Návštěvníci soukromých revírů

Zdar všem,tak by mě zajímalo,kolik z vás jezdí na soukromáky a proč?Pro mě je soukromák jen kaprodrom a určitě by mě potěšila pořádná ryba víc ze svazovky.Nicméně,rád bych věděl názory odpůrců i příznivců těchto vod.
Autor diskuse: IoKosta - Profil , 4.10.2010 všeobecné - revíry, cestování

Benny - Profil | Pá 5.11.2010 0:11:58

misak >> presne ako pises tiez uz som minuly rok rozmyslal odovzdat papiere a neinvestovat do bezodnej studne. Stale viac a viac ohradenych pozemkov okolo vod, pomaly uz je problem sa niekam dostat a este som nedospel na uroven niekde nehat auto a ist par km k vode aby som mal divoku prirodu.

dan.B - Profil | Pá 5.11.2010 0:07:43

pred cca 5 rokama sem sa vratil k rybam a začalo to soukromakama letos sa dal na ryby švara a taky v podstate sokr. ma to jednu vyhodu naučí to slušnemu chovaní k rybam(podložka,klinik,)a samozremne CHaP což si myslím že pro newrybaře je fajn zaklad

misak - Profil | Čt 4.11.2010 23:51:47

Ahoj já s manželkou jezdíme jen na soukromé vody, typu Adošov , Roudnice atd. Snažíme se vyhnout vodám co jsou nazývány jednoduché, ale když si chcem jen tak zarelaxovat nepohrdneme ani tím. Jde nám především o to odpočinout si a vypadnout z toho koloběhu. Na svazové vody nejezdíme, protože se nám nelíbí to co svaz dělá nebo spíš nedělá pro rybáře, neříkám že mám se svazem jen špatné zkušenosti, ale bohužel převažují. Nebudu cpát peníze těm co se o rybáře nepostarají, co jim neumoží prožít rybařinu tak jak je, a jen dirigují ruzná omezení a podmínky, byl jsem členem svazu 11 roků, pak jsem to vzdal. Prostě se mi to nelíbí. Přistup většiny majitelů soukromých vod je uplně o něčem jiném, a není pravdou to, že sedneš a zachytáš, spousta odpurců soukr. vod by na takovém Adošově shořela jak papírovej drak. Čímž nechci snižovat jejich schopnosti. A že je kapr ze svazovky cennější než ze soukr. vody? Já myslím že je to nesmysl, i když uznávám že na soukr. vodě je asi jednodužší ho chytit. Na druhou stranu na některých svazových vodách chytit nejde protože tam není. Jinak všem přeju hodně štestí do poledních krásných dnu roku a na ten příští rok at se daří. Petrův zdar

Martík - Profil | Čt 4.11.2010 23:29:35

Dalším důvodem může být to, že někdo si chce prostě rybaření jen zkusit a hned si kvůli tomu nemusí kupovat povolenku, zařizovat člensví ve svazu atd. atd. Můj případ byl dost podobný. S rybama sem na střední víceméně skončil. I se členstvím atd. Pak sem to chtěl zas na vysoké šk. zkusit a jel jen tak ze srandy s kamošem na kaprodrom. Tam mě to zas chytlo a musel jsem nějakou dobu počkat, než si znovu zařídím svazovou povolenku.

