Hardy Marksman -Greys Gtec

Máte někdo zkušenosti s feedry Hardy Marksman,nebo Greys g tec? Dik za každý postřeh.
Autor diskuse: ihaha - Profil , 26.5.2010 feeder - náčiní, doplňky

Milhauz - Profil | Čt 17.11.2011 21:52:46

Sice už trošku starší diskuze ale mohlo by to někoho zajímat-test Hardy Marksman Extreme feeder
http://www.fischundfang.de/Ausruestung/Produkttests​/FISCH-FANG-Tipp-Hardy-Marksman-Extreme-Feeder

plavan - Profil | Út 9.8.2011 15:00:43

Petrrrrr >> asi tak

Petrrrrr - Profil | Út 9.8.2011 14:57:23

Díky, no já mám právě rád kratší pruty a ten Greys je v podstatě to co jsem hledal, ale ten Hardy se mi líbí víc vzhledově a navíc bych ho mohl mít za "super" peníze a narozeniny se blíží :) Takže pokud jsem si to dal všechno správně dohromady, tak jsou to velmi, velmi podobné pruty, s lepším a výkonnějším blankem na straně Hardyho? Díky za odpovědi

plavan - Profil | Út 9.8.2011 14:38:29

Petrrrrr >> tlouštka blanku nastejno, rozmístění oček zcela totožné. Hardy má lepší sedlo, které nesedí po celé délce, ale jenom na koncích a tak blank pracuje i pod navijákem. Ale mě to sedlo nepadlo do ruky. Ale jinak to bude nárůst výkonu slušnej, mě se G-tec v té jedenáctistopé variantě až zas tolik nelíbí. Daleko více mi seděl ve třišede nebo třideva.

Petrrrrr - Profil | Út 9.8.2011 14:24:56

plavan >> Vím, žes měl jen 360 cm, stačí porovnání těch 12 ft verzí. A jak je to s tloušťkou blanku?

plavan - Profil | Út 9.8.2011 14:16:18

Petrrrrr >> já jsem toho s Hardym moc nenachytal a na 330cm už vůbec ne. Blank je oproti Greysovi rychlejší a výkonější. To, co hodíš s G-tecem, hodíš určitě s Hardym taky a s větší rezervou. Tu třitřicítku jsem viděl jen jednou v prodejně, u vody nikdy.

Petrrrrr - Profil | Út 9.8.2011 14:10:21

plavan >> Zdravím, který prut se ti jevil měkčí (šel do větší paraboly)??? Mám Greyse 11 ft, ale rád bych toho Hardyho 11 ft. A ještě by mě zajímalo, jestli je odhozovka stejně poddimenzovaná u Hardyho jako u Greyse (má do 30g, ale v pohodě s ním chytám i 40g krmelce na řece). Díky za odpověď

yemanm - Profil | St 26.5.2010 20:52:15

plavan >> Sice nemám zkušenosti s doživotní zárukou u Hardyho, ale třeba společnost Koss (výrobce sluchátek) tohle provozuje neskutečně dlouho a zatím to vždycky fungovalo. Já osobně už jsem takhle 2 reklamoval. Takže bych předpokládal, že ta doživotní záruka fungovat bude. Ale prostě si za to zaplatíš jak na manipulačním poplatku, tak na samotném prutu

plavan - Profil | St 26.5.2010 12:35:45

ihaha - >> nebo tričko

plavan - Profil | St 26.5.2010 12:33:01

ihaha - >> navečer se na Mrku určitě objeví rybář s nickem Rybkin a ten ti o Hardíkovi řekne určitě víc, chytá na něj dost často a na rozdíl ode mne si ten prut oblíbil hodně. A umí to s ním.
K oběma prutům se dají i pořídit skvělé doplňky, ke krejzovi třeba čepice G-tec, kterou na obrázku předvádí pan Utěrka :-))))

