Feeder na štěrku se zarosteným dnem

Zdravím vás chlapi, chci začít s feederem a jelikož chodím často na štěrkové jezero tak přemýšlím, jestli je to pro mě vůbec reálné. Je tam totiž dost zarostené dno travami a tak mám obavy, jestli by špička vydržela, pokud by se krmítko zamotalo do trávy a já se do prutu víc opřel.

Při chytačce na těžko při stahování se téměř vždy olovo do trávy zamotá a je nutné použít víc síly, prut jde do paraboly.

díky moc za vaše rady, doporučení
Autor diskuse: dolomitenman - Profil , 26.5.2011 feeder - techniky lovu

P3 - Profil | Pá 24.6.2011 18:39:42

dolomitenman - >>Já jsem chytával na rybníce co měl 2h a byl taky celej zarostlí,řešení je mnoho,ale mě se nejvíc osvědčilo si svařit kotvu pevné lano a vytahal sem si pás 5m šířka a 10m délky.Dělal sem to od rána až do oběda je to fakt dřina,ale oplatilo se to.Není nutné házet co nejdál stačí kousek,kor když jsou všude kolem břehů ty řasy (věčina ryb je má v oblibě)

Dragoun6969 - Profil | Pá 24.6.2011 18:13:53

Měl jsem ten samej problém na jednom revíru na kterej sem jezdil se sestrou(rybářkou).5ešil jsem ho tak,že jsem si doma udělal drátěný krmítko kulatý(omotaný a tvarovaný o trubku) i zatížený.Musel jsem ovšem ještě přidat bužírku až ke krmítku a kousek i k háčku.Na funkci sestavy to nevadí.Do kytek se hlavně motá vlasec samotný krmítko ani ne,nebo jo?Jestli jo tak s tímhle by se to stát nemělo,aspon mě ne.Když se někde chytím tak za háček,ale jak tady bylo již psáno zrychly stahování a bude pokoj od kytek.Hodně úspěchů bez zeleni

ferdoz - Profil | Čt 26.5.2011 17:18:24

Chodím na jeden revír, ktorý bol vypustený asi 3 roky, poto tú vrbinu, čo na celej ploche narástla skosili na cca 50 cm a rybník napustili. A trhám a trhám. Ale ani najjemnejšia špička na pickerke netrpí. Najlepšiu skúsenosť mám s klasickou inline kaprárskou špirálou (krmitkom) bez akejkoľvek záťaže - len krmivo a pri sťahovaní sa snažiť ihneď dvíhať od dna.

mexik - Profil | Čt 26.5.2011 14:58:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

dolomitenman >> Ty jsi se ještě nenaučil, že se na Mrku nejmenují revíry?;o) Tak to smaž:o) Ps: tak přestaň chodit furt na tabuli a běž zkusit dvě okolní jezera;o)

Soulfish - Profil | Čt 26.5.2011 11:12:59

dolomitenman - >> při použití inline krmítka/zátěže ( http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=14410 ) by to mohlo být normálně použitelný. Rozhodně bych se vyhl paternosteru. pokud budeš používat nástrahu mimo háček, obal ho před náhozem PVA materiálem, aby se při klesání na dno nemohl zapíchnout do žádné kytky. Při stahování musíš rychle montáž ze dna zvednout = rychlejší navíjení a asi i naviják s rychlejším převodem. Pak třeba nebudeš ani moc trhat. O špičku se neboj, vydrží hodně.

dolomitenman - Profil | Čt 26.5.2011 10:56:26

mexik >> čau, no částečně ano ptal jsem se, ale tam spíš v souvislosti s položenou - klasická kaprařina. Trošku jsem si s tím dokázal poradit použitím vhodného olova a PVA pěny. Tou vodou myslím štěrky v Ostr. N. Vsi. Problém je, že tam je tráva skoro všude - někde víc někde míň.

Butchi - Profil | Čt 26.5.2011 9:18:32

Najdi nebo si udělej flek, kde tráva není. Nejlépe na nedostupném místě, kde tě nikdo neuvidí. Případně použij druhý prut jako odlákávací - budeš nahazovat úplně jinam, kdyby ti náhodou někdo zasednul. A budeš king.

mexik - Profil | Čt 26.5.2011 8:49:49

dolomitenman - >> Ptal jsi se na to již v minulém svém dotazu. Zarostlé dno je problém, kor na vodě, kterou máš dozajista na mysli. Pokud zamotáš krmítko do trávy, tak přeci ho nebudeš rvát na plno z vody s prutem směrem k nebi, to by to opravdu špička nemusela vydržet. Klasicky ho dáš do polohy ke hladině a krmítko utrhneš..vlasec to určitě nevydrží..;o)

martin007 - Profil | Čt 26.5.2011 8:42:54

Jak píše Venca špičku u feedru snad nejde normalně zlomit a dřív ti praskne vlasec.

Venca888 - Profil | Čt 26.5.2011 8:32:35

moc nechápu, proč by neměla vydržet špička - jen hlupák by ji zlomil při stahování. Přece spíš ti rupne vlasec, ne?!
Takže špičky bych se nebál, spíš asi budeš trhat. Ale to se dá eliminovat použití vhodně tvarovaný montáže, olova a rychlym stahovánim...

draveček - Profil | Čt 26.5.2011 8:32:07

dolomitenman - >> Tak to co píšeš by opravdu pro feedery dobré nebylo.Raději zůstaň u kaprařiny a vše si třeba zjemni,od prutů počínaje.