Benny - Profil | Čt 4.11.2010 23:22:02

Netipa - poslední hrdina MRKu >> pytal si sa, ze preco tam jazdim ked mozno nechytim? Kvoli kludu co som tu uz opisoval. Ked skocim na WCko tak sa netrasiem ci neostanem bez prutov, pre kludny nocny spanok v prirode. Proste pre relax a pohodu. Nakolko ryby nejem tak ma nejak moc netrapi, ze nic nechytim a nakolko som uz dospel a nemusim sa predhanat kto ma vacsi a tak aj ked velku nechytim tiez mi to nenabura pohodu. Takze ako pisem za seba, zaplatim si za relax a klud.
Samozrejme ma nikdy nenapadla myslienka, ze ten co chodi na zvazovky je nejaky podvratak sam tam chodim na parhodinove chytacky a tak urcite neodsudzujem tych co tam chodia ved na tu su urcene. Ked som zacinal chytat tiez som spaval pod sirakom, ale uz ma to proste nebavi pocuvat porybneho co ho niekto zavolal, ze mi musi prezriet auto a podobne, lebo uz sa mi podarilo nieco nalapat a stale tam sedim a nahadzujem, pocuvat bandu nadrb...ych tzvanych rybarov ako hulakaju celu noc, a triast sa ci mi niekto nieco neukradne ak sa vzdialim. Podotykam, ze aj na sukromakoch ked idem na WCko, alebo sa inac vzdialim to znamena aj spanok vytahujem pruty na breh. Potom mam aspon rano na haciku jezka, alebo netopiera.

IoKosta - Profil | Čt 4.11.2010 17:14:53

S.Jakubem >> Já takovéhle věci neřešim,máme karavan a v něm lednici s pivem,jídlem a máma se tam taky vyspí.

skopa - Profil | St 3.11.2010 17:11:36 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

cau soukromaky neodsuzuju maji neco do sebe, nemusis se bat chytat non stop, muzes na 3 pruty a kdyz to neni soukromak kde ti od rana jezdej tatry a rve drticka kameni tak je to celkem fajn.Letos jsem byl v lete s manzelkou na Chlumci a parada.A jestli nekdo namita,ze ryby tam nachyta kazdej a na vsechno tak at zkusi treba jezero Jaroslav nebo ten Chlumec a pak da vedet, myslim ryby 15+.Ale ryba ze svazovky je cenejsi o tom zadna.

Roberto2 - Profil | St 3.11.2010 16:53:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já na svazovku půjdu klidně zachytat 2-3 krát za tejden , ale na soukromák za 500 Kč jeden den asi sotva ... Taky o tom to je .. Nechci si z toho udělat hobby pro vrchních 10 000 ..... Taky tam není základní "povinnost" mít Ultegry a víš . Ale to je holt individální moje filosofie ...

mič - Profil | St 3.11.2010 16:47:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

IoKosta - >> letos jsem už jednou byl a na dírky se chystám v každém případě. Proto že na dírkách je sranda a naše legislativa tenta lov neumožnuje.Ale nijak soukromáky nevihledávám, Svraka nebo Jihlava má v plné sezoně vždy přednost. Z kaprodromů navštěvuji( když náhodou zavítám) jenom Ostrov u Macochy. PETRŮV ZDAR

S.Jakubem - Profil | St 3.11.2010 16:47:56

IoKosta - >> Rodina !! Když jedu na soukromou vodu tak jedu z mámou tátaou všude je to jiné !! Ale je pravda že by mě 80tka kapr rači potěšil ze svazovky než ze soukromáku. Ale je v tom i něco jiného máš věčinou u soukromáku nějakou putyku, kam si zajít na oběd, kde se v pohodě vyspat atd... Já jezdim po všech vodách ale když jedu z mámou tak nechce spát v bivaku :((

Kasura - Profil | St 3.11.2010 16:43:40

Keby sa aj zo súkromných rybníkov mohli odnášať ryby ako zo zväzovky,tak aj najväčší odporcovia súkromákov by tam chodili a nebolo by tam ani jedno voľné miesto........

ZKRR - Profil | St 3.11.2010 16:38:32

Mr.Stick >> To nevyřešíme.Pravda je,že slušnost a morálku by bylo třeba pozvednout.

Mr.Stick - Profil | St 3.11.2010 16:30:26

ZKRR >> To je pravda ... mně osobně štve spíš celkový přístup svazů, než to, že v celém národě ještě dlouho bude zakořeněné komančské myšlení. Nicméně to by bylo na delší debatu a nemá cenu se "přít". Stejně to od klávesnice nevyřešíme. :)

kakr - Profil | St 3.11.2010 16:27:37

Mr.Stick >>
Já zase ano, divil by jsi se jaká lůza přijede bavorákem za dvě mega, vověšená zlatejma řetězama a přehazuje v kešeni pětitisícovky. A u vody? Hanba plít.....
To je mně mnohem milejší rybář i ve vaťáku, který si na nic nehraje, chytne si svou rybu domácí a jde v pohodě domů.

