Shimano Catana 2500 FA - závada cívky

Ahoj všichni, chci se s vámi poradit - koupil jsem si k feederu na doporučení prodejce Shimano Catana 2500 FA. Po cca 4 kaprech 1-2,5 kg odešla brzda (vylomil se ten plíšek urnitř cívky). Reklamace vyřízena. Následně jsem ho už dával pouze na prut light (je to od Mikada, takže spíš médium - do 90 gr.), ale zase po 1 parmě a třech kapřících cca 38-45 opět stejný problém. Chtěl bych se teda poradit - zvolil jsem špatné náčiní, nebo je to problém toho navijáku jako konkrétního kusu? Prodavač mi říkal, že ten naviják ještě u nich nikdo nereklamoval, a já už tam půjdu podruhé... Případně máte někdo podobné (nebo naopak dobré) zkušenosti s tou Catanou?
Autor diskuse: porthos - Profil , 1.7.2010 feeder - náčiní, doplňky

mannice - Profil | Čt 1.7.2010 16:02:33

porthos >>
Bude to spíš vadnym kusem.
Měli jsme v krámě jeden kousek a šlapal ve své kategorii výborně.Jak sem říkal určitě dobrý výběr poku do toho člověk nechce dávat víc peněz..

porthos - Profil | Čt 1.7.2010 15:55:38

no, asi mám fakt smůlu. Připadá mi, že ryby tahám normálně. Mimo tu Catanu mám starší Shimano Nexave (na teleskopy, dočasně ho ale musím dávat na feeder...) a tam se mi to za víc jak dva roky nestalo ani jednou. Uvidím, jak zítra dopadne reklamace.

m4xx - Profil | Čt 1.7.2010 15:25:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

porthos ... měl sem stejný problem, tedy myslim, ale stalo se mi to u trosku vyssi rady navijaku, technium FA 4000. Jednalo se pouze o prkotinu, nemelo to vliv na chod navijáku, ale ´plisek , ktery ma vydavat zvuk brzdy ktery je na perku a cvaka o civku se ulomil, resp. je pridelany na civce, jak jiz sem napsal nemelo to vliv na chod navijáku ale spis o ten klasicky zvuk, dostal sem novou civku a jiz se to nestalo, ale taky si nemyslim ze Catana je spatnej navijak.... asi mas hold smulu... :/

Majdo - Profil | Čt 1.7.2010 14:57:45 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

porthos - zdravím, mám stejný naviják, jen velikost 4000 a stalo se mi to samé. Na hliníkové cívce. Mám ho už pár let a kromě tohohle problému šlape dobře. Bohužel jsem ho tenkrát nereklamoval. Mám pocit, že v minulosti se to tady už řešilo s tím, že bylo více lidí se stejným problémem.

Lukas89 - Profil | Čt 1.7.2010 14:50:52 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

porthos - >> Ahoj, mám tuten naviják už rok, ryb na něj bylo vytáhnuto požehnaně, největší kapři do 65cm a štiky do 70cm, zvládá to absolutně v poho, žádnej problém, brzda funguje pořád, za ty prachy si myslim, že slušnej kousek.. Chytám na něj hlavně feeder, plavanou a občas hodim twistříka, ale to jen málokdy, když se nechám vyprovokovat od nějaký kudly.. ;-)
Táta ho má na plavačce letos od března a zatim taky bez problémů, taky se zatim nedostal přes 65cm... :-)

mannice - Profil | Čt 1.7.2010 14:36:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ono jde taky o to jak ryby taháš.Vim,že to možná zní moc primitivně,ale někdo tahá klasicky "pumpuje" a někteří rybáři si myslí že všechno může jít přes naviják.Ano,naviják by to měl vydržet.Za tuhle cenu by se navijáku mělo ulehčovat,kdykoliv je to možné.
Každopádně neni to naviják za bůh ví jakou cenu jak sem řekl,takže je třeba to brát trochu s rezervou.
Ale neříkám,že je to špatný naviják.Osobně za tu cenu nejspíš lepší neni. Zdravim.

Tožba - Profil | Čt 1.7.2010 13:49:26 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ahoj, mám úplně stejný naviják na mediu feederu. Mám ho teprve půl roku, kaprů do 50 jsem s ním vytáhl spoustu, taky dva mezi 55 a 60 a zatím navijáček šlape dobře.