Problematické balenie bivaku

Dobrý deň
Mám bivak Prologic Spider dome. Už od novoty mám pri jeho balení problém rozpojiť jednotlivé diely, ktoré boli spojené. Je potrebné vynaložiť pomerne veľké úsilie na ich rozpojenie. Stretli ste sa s týmto u iných bivakov? Akým spôsobom ste to vyriešili?
Ďakujem
Autor diskuse: pepuco - Profil , 3.8.2010 všeobecné - domací dílna

jarda 2004 - Profil | Čt 5.8.2010 9:05:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepuco - >> Mám Chlaneger od Star baits a právě minulej tejden jsem měl problém z rozkládáním. Tyče se tak nahřáli že dostat je od sebe bylo dost problém ale ve stínu se smrskli a pak to šlo celkem v pohodě. Prostě cvičení dělá mistra.

KOLIBŘIK - Profil | Čt 5.8.2010 8:55:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepuco - >> Zdravím.Nejsem majitelem zrovna bivaku tvé značky ale lonský rok jsem si zakoupil Continental Dom II.Má garážovou konstrukci a je i dost velký.V obchodě kde jsem si ho vybral vypadal na složení jednoduše ale ????.Proto že jsem stará zkušená vydra a neponechávám nic náhodě,jel jsem na jeden den na osobní trénink v rozkládání a skládání mého nového objevu.To hlavně proto abych nevypadal na naší výpravě jako idiot.Našel jsem si krásnou malou schovanou loučku.Představení mohlo začít.Přiznám se že jsem udělal dobře a věnoval této práci celý jeden den .Proto že to co se mi zdálo v obchodě jednoduché se stalo na poprvé dost náročné.Tak jsem si celou akci rozložení a složení nacvičil jak vyhlášku a měl jsem fakt dobrý pocit.Hned ten týden jsme jeli s klukama na menší čtyř denní výpravu..Už před výjezdem jsem zahlásil mou vynikající koupi tohoto jinak bezvadného bivaku.Jak jsme přijeli na místo,hned jsem začal se stavbou.Vážení můj den treninku se hodil.Vypadalo to jako přehlídka na výstavě stanů.Kluci zírali a ikdyž ironicky tak chválili.Jelikož ale máme společný a i úpřimný vztah tak jsem večer kápl božskou a přiznal barvu o mém jednodenním treninku.Přiznal jsem jak jsem se hned naporvé těžce lopotil z jeho stavbou.Ono i když je člověk třeba technicky zručný až zas taková legrace to není.Stálo mě to flašku to abych si uvědomil že nemám machrovat.Jinak k tvému stanu pouze podoktnu že vypadá na obrázku hodně solidně.Nevím přesně jak je velký uvnitř ,máli místo na jednu či dvě postele.Já potřeboval větší,širší a prostornější.Jelikož jezdíme do Madarska a Francie na dost dlouhé výpravy a tak se vozí docela dost různých věcí na víc.Jinak jsem byl na výstavě sportovních stanů a byly tam i rybářské.Klobouk dolů před některými konstrukcemi ,jeliož při pohledu na splet tyček mě šel mráz po zádech a představa že tím má začít má výprava snů

kranex - Profil | Út 3.8.2010 18:15:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepuco >> mame s kamosom obaja foxy kontinentaly easy domy,jeho[a je starsi]siel vzdy lahsie zlozit aj rozlozit,s tym mojim je to uplne martyrium,uz mam tie tyce aj poohybane od nasilia,pritom identicky vyrobok...ta sviecka stoji za pokus...

pepuco - Profil | Út 3.8.2010 17:55:29

Dostal som už radu spoje niečim natrieť napr. sviečkou, alebo WD-čkom. Riešili ste to už niekto aj takto?

SNOW - Profil | Út 3.8.2010 15:58:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pepuco - >> chce to najit grif. pootocit tyce a kdyz ho skladas tak nechat otevrene zipy.. mel jsem se svym jrc problem jen poprve.. od te doby kdy jsem prisel na zpravny uhel rozpojovani tyci je to otazka 5 minut.