"Přidružený" úlovek štiky

Zdravím! Jaké máte osobní zkušenosti s útokem štiky na Vámi zdolávaný úlovek a její případné zdolání?
Autor diskuse: Ghandi - Profil , 23.7.2009 dravci - příhody, kuriozity

Franta17 - Profil | St 26.8.2009 12:26:32

Letos se mi na jednom rybníku povedlo, že mi štička cca 50cm skočila na právě stahovaný krmítko. Jinak asi před třemi lety, sem na jedný rybačce tahal jednoho cejna za druhym, když v tom najednou kalsickej cejní záběr, ale po záseku najednou pocit, jako bych táhnul kládu ... 10m od břehu najednou tah povolil a já sem vytáhnul z vody cejna asi 25cm s čerstvě prokouslym ocasem.

Santi - Profil | Ne 16.8.2009 15:12:03

Minulý týden jsem byl na Úhlavě. Do najetých ryb mi začala najíždět štička. Tohle provedla s právě seknutou ploticí. Na prutu zůstala docela dlouho - cca. 2 minuty. Vydržela zakouslá 4 výskoky a pak se kousek od břehu vykousla.. Vyndal jsem ji až na další nához, když jsem nahodil po proudu čerstvě nastraženou ouklejku.. Po vyháčkování a pustění mi opět mydlila do najetých ryb.. Potvora jedna.. :D

sony72 - Profil | Pá 24.7.2009 18:46:20

Mě se to stalo poprvý před tejdem, že mi na cejna lapenýho na feeder skočila těsně u břehu štička tak 70+. Docela adranalinek, čuměl sem jak vyoraná myš a cejn taky. Držela se docela dlouho, ale do podběráčku sem ji nedostal. Ale jinak mazec. Samozřejmě, že jsem po ni šel hned druhy den s wobama, gumama, třpytkama a nic. Škoda, že nechytám na rybku, asi by to bylo lepší. Tak už to chodí.

Neznaboh:-D - Profil | Pá 24.7.2009 8:20:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednou se mi stalo při vláčce a dost zvedlé vodě,že jsem na wobíka 4cm potápivého okounka zapl krásnou štiku,udělala 2 výskoky,ale za to krásné, na 0,18mm silonku pohoda, jakmile dopadla do vody táhla do proudu,najednou rána jako prase a proutek v tu chvíli nevydržel a zlonil jsem 2,70m o dva díly,takže jsem s něj měl poctívých 2,1m, chvíli tah nechtěl ustat,ale pak povolil a už jen škubkání. Jaké bylo překvapení když jsem vytáhl štiku 68cm,která byla čerstvě kouslá od kolegyně... škoda,že jsem jí neviděl...Ale muselo to být zvíře,kolega co byl semnou to taky nepochopil. Škoda,že v té době jsem neměl telefon s foťákem...

Janors - Profil | Pá 24.7.2009 8:04:07

tiež sa mi to raz stalo, ťahal som malú šťučku a zautočila o trochu väčšia. Nebola chytená za hák ale nechcela sa vzdať sústa tak som ich obidve dostal do podberáku :-)

X - Rap - Profil | Pá 24.7.2009 7:39:07

Ano, letos se mi to podailo poprvé, při stahování mi po běličce skočila štika, nejdříve se nestrefla ale hned na to ji chnapla a nechtela pustit, přitáhl jsme ji ke břehu a ai se nebránila.....

Jinak po bělici mi skočila již vícekrát ale jenom jenou jsme ji zdolal!


Foto bohužel nemám...

[eXecutoR] ® - Profil | Čt 23.7.2009 22:59:26

Detreux >> to uplne vylucujem ten karas mal z opacnej strany mnoho ran od ostrych zubu ... urcite velka stuka ... kormoran tazko aj volavka .. ani jeden znich urcite nie :-l

Detreux - Profil | Čt 23.7.2009 22:55:12

[eXecutoR] ® >> nebyl to kormorán nebo volavka? nepřipadá mi to jako od dravce.

Santi - Profil | Čt 23.7.2009 22:15:54

Nedávno se mi na berounce pověsila štika na vytahující fišku.. Moc dlouho tam nezůstala..