plavan - Profil | St 26.5.2010 12:19:48

ihaha - >> ještě bych rád porovnal oba pruty, co se týče reklamaci apod. Na oba pruty je běžná záruka dva roky, ale všichni víme, jak se taková záruka uplatňuje, člověk by potřeboval být znalý v oblasti obchodního práva a i tak by těžko pochodil.
Proto působí jako příjemný vánek, když výrobce obdaroval zákazníka i celoživotní zárukou. Podmínkou je se řádně u výrobce zaregistrovat, ale jednotlivec to má velmi těžké. Když jsem se o to vloni pokoušel, tak mi registrační podmínky výrobce nepřijaly žádného českého prodejce. Prozatím to funguje tak, že se o to postará český dovozce ( Hobby G ) a to prý za manipulační poplatek asi 750 korun za poškozený díl u Greyse a asi 1500 korun za poškozený díl u Hardyho. A za tyto prachy prej nikdo nezkoumá jak ke zlomení došlo. Ten manipulační poplatek nezhrábne dovozce, ale je určen pro výrobce. Těžko říct, jak to takhle bude fungovat dlouho, ale já to hodnotím jako dobrý počinek.
Cena náhradních špiček u Greyse je zhruba 500 korun za kus nebo 1400 korun za celou sadu a dodací lhůty jsou zhruba měsíc.
Cena náhradních špiček na Hardyho je 1600 korun za kus. Dodací lhůta bude prý asi dva měsíce v sezoně a tři měsíce mimo sezonu. Ale zatím to není odzkoušené. Ke špičkám od hardyho ještě dodám toto, jsou na nich očka s malinkým průměrem, což o trochu zlepšuje jejich vlastnosti, ale při podmínkách, kdy vodou plave bavlnka z kvetoucích stromů nebo hnus obecný zelený ( řasy ze dna při zvýšeném průtoku ) to velká výhoda nebude.

plavan - Profil | St 26.5.2010 12:05:06

ihaha - >> ale moje hodnocení Hardyho ber s velkou rezervou, díky bolavému lokti jsem ho ani pořádně nevyzkoušel a ryby jsem na něj vodil většinou malé. Voda byla studená, takže záběry nebyly kdovíjak zřetelné. Můj subjektivní názor je ale takový, že bych si raději koupil dva G-tecy než jednoho hardyho. Ale kdo na to má a chce si pořídit něco exkluzivního, tak bude s Hardym spokojen, moc lidí ho u vody mít nebude.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:59:02

ihaha - >> ještě fotka Hardíka, kde je zachycen ve větší míře. je to ten prut blíže k objektivu.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:53:41

ihaha - >> povídalo se, že prut je ručně vyráběný v Anglii, ale na novém Hardíkovi byla folie s nápisem Made in China. Ale prut je to nádhernej, zpracování výborné, jen jednopatková očka na špicích mají tendenci se protáčet, když za ně člověk chytí, aby špičku vyndal. To je velká slabina prutu, protože díky výbornému laku jdou špice ven velmi těžce. Když špici málo zasuneš, tak neklepe jako ostatní běžné pruty konec blanku, ale díky vysokému obsahu uhlíku rezonuje po celé své délce.
Celý prut se zdá na první omak tužší než Greys, ale po rozhýbání je to spíše naopak. Z Hardíka to lítá ještě dále než z Greyse, nahazování člověka úplně ohromí. Záběry však byly vidět trochu hůře než u Krejzu ( Greyse ). Mohlo to být ale způsobeno také tím, že prut nebyl rozhýbán. Zdolávačka byla super, ale co mi vadilo, bylo tenké sedlo u navijáku. Patka navijáku držela v sedle jenom na krajích. Díky tomu mohl blank sice pracovat i pod sedlem, ale mně to bylo nepříjemné, když se naviják kýval. Jde asi o vkus každého soudruha :-))))) Rovněž mi vadila křivka prutu. Já vím, že to není podstatné, ale křivka prutu byla díky oběma spojkám ( jedna na prutu a jedna na špicích ) neplynulá. Greys má oblouček jako od kružítka. Navíc mému bolavému lokti nebyl příjemný ani ultrarychlý blank. Nakonec jsem prut prodal, respektive vyměnil a jestli budu zase zkoušet hardíka, tak už toho nově postaveného, tuším že Extreme se jmenuje.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:40:17