ZKRR - Profil | St 3.11.2010 16:24:42

Mr.Stick >> Tady šlo asi spíše o svazovku,jako vodu.S tou,jak píšeš lůzou,máš pravdu.A když ta lůza zavítá na soukr a zaplatí,tak chytá možná rychleji,než když příjde do MO.

Mr.Stick - Profil | St 3.11.2010 16:23:04

kakr >> Slovo lůza jsem nepoužil v poměru k majetkovým možnostem. Takové kastování nemám rád, třeba už jen proto, že bohatsvím sám nevynikám. Slovo lůza znamenalo běžného českého maníka ve vaťáku, který rybu přepočítává na prachy a kterému svazy jdou na ruku. Proto většina vod vypadá, jak vypadá.

kakr - Profil | St 3.11.2010 16:20:23

Mr.Stick >>
Na kaprodromech se snad kádruje?? Zaplatíš lapáš, lůza ,nelůza, nebo se mýlím?
Za peníze v Praze dům....

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | St 3.11.2010 16:18:05

Měl bych takový dotaz. Někteří zde píšou, že na některých soukromých vodách, kam jezděj, je chytit rybu mnohdy těžší než na svazovce. Můžu se tedy těchto rybářů zeptat, proč na tyhle soukromý vody jezděj? Zaplatit pálku za to, že nic nechytím mi přijde přinejmenším zvláštní. Já si radši za hubičku nic nechytím na svazovce. Opravdu mi prosím někdo odpovězte, jelikož jsem rád, když mám přehled

Mr.Stick - Profil | St 3.11.2010 16:16:58

ZKRR >> Tobě přijde současný stav svazovek, kdy povolenku dostane veškerá lůza, v pohodě?

ZKRR - Profil | St 3.11.2010 16:11:27

vikikaca >> Respektuji Váš názor,ale přesto by mě zajímalo co dělá svaz tak špatně,že by revírům bylo lépe v rukou soukromníků?Pokud mně svaz umožní lovit ryby,rybky i rybičky v celé ČR za dosud platných pravidel,nevím co víc si přát.Nerad bych se dožil doby,aby v mém okolí patřila většina svazových vod pouze několika osobám či skupinám.A já byl nucen nakoupit povolenky na tyto revíry za ceny odpovídající nákladům na provoz takové lokality. V tom případě už abych začal šetřit.Zdravím.

lipan8 - Profil | Ne 31.10.2010 21:18:51

Lauri >> Souhlasím s Tebou.Ale jak už jsem psal níže....patřím do skupiny rybářů,kde není čas hledat a osedávat svazovky.3h 1krát za týden...to jdu raději na nejbližšší soukr.rybník s pocitem úlovku vetší bojovné ryby...jinak beru všechny názory na svazovku a soukromé v kladech za souhlasné..-)

Benny - Profil | Ne 31.10.2010 20:58:55

A este ma napadlo kolko z tych tazkych zastancov proti sukromakom boli v Norsku a doteraz ich strasie vzrusenie a chut vratit sa? Ved to je este viac zhovadile ako sukromak a lov sumcov v Taliansku a podobne ved to je to iste. Ak by u nas neboli hoveda co zozeru aj sietku v ktorej si doniesli rybu tak by sa tu dali prijemne lapat mozno aj kapitalne ryby tak ako v Taliansku a mnozstevne ako v Norsku. Proste pre nas su svazove vody v zahranici sukromaky. Ak by odtial neprisiel kazdy z ulovkom tak by sa tam nesnazil kazdy dostat. Nemyslim si, ze ak by vo zvazovkach boli kapitalne sumce, kapre a podobe, bolo by az tak moc potrebne chodit na zvazovky inde do zahranicia. A porovnatelne to urcite nie je, lebo nepoznam vela ludi co by spominali ako chodia k nam zahranicni samozrejme ak neratam poliakov co pytliacia zubace na LM.
Toto vsetko by bolo mozne, ale bolo by potrebne zmenit povahu a pristup. No a myslim si, ze toto tu nevyriesime. Mozeme akurat prispiet, ukazat dalsim generaciam ako si treba vazit prirodu ako celok, ako sa k nech spravat a ako z nej tazit. Kazdy polnohospodar vie, ze ani zo zeme nie je mozne tazit bez prestavky a tak z vody to plati duplom.

