Jaké háčky pro universální chytání v rostlinách

Letos jsem se zaměřil na chytání na stojáku v okýnkách ve stulíkových polích. Používám kaprovou odkládačku s plnou gumou 2,1mm. Žádný problém pokud jde o bílou rybu libovolné velikosti, ale u mírových kaprů mám potíže s háčky. Abych měl záběry od všech druhů a velikostí ryb používám lehoučké, tenké háčky č. 9, ty evidentně ryby neodpuzují, ale z mírovřch kaprů se v rostlinách vyřezávají. Na čisté vodě nikoliv. Amortizér tam všechny rázy odpruží. Ve stulíkách ale dostávají ryby o stonky listů vlasec nakrátko a je zle. Umí tomu někdo zabránit?
Autor diskuse: Šinic - Profil , 22.5.2011 plavaná - náčiní, doplňky

Šinic - Profil | Po 23.5.2011 8:06:59

Loveckaprů >> protože chytám na odkládačku, tak dobu zdolávání ryby prakticky neovlivním. Ryba se na amortizéru, dá se říci, zdolává sama. Použití větších háčků způsobí, že přestanu tahat bílou rybu a opatrné kapry, takže ani tudy cesta nevede. Teď zkouším chytat na dva malé háčky spojené v očku jedním uzlem. Zdvojila se tím opěrná plocha při tahání ryby, ale zatím nevím. Včera jsem tak sice vytáhl bez problémů jednoho padesátníka, ale to mohla být náhoda, tak uvidím. Ale každopádně díky za radu.

loveckaprů - Profil | Ne 22.5.2011 21:15:19

Šinic >> taky chytám na gamakatsu 6... mám za to, že největší problém bude při zdolávání, dej si na čas, a nestahuj rybu násilím. Ohledně háčků, zkus větší...

Šinic - Profil | Ne 22.5.2011 9:42:41

Arsenal -- Jako universální nástraha se mi nejlépe osvědčila sladká kuku, mražená nebo z plechovky, to je jedno. Někdy celá, jindy zkrácená, napůl vymáčknutá. V noci, kdy malé ryby přestávají brát a velké nejsou tak opatrné, chytám na obyčejnou vařenou kukuřici na vlas se silnějším háčkem Gamakatsu G-CARP SPECIALIST HOOK č. 6, ty se už tolik nevyřezávají jako dříve popisované SASAME Wormer č. 9 , na které chytám za světla.

Arsenal - Profil | Ne 22.5.2011 6:57:49

Upřesni prosím jakou nástrahu používaš,aneb chceš použít.