Big Wag--předvážený dalekonosný wagler

Další má neobvyklá technika.Winklepickerem u nohou a splávek stojí 60m daleko na druhé straně obrovského kanálu.Proč..Odpověd je jednoduchá ...Louka za plotem je vždycky zelenější,,tím chci říct,že na druhé straně Musejí být ryby prostě větčí,hezčí,těžší,že plavou a skákají rychleji,dál a výš
Autor diskuse: KOLIBRIK - Profil , 7.1.2010 plavaná - techniky lovu

sumi - Profil | Čt 25.8.2011 18:40:59

Jarda Š. >> Dalekohledem se to celkem dá,ale držet to pořád je vopruz.Zajímalo by mě jak to KOLIBŘIK myslel s tou zátěží a olovem,já jsem teď tak začal chytat a po pár hodinách se těžký anglán je-li uchycen přes karabinku nebo obratlík utrhne i při šokovce 0,20.

Jarda Š. - Profil | Čt 25.8.2011 17:09:50 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KOLIBRIK - >> Při mém slábnoucím zraku jsem rád, že si vůbec vidím na špičku pickeru. Sledovat anténku wagleru na vzdálenost větší než nějakých 20 m, na to už nemám.

sumi - Profil | Čt 25.8.2011 15:30:10

KOLIBŘIK - >> Je tady ještě někdo?

KOLIBŘIK - Profil | Ne 31.1.2010 9:24:11

Odpovídám na otázku některých specialistů. na tento druh dalekonosné plavané.Jelikož se na mé diskusi objevili odpovídající,kteří vedou právo posledního slova a pouze jejich odpověd je jen ta nej a nejlepší.Proto jsem zamýchal své názory s názory opravdových renovovaných odborníků na tento druh plavané.Ale nespletl jsem se v mých odhadech.Těmto písálkům o plavané,kteří do mé diskuse nepřinesli jedinný konkrétní svůj zápis ze své zkušenosti a jen kritiku.Je to až udivující jak tyto rádoby sportovní rybáři pouze surfují a radí a kritizují ůplně všechny otázky druhých.Je přece správné a na místě pokud chcete někomu říct ůplně přesnou definici,odborný název a příkladný postup,použít ne opsaný ale zrovnatak zapamatovatelný článek,výraz apod.termín od světoznámých rybářů.On vám odepíše pouze stím,že vás odkáže na internetovou adresu,kde si sám přečtete tutéž opsanou pasáž,A nezapomene vám vyčíst a zkritizovat,že vy jste ten kdo nepřinesl nic nového.To je má odpověd pro tyto rádoby lektory mé diskuse.

doncoyote - Profil | So 23.1.2010 20:27:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Worm >> připomíná mi to známou scénu z Anděla na Horách - Skáču dobře, skáču rád. :o)

Worm - Profil | So 23.1.2010 19:17:10 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

doncoyote >> Kdyby to byly alespoň příspěvky z jeho hlavy,ale on to opisuje k knížky...již po několikáté a úplně přesné pasáže.Minule to bylo "Rybaříme s Mattem Hayesem"-autor Matt Hayes a teď je To "Plavaná s Vincentem"-autor Vincent Kluwe-Yorck.
Mám dost knih a i když jsem je četl již dávno,stále si ty pasáže pamatuju :O))))

KOLIBŘÍKU,proč to děláš?Zimní absťák?

doncoyote - Profil | So 23.1.2010 19:08:38

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> Proč jsi porušil takřka monopol příspěvků zadavatele. Nikdy nemůžeš mít pravdu a navíc tomu ne zrovna rozumíš ty bobkaři. :o) O příjmutí případné rady, i třeba správné zde silně pochybuji.

KOLIBŘIK - Profil | So 23.1.2010 17:03:02

Pavouk‌ >> Pavouk28 >> To nevím jestli to tu bylo ale já takhle chytám asi patnáct let.Je to pro někoho zvláštní rybařina ale já to miluju.Každý má svoji parketku a tak to má být.Já jsem vyrostl na malé řece Lužnici tak jsem se mě zalíbila plavaná.A ta má spoustu možností.Pomalu jsem vyzkoušel téměř vše až jsem zůstal u té Anglické.Nejsem žádný mistr světa ale jde mě to a mám i pěkné ryby na břehu.Je to taková aktivní rybařina s pohybem,žádné vyspávání v křesle nebo ve stanu s příposlechem na krku.Je to trošku také o větším klidu,žádný rozruch u vody.Přečti si zadání mých otázek,skoro nikomu se dotoho nechce.Je to totiž docela i rybářský kumšt.Není to žádné leháro a oto mi jde.Tak hodně štesti s jakým koli druhem naší rybolovné techniky.