TWIN 69 - Profil | Ne 31.10.2010 20:55:31

Proč jezdím na soukromáky?je tam klid,pořádek a já si tam hodně odpočinu.tady na jihu Moravy spousta velkých ryb skončila na soukromákách a je to jenom dobře.na svazovkách by skončili v udírnách.
Budu rozhodně dál navštěvovat soukromáky a je mi úplně jedno co si o tom myslí někdo jiný!!!

Benny - Profil | Ne 31.10.2010 20:40:39

peco >> cela moja chyba je asi v tom, ze si nemeram penis aku najvacsiu rybu som chytil a nebucham si pred zrkadlom po ramene aky som ja velky rybar. Idem k vode sadnem, zapalim si, dam si kavu potom popremyslam co dalej. Potom vytiahnem palice a naviazem, sadnem nalejem kavu, pokocham sa okolim pofajcim, a zacnem spekulovat kam si dam racosky. Toto je pre mna relax, nie letiet k vode, rychlo nahodit a ked nebude vlne miesto kde som si pred tym zachytal tak sa zosypat nad sku...ym zivotom ako je nechutna ludska zavyst. Hold som iny a nemam v umysle to menit takto mi to vyhovuje. Ludia zo zrazov ma poznaju tak, ze sa mi podari nahodit tak priblizne 5 hodin po prichode a je mi fajn. Vecer pruty vytiahnem, lebo sa chcem vyspat a nie sa z tepleho spacaku rutit k vode. Ja nie som asi pravy rybar ja si chcem len odychnut. Chodim aj na svazovky a potom ako pocuval polku noci nadr...nych rybarov a podobne zhovadilosti. Ja mam proste sukromaky rad, klud, pohoda, cisto a este si aj obcas rybu chytim. Preco sa tu nezakladaju otazky je podradne chodit na svazovky? Preco niekomu vadi sukromna voda? Preco niekomu vadi, ze si niekto spravi osobak na sukromaku? a takych preco ma napada kopec. At Vam beru

peco - Profil | Ne 31.10.2010 12:45:56

Benny >> Ja chodim uz nieco okolo 37 rokov na zvazovky a len tento rok vdaka svagrovi ktori mna vitiahol na sukromak viem co na ozaj relax na rybach je.Uplne sa Benny s tebou stotoznujem a nie kvoli tomu ze na zvezovkach sa mi nedari,mam budu na r. Morava takze o kapitalne ulovky nemam nudzu. ale neni to ono, lebo naozaj udrzat poriadok u vody i ked tam mate nieco svoje vybudovane je zatial nad ludske sili.Vela ludi si hovory rybar, ale v skutocnosti je iba mesiar a bordelar preto fandim sukromnym rev.Cau

Sope - Profil | Ne 31.10.2010 12:01:23

Každej nadává jak se odnášejí velký ryby ze svazovek, ale kolik takovejch ryb se opravdu odnese. Jeďte se podívat v těchto dnech na Kyjský rybník v Praze. Minulý týden se tam nasypali kapří z vylovu Hostivařské přehrady. Každej masař odtamtud tahá dva sotva mírový kapry denně a ty nejdrzejší se tam v jednom dni vracejí i dvakrát. Dravce tam jezděj kupovat větnamci. Sedí tam týpek co ty štiky ani nezapisuje a hned jim je za kilo prodává. Tak co je na tomhle lepšího než soukromá voda????