[eXecutoR] ® - Profil | Čt 23.7.2009 21:23:30

tu je karas ktory bol zrejme napadnuty stukou ale netahal som ho ba som ho nasiel lezat este ziveho na brehu rieky tak som si to musel odfotit lebo tak dosranu rybu som este nevidel :-)

splavek - Profil | Čt 23.7.2009 21:20:51

Můžu odpovědně říct,že všechny,tedy téměř všechny štiky co jsem kdy vytáhl,tak byly vedlejší produk při chytání kaprovitých ryb na plavanou.Taky jsem jich i dost upálil,což je logické,při tenkých návazcích.

Jarda Bořek Stavitel - Profil | Čt 23.7.2009 19:41:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Svou "největší" štiku jsem měl na klacku asi před 10lety.. Byl tenkrát snad červenec a já si šel hodit jedničkou rotnou na svýho ranního pstruha. Ta léta jsem trávil na řece, kterou jsem měl prolezlou po kolenách. Byl jsem v té vodě10hodin denně. Každý den. Chytal jsem tlouště, štičky, pstruhy, lipany, dole ploťky a parmy, okouny... Nebylo kamene a ryby, o které bych nevěděl..
To ráno se netvářilo vůbec výjmečně. Už v šest hodin se do hladiny opíralo ostré slunce, na rozhraní proudu stáli tloušti, pod břehem dvě malé kudličky, nahoře tu a tam sebral pstruh. Chytil jsem za půl hodinky možná 5 pstruhů. Když jsem se vracel zpět k chatce, že jako posnídám, zdálo se mi, že pod protějším břehem se cosi mihlo.. Na chvíli jsem se zastavil a pozoroval tu vodu. Ze stínu vyjížděl tloušť jak poleno a krmil se na potěru. Přikrčil jsem se a poslal jsem plíšek na protější břeh. Přímo na břeh - třpytka se jen svezla po kameni a spadla do vody. Začal jsem ji přitahovat a sledoval jsem, kde se objeví ten pantáta. A objevil se! Líně sledoval mou třpytku, když v tom mu ji před tlamou spakoval pstruh.
Ryba na háčku seděla a já ji svižně přitahoval k sobě. Po očku jsem ještě furt šilhal po tom tloušti... Najednou rána - jako kdyby do vody spadl vedle mě stojící strom!
Pstruh se mi pomalu ale jistě vzdaloval, pod nohama se mi dělala zlatožlutá eska, prut se jen křečovitě skláněl k hladině, když v tom to povolilo!
Snad jsem ještě v tu chvíli nechápal, co se to vlastně stalo. Nechtěl jsem pochopit, kde se to v mojí řece vzalo. Jak to, že jsem o tom nevěděl?!...
Když jsem roztál, přitáhl jsem na břeh už jen třepotajícího se pstruha. Měřil 34cm.
Pro mě je právě tenhle příběh spojen s pojmem "životní ryba".

Už jsem tam tu rybu nikdy neviděl... a že jsem hledal.

marquess - Profil | Čt 23.7.2009 19:14:29

takhle ulovenou štiku jsem ještě nikdy na břeh nedostal, nicméně od štiky se mi to povedlo 2x. tu jednu se mi povedlo dostat pod nohy ale bohužel mi spadla a ta druhá se tam držela opravdu jen chvilku. taky se mi asi před třemi roky podařilo vytáhnout štiku 50+ ale to vyjela po splávku a poměrně velký háček dokonal své.... ale nedávno jsem byl s otcem na kaprech a to byl úplně normální záběr kapra tak 40+ jenomže po metru tažení se na něj pověsil nejspíš pořádný sumík ale co může člověk chtít od 0,20mm vlasce.....

MiPo - Profil | Čt 23.7.2009 19:02:12

Takto to dopadá při chytání na plavačku chvilka přetahovaný a zmařený kapřík

Azbest - Profil | Čt 23.7.2009 18:52:51

Mr.Stick >> to je ale fotka na hodně velkou pochvalu:-))

Roh1!ck - Profil | Čt 23.7.2009 18:50:52

Zrovna před asi čtrnácti dny se mi při chytání nástražních rybiček jedna štika (viděl jsem ji jen krátce, ale tipoval bych to na 60+) zakousla do zdolávané plotice. Po chvilce se vypla i s ploticí. Jinak párkrát se mi stalo, že štika při stahování skočila po krmítku. A jednou mi štika rozpůlila cejna ,vytáhl jsem jen hlavu a kousek těla za skřelemi.