Pavouk28 - Profil | So 23.1.2010 16:30:57

to uz tu myslim bylo ze nekdo chyta odhoz 60m+ :)

KOLIBŘIK - Profil | So 23.1.2010 14:31:50

Letos jsem si na tento druh rybolovné techniky patřičně vybavil a to hned několika ůplně novými Wagglery otom nejtěžším kalibru,mám totiž jeden soukromý revír kde se chytá okolo padesáti metrů,A abych docílil přesného zakrmení,pořídil jsem si dálkově řízený návnadový člun,ale vážně,bez něj už to prostě nejde.Aby jste se s naprostou přesností zakrmil to jisté místo něklikrát za den.Náhozy mě problémi nedělají,vždy je potřeba náhodit tak o čtyři metry za zakrmené místo,chvíli počkat protože předvážené Wagglery se potapějí po náhozu poměrně dost hluboko,poté skloníte špičku prutu aby se vlasec potopil a přitahnete splávek včetně montáže přesně nad zakrmené místo.Dopnout potopený vlasec a napínavý a pro mě nejzamavější druh rybolovu může začít

KOLIBŘIK - Profil | Ne 17.1.2010 9:15:06

Ještě se vrátím k splávkům.Nejlepší modely předvážených splávků mají přilepené stabilizační křidélka.Ta zabranují kymácení antény.Splávky s nimi létají jako šíp na velkou vzdálenost.Křidélka je možné po opotřebování vyměnit.V Itálii je jedna firma tuším ,že se jmenuje IGNESTI a ta vyrábí přídavná křidélka,která se snadno připevnují na splávek.Je to vlastně takový přídavný proužek který se připevnuje na splávek.Jak pozoruji sám mezi rybářema,obliba klouzavých splávků stále stoupá.Ještě jsem vám chtěl napsat o zakrmování na tak velkou dálku.Proto že se vyvýjí stále novější typy dalekonosných splávků,vyvyjí se i zakrmovací praky KATAPULTY..V obchodech jak jsem koukal jsou k dostání praky od dostřelu 12metrů pro přikrmování červy a larvami až po vzdálenosti 16,20,30,40, ale i 80 metrů pro dostřel vnadící směsi.Asi když čtete tyto mé články o této rybolovné technice si o mě myslíte,že jsem asi nějaký blázen ,který chytá na plavanou až šedesát metrů od břehu. Ale milý přátelé kdo to nikdy nevyzkoušel,neví očem to je.Já osobně jsem názoru,že každý znás má svoji rybolovnou techniku na kterou se on rád specializuje a která sedí jemu samotnému.

KOLIBRIK - Profil | Pá 8.1.2010 19:06:39

Šinic >> Rozdíl mezi anglánem a fedrem neni velký,co do krásy ale je to velký rozdíl v technice samotného lovu.To očem tady píší je už opravdu pro zkušené rybáře,kteří maji namakanou anglickou techniku.Já jsem v tom uvodu psal.Trefit se do otevřeného oka třeba 40 i více metru mě umožnuje waggler s dlouhým pavím brkem a nalepeným balzovým tělem .Navíc má paví brk vynikající nosnost a špička zřetelně vyčnívá z vln i za větru.K dosažení maximální délky hodu doporučuji udici s big wagglerem jako s pruběžným splávkem-olovo a vrhací zátěž těsně vedle sebe.Protože tyto těžké wagglery znamenají pro vlasec velké zatížení ,které by po několika hodech mohlo mít za následek přetržení vlasce a ztrátu drahého splávku měli bychom nainstalovat spořič vlasce,který zachycuje a dělí síly,vznikající při hodu.

Šinic - Profil | Pá 8.1.2010 18:34:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kdy zvolit feeder a kdy odhoz? Vliv jednoduchosti a nenáročnosti na umění a zručnost rybáře jednoznačně hovoří pro feeder. Silnou zbraní dalekonosných anglánů je ale chytání dál od břehu na propad ve větších hloubkách. Ryby maj nějak namakanou určitou vzdálenost od břehu kde je riskantní něco sebrat. Za touto hranicí berou pomalu klesající potravu víc bez zábran i větší (chytřejší) jedinci. S feedrem na propad v pětimetrové hloubce, to jaksi ani nejde. U protějšího břehu na mělčině boduje zase anglán svou téměř bezhlučností při dopadu oproti opakujícímu se rachotu krmítek nebo olov. Štíhlé splávky všeobecně také citlivě odhalují záběr v době kdy ryba ještě neví že to co má v hubě je nástraha, kdežto feederová špička začíná signalizovat teprve tehdy, kdy se ryby zbavují háčku a už vědí o co gou. Proto se splávkem spíš na jedince hledající potravu v klidu a tichu, kdežto feeder na stojáku vítězí tam, kde se vytvoří horké místo pro hladové hejno. Hodně úlovků všem.

KOLIBRIK - Profil | Pá 8.1.2010 9:54:20

Zdravím všechny příznivce této zajímavé rybolovné techniky.Asi se ptate proč umistovat splávek 60m od břehu.Například když veškeré šupinaté obyvatelstvo některého jezera vytrvale zustává daleko od jediného volného místa na břehu ,kde je možné lovit,zatímco zbytek pobřežního pásma chrání hustě stojící stromy ,rákosí a leknínové pole.A tak zatímco prosté duše ,jako jsem já,sahnou jednoduše po Winklepickeru ,aby prolovili protější stranu bez velké námahy.Nechat u protějšího břehu unašet dalekonosný splávek.

Červené karty: retrívr, MIPS, 1568, Paulus