Údržba vláčecích nástrah

Zdravím, letošní zimu jsme si s kolegou zkrášlili obíráním nástrah ze stromů v okolí naších oblíbených toků. Našli jsme spoustu třpytek, gum a woblerů, některé dosti poznamenané počasím. Na zteřelé gumy se neptám :) Jen mě zajímá jestli máte nějaké tipy a triky na leštění třpytek a možná i údržbu popraskaných woblerů.
Autor diskuse: Zuby - Profil , 24.1.2011 všeobecné - nástrahy, návnady

Iza - Profil | Pá 28.1.2011 22:08:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zuby - >> na praskliny je nejlepší a pro poškozený nástřik woblerů použít epoxidovou pryskyřici

Zuby - Profil | Pá 28.1.2011 22:05:32

Glanis >> Diky chlapi, byl jsem ted cely tyden mimo, ale uz sem doma, tak se na to zitra vrhnu.

Glanis - Profil | St 26.1.2011 18:08:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zuby - >> lepší než zubní pasta je solvina, tou to vyleštíš rychle a krásně. Jinak určitě vyměnit háčky a kroužky u všeho. U woblerů jak píše kolega nechat pořádně vyschnout a pak v modelářství koupit vodě odolný lak (já mám nějaký na modely lodí) a přelakovat. Pokud je to hodně popraskané, zkusil bych praskliny stahnou vteřinovým lepidlem. Steré gumy se dají taky využít, já jsem je rozstříhal a napíchalna na streamerový háček. Na takto upravený "špíz" jsem nekolik okounů chytil, ale jako top nástrahu bych to určitě nedoporučil :-)
Hodně štěstí při údržbě...

Pstruh27 - Profil | Po 24.1.2011 23:47:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Zuby - >> Krídelko rotačky veľmi dobre vyleštíš zubnou pastou a starou zubnou kefkou, určite by som vymenil hák, starý odstrihol -dal perový krúžok a do neho nový hák. Čo sa týka opravy woblerov tak s tým skúsenosti nemám, ale tiež by som určite menil krúžky aj háky, čo sa týka povrchu wobleru - pokiaľ je poškodený, tak by som ho nechal poriadne vysušiť a potom ošetril vhodným lakom - poinformuj sa niekde vo farby/laky.