Walleye - altered ... - Profil | Čt 7.10.2010 2:41:05

Soukromé revíry nemám rád z vícero důvodů ..... taky si myslím,že nesou svůj lví podíl na ,,odnášení" velkých ryb ze svazovek ! Je to ale můj specifický pohled na kaprodrom , duhákodrom či lov na dírkách !Na jednu stranu se křičí o hájení a chránění ryb na druhou pro lov 24hod a pod ledem .....

P!F - Profil | Čt 7.10.2010 1:47:47

Hugo Fisher >> Ako si k tomu prisiel? Vobec mi nie je jasne podla coho takto usudzujes...Preliezol som slusny kus sveta, ale este som nevidel vacsiu priehradu co by bola sukromak. Ani rieku. A divil by si sa kolko % rybarov chyta radsej tam ako na nejakych mlakach. Nie som ziadny radikalny odporca sukromakov, kludne by som si tam isiel zachytat keby som mal nejaky seriozny za rohom, ale ta ryba bude pre mna mat vzdy hodnotu 50% oproti zvazovke. A myslim to tak ze priklad: stuka 1m = 50cm. Jednoducho kvoli tomu ze na zvazovke aj tu 50ku musis hladat, na sukromaku ju hladat ani nemusis pretoze take male tam ani nie su a vacsich je dost. To ze akurat neberu a da sa bez problemov odist so zerom nie je argument, skratka ked kusu mas sancu na ulovenie ryby niekolkokrat vyzsiu.

vikikaca - Profil | Čt 7.10.2010 0:22:54

Jen vice soukromych revirů netvrdim ,že všechny jsou ve správnych rukou ale pořad lepší než v rukou našeho svazu .

Káceč - Profil | Čt 7.10.2010 0:13:00

I.M.O.T.H.E.P. >> Možná,že kolega IoKosta pociťuje jakousi"závist".Ale asi nemá problém s pravopisem....

I.M.O.T.H.E.P. - Profil | Čt 7.10.2010 0:06:38

možná nebude semnou mnoho lidí souhlasit ale zajeďte si na soukromou vodu adošov a pok poznate zě svazové revíry je procházka ružovým sadem toto je jen můj názor z mé skušenosti.

jezdím tam i tam a neberu to co je lepší podstatné je že se člověk dostane k vodě a takoví lidé jako je lokosta který zakládá takové nesmyslné debyty je podle mne člověk který jen závidí lidem ,kteří si zaplatí povolenku na soukromáku a on na to asi nemá tak tady zakládá takové pííííííííííí.....y, kdyby na to měl tak je mu asi jedno kde chytá to jsou jen takové kecy že by na soukromák nešel jedině svaz. takových jsem už viděl kteří toto tvrdí a pak je na soukromáku podkáš .a jak jim něco řekneš že asi spletl že to není svaz tak mají hubu plnou vymluv že je vytahl kamoš a podobně takže skutečnost je trochu jiná toto je nůj názor a ať si ho přebera každý jak chce................................

Hugo Fisher - Profil | St 6.10.2010 23:09:50

Soukromaky jsou budoucnost.

Duhakodromy - super.

Stikodromy - super.

Kapri bych zrusil kompletne.

Lauri - Profil | St 6.10.2010 23:08:17

Jarda Š. >> Dal bych ti poděkování kdybych mohl :)))))

kopr69 - Profil | St 6.10.2010 23:04:28

Ahoj.Na soukromaku jsem byl jednou v zivote a bylo to poprve a naposled.Nejde o penize za povoleni tam lovit nebo o to kolik jsem dal za krmeni ale o to ze stejne ryby jake jsem lovil ja na super nastrahy lovili vsichni dokola na obycejne testa,rohliky,zizaly a dokonce i na zvykacku a obarvene polystyrenove kulicky.Je tam zkratka tolik hladovych ryb ze pokud maji chut tak berou uplne na vsechno.Sve umeni v lovu ryb dokaze rybar jedine na bezne svazovce a ne na rybniku ktery je preplneny velkymi a hladovymi rybami.