ihaha - >> Hardy Marksman 3,60m má stejně velká očka jako Greys, jejich rozmístění na prutu je na milimetr totožné s greysem. Jenom blank je na výrazně vyšší úrovni, tedy co se týče obsahu uhlíku. Prut váží se střední špičkou ( dodávány jsou tři o zátěži 2, 3 a 4oz ) asi 204g. Špičky mají délku myslím 65cm.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:28:29

ihaha - >> co se týče zdolávání, tak jsem si musel chvíli zvykat, protože jsem odkojený feedery od Shimana, které toho hodně vypruží, ale rybář rybu tolik na prutu necítí. Takže jsem ze začátku s Greysem raději chytal na návazce 0,14mm a výše. Jde ale o zvyk a cit. Dneska na tom prutu trhám méně ryb než na zmiňovaném Shimanu nebo Garbolinu. Ale možná to taky bude tím, že jsem začal používat navijáky s citlivější přední brzdou.
Takže má rada zní, že je lepší začít s vlascem 0,14mm na konci a to se s greysíkem můžeš do ryby i opřít. Špičky o zátěži 2,3 a 4oz jsou chytatelné všechny, ale já mám nejraději 3 oz. Když to dovolují podmínky, chytám skoro vždycky trojku.

FABi - Profil | St 26.5.2010 11:19:39

Mám feeder Greys G-tec, koupil jsem ho na doporučení Mrku, konkrétně Plavana, za což mu děkuji. Jsem maximálně spokojen. Na prutu je napsáno 50g, ale zvládne mnohem více. Vystřídal jsem spoustu feederů, ale tento mi vyhovuje nejvíce.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:15:35

ihaha - >> sedlo je taktéž výborné a EVA pěna nad sedlem navijáku i na konci rukojeti je zpracována ( vyhlazena ) ze všech značek nejlépe. Feeder se parádně drží v ruce, jen je třeba držáček háčku překlopit ve směru k navijáku, jinak překáží ukazováčku. Korek na držadle je taky výborný, srovnatelný s nejvyššími modely od Shimana i garbolina. Lak je prvních 30cm od rukojeti nádherně lesklý s logem G-tec , zbytek blanku je matně černý s lesklým lakem na vyvázání oček. Tlouštka blanku u rukojeti je asi 12mm.

plavan - Profil | St 26.5.2010 11:07:30

ihaha - >> tak nejdříve se pokusím ti přiblížit feeder Greys. Asi se ti jedná o dvanáctipalcovou verzi ( 3,60m ). Prut váží 227g a skládá se ze dvou stejně dlouhých dílů 157,5cm + špičky, která je dlouhá 63cm. Poznámka : matematikům bych nedoporučoval tyto údaje sečíst, protože výsledná délka by byla větší :-))))))) to proto, že se ty díly zasouvají do sebe :-))))))
Špičky se dávají k tomuto feederu tři. Jsou z dutého uhlíku, což znamená, že dobře ukazují záběry a zároveň si zachovávají vysokou pevnost. Díky tomu je prut vhodný k chytání ve velkém proudu, i když jeho odhozová zátěž je jenom 50g. To je ale nutno brát s rezervou, protože to jsou anglické poddimenzované údaje. Na prutu je myslím 16 oček výborné kvality. Prut je dodáván v " semišovém " obalu a s plastovým tubusem.

an-old-fuddy-duddy - Profil | St 26.5.2010 10:58:41

to samý kdyžtak Rybkina :)

Vesy1 - Profil | St 26.5.2010 10:17:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na tuhle otázku se ptej přímo přez SZ plavana myslim že mile rád poradí.Protože oba feedery vlastní.