Pvl - Profil | Čt 23.7.2009 15:51:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Štika nezaůtočila na mnou zdolávanou rybu -to by musela být velká klika aby trefila zrovna tu jedinou v roce :o§)) Zakousla se mi do pádla u gumáku .Měl jsem docela kliku, že se trefila zrovna do něj .Kdyby ne , asi bychTi to nemohl napsat.

Venca888 - Profil | Čt 23.7.2009 15:42:29

když jsem tahal pstruha, tak se mi na něj pověsila štika... obě ryby jsem táhnul vcelku dlouho a kdyby kamarádi místo vyplašenejch výkřiků vzali do rukou podběrák, tak mohla bejt venku... čas na to vcelku byl...

Vybliz - Profil | Čt 23.7.2009 15:19:20

Jednou loni na jare mi na Harte zautocila mensi stika na splavek a zamotala se do silonu a jeste mi prejela druhy prut, takze jsem vytahl chumel se stikou uvnitr. Splavek v haji, oba pruty zamotane, no to bylo radosti.. :)

Best Carp - Profil | Čt 23.7.2009 15:15:26

ano mě sa na hartě při zdolávání cca 40cm cejna něco zakouslo byl to odpor ja svin. přítáhl jsem to asi 10 m a pak to povililo vytýhl jsem oškubaného cejna bez šupin

Rambo - Profil | Čt 23.7.2009 15:00:00

Na vhodných lokalitách se to stává a není to vyjímka, kolikrát jsem viděl jak někdo zdolával malou rybu a zaútočila na ní zubatice pokud tam byla a měla hlad, mě se to stalo jen dvakrát a rybu jsem zdolal jen jednou byla z toho pěkná kudla přes 60 na zdolávaného okouna kolem dvaceti cm a jednou mi unikla již velká matka při zdolávání cejna kolem třiceti, vrhla se na něj v mělké vodě tak prudce až vylítla z vody a to jsem se fkt lekl, ale pochopitelně malý háček v koutku tlamy cejna nezasáhla, tak mi ho alesppo%n poničila. Jednou mi zdolávaného okouna při přívlači zaútočil sumec kolem metru, nejprve jsem nevěděl co se děje, protože to byla rána jak hovado a pak tah, tak jsem myslel, že to teda nebude další okounek, ale něco většího, byl zaseknutý, ale mizerně jen za kůžičku na temeni hlavy a když byl zdolán, tak při posledním výpadu se přetočil a unikl, okounek mi zůstal rozmáčknut a zabit :-)) u vody se člověk nenudí a je to více vzrušující než když takovou rybu očekáváte.

Martin Havránek - Profil | Čt 23.7.2009 14:59:20

Ano to se mi již několikrát stalo, a pokud jsem měl štěstí tak jsem vytáhl vše z vody (i se štikou), již párkrát mi na to skočil třeba i sumec, ale z hlediska k tomu že jsem na to nebyl připraven mě to hned urval.

Petasss - Profil | Čt 23.7.2009 13:46:42

Táhnul jsem z vody rybu, ještě jsem nevěděl co to je, ale najednou brutálně ztěžkla a začal tvrdý boj. Asi po pěti minutách, zhruba 3 metry od břehu, to povolilo a vylítla z vody plotice, kterou jsem měl na háčku v půlce skoro přetržená. Měřila 28 cm. Co to bylo jsem neviděl, ale zdolávačka to byla pěkná....:-) Jinak teď v neděli na Hracholuskách chlapík vedle mně stahoval krmítko a asi tři metry od břehu výskok jako kráva z vody vyskočil bolen, který na něj zaútočil. Krátký návazec s velkým háčkem udělali své a už se nedokázal osvobodit. Podebral jsem mu ho, háček seděl krásně v koutku tlamy. Měl rovných 60 cm. Pěkná rybka...........:-)

- Profil | Čt 23.7.2009 13:13:02

Jednou jsem celý den chytal jen a jen malé okouny. Pak jsem půjčil své drahé prut, ať si taky jednoho "zdolá". A jak ho vesele táhla, pověsila se na něj pěkná štika. U břehu se pak osvobodila, škoda.

Mr.Stick - Profil | Čt 23.7.2009 13:05:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na zdolávanou bílou rybu při plavačce, jsem "ulovil" desítky štik. Ulovit je ale špatný výraz, protože co si pamatuju, nikdy jsem žádnou nedostal až do podběráku. Výjimkou byla tahle, která si vzala do hlavy, že sežere mnou zdolávanou menší kolegyni chycenou na twisteru.