plavanou používám jenom živou nástrahu, bílého červa, patentky nebo eventuálně žížalu, ale to se musim moc přemoct, jsou mi nesympatické :o) Mohu akorát dodat, že je více druhů červů, můžeš mít velké nebo malé pinkisáky, jsou menší a můžeš jich více napíchnout na háček, když používám malé háčky 20 nebo 18 velký červ se na háček nevejde, proto používám pinkys, jinak se prodávají i barvení, nebo si je doma můžeš obarvit, bohužel nevím jak, prostě potravinářskym barvivem, nejpoužívanější barvou je červená, v kombinaci s bílou nemá nic jiného na cejny konkurenci, teda kromě patentek hodně štěstí s novou nástrahou :o)
Martin: mám zkušenost asi jako ty, ryby jsou po zimě ztuhlé a nepřijímají tolik potravu vezmou raději živou nástrahu, v létě a teplém počasí je pak jedno co tam napíchneš, ale červy používám protože vydrží dlouho na háčku :o) jinak bez housky k vodě nejdu, i když jí nepoužiju, stává se že na ty červy občas neberou a když tam napíchnu housku je to lepší.

Martin M. | Po 28.6.1999 15:00:50

Zdenka> ja na "housku" nechytam, u nas se to ani neprodava :-)
Ale jeste jsem chtel napsat, ze pravidelne se mi na urcitych revirech stava, ze na b.cervy nebo zizaly nemam sebemensi zaber a na ROHLIK taham rybu za rybou! Obcas je to i naopak - ale to jen v zime.

ZDenka | Út 29.6.1999 8:10:29

martinM: hm dyť jo, záleží jak studená voda je a jak se ryby vyspinkají :oD