Chytáte na zasmrádlé-nahnilé nástrahy?

V hledání jsem toho moc nenašel, kdyžtak mě opravte...

Slyšel jsem, že Sumec, candát a úhoř berou i na schnilé maso/ryby, nevíte o tom něco?
Chytáte cíleně na zasmrádlé rybky? Musí to přece vydávat "vůni", kterou by dravci měli cejtit...
Zkoušel jsem sice nějaký ty posilovače, ale nepřišlo mi, že by to mělo vliv na počet nebo velikost úlovků...
Autor diskuse: Keporkak - Profil , 21.7.2009 dravci - nástrahy, návnady

Lukas89 - Profil | So 31.7.2010 12:37:40

Ahoj, když sme měli krizi s rybičkama, tak sme prostě používali co bylo, našli jsme chcíplého, nafouklého a už značně zasmrádlého cejna na břehu, peán, nůž a už to frčelo, páral jsem ho na takový nudličky a šli na to perfektně.. Candáti, štiky, absolutně bez problémů.. ;-)
Ale dyž mám čerstvé, tak používám raději ty..

feederforever - Profil | So 31.7.2010 9:30:26

ja si nachytam jeden den oukleje, zabiju je a necham na balkone a po 2dnech du na candose a ty ooukleje uz smrdi,ale berou na to,takze to nevadi rybam, ale hrabat na to je hnus

Kreja - Profil | So 31.7.2010 8:41:32

Někdy zkusím lehce zamřelou rybku ale většinou má potom rozcupovaný břicho od drobotiny J.

fred41 - Profil | So 31.7.2010 7:54:56

Keporkak - >> candoši i úhoři to suchý zasmrádlí maso berou.Jinak ty posilovače jsou super, hlavně ostré příchutě (mušle,maso/ryba)

MatesPB - Profil | Pá 28.8.2009 8:12:30

Nechytám, ale mám známýho humusáka co neváhá napíchnout penicilínovou housku z loňské sezony, kterou náhodně nalezne v boční kapse svého hegešbatohu.

Radža - Profil | Čt 27.8.2009 21:48:25

Nikdy jsem to nezkoušel a asi ani nikdy nevyzkouším. Na mrtvou moc nechytám, a když už ji vyzkouším tak leda čerstvě chycenou rybku

Lazar - Profil | Čt 27.8.2009 20:47:45

Prošiju cejnka nebo plotici už skoro v rozkladu a opatrně nahodím,spíše jen zhoupnu a většinou úlovek zaručený. Ale pak ten smad z rukou...

Anýzový dědek - Profil | Čt 27.8.2009 14:54:55

Zasmradle rybky obcas ano. Zasmradle(kysele) krmeni jen kdyz chci nekomu zneprijemnit chytani a nesmi me videt hospodar a jeho nohsledi. Je to vynikajici repelent pro ryby.

karel.datel - Profil | Čt 27.8.2009 14:50:28

Dokud jsem měl "načaté" oukleje, candáti brali, načaté došly a včera na čerstvé to bylo o dost horší. Tahaj mi za to podměrečný, ale potěšej, aspoň byli chycený za krajíček, rukou se dali vyvlíknout.

tucnak11 - Profil | Čt 27.8.2009 14:28:22

Kamaradi ja jak uš nema co dat tak šupnu použity ot ženske tampon je velmi dipovan narvu tam troihak brok oloveny před to a mam s toho Smačka Berkly jen musiš mit zabaleny do sačku bo budou tebe otravovat masařky aš do vody.

Neznaboh:-D - Profil | Čt 27.8.2009 10:44:51

Jo tak ona "voňavá" rybka není na škodau,akorát to nastražování není úplně bezpečné:-D ale už je raděj nepoužívám. Stalo se mi totiž ,že jsem šel cíleně na hady s rybkama před roztavením,nějak jí prošil a torzo plotičky cca 10cm šlo do vody. Pověsil policajt. Koukám a po hodince se zachvěje špička na štikovém prutu 4.10m a 140g odhoz,pak plesk policajt pod prutem a někde v dálce jsem viděl ujízdět silon s cívky,tak jsem nelenil přiskočil papl cívku,zásek a jen se díval jak se struna našponovala, proti sedící rybář se zeptal provokativně jestli to má stáhnout,tak jsem odpověděl polohlasně,že by to nebylo na škodu, potáhl jsem,na druhém břehu se otočil fous tak okolo 2m, a pak laxně zajel pod padlé stromy. Samozřejmě to urval jak nic a to byl silon 0,35mm. tohle se opakovalo ještě jednou. Od té doby tam už s "voňavýma" rybkama nechodím...

S2D - Profil | Čt 27.8.2009 10:24:06

Používám dva fígle - když večer chytim nástražní rybku na ráno, tak jí dám do řeky pod kámen, aby mi neuplavala a nechám do rána zamřít. Rybka nezmění skupenství a na háčku drží, ale vábí víc. Před náhozem jí ještě pořežu boky. A pokud dávám rybky do mrazáku, protože jsem je nevyužil, není špatný je zabalit do papíru od syrečků, nebo ještě lépe romadůru. Smrad je to, že by člověk pad, ale účinnost se mi pak zdá větší - hlavně na candáti.

Rambo - Profil | St 22.7.2009 11:30:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jelikož není vždy čerstvá rybka k sehnání, tak jsem to také párkrát zkusil z plovoucích vzdechlin u břehu a bez většího rozmyslu použil, ale upřímně je to smrad, že by člověk padl. Pravdou je, že záběrů bylo více, podívali se na břeh okouni, sumíčci i tloušti, bohužel ani jeden candát natožpak úhoř. Ale každopádně to záleží na místě, tam kde je hodně tloušťů, kteří jsou ve hledání potravy asi nejsběhlejší a nejzkušenější a nejmíň vybíraví, budou na prvním místě určitě oni. Zasmrádlá nástraha je určitě účinnější, potažmo je na ni více záběrů, ale nevím jestli je vhodná pro lov candátů. Toď má zkušenost.

Mafi - Profil | St 22.7.2009 10:45:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak asi před 25 roky , když jsem z tátou chytal na Lipně, tak se mi podařilo ráno vytáhnout candáta cca 70+, při kuchání z něj vypadli asi 4 natrávené rybky, no pro mě tenkrát hnus, chtěl jsem je vyhodit, ale otec je hned zbalil do igelitky, že se hoděj !!
Na večír jsme opět vyrazily na candoše, po hodině bez potahu otec vytáhl ty natrávený rybky s tím, že teď něco uvidím !!
Závěr - na každou rybku přišel candoš přas 50+, takže něco na tom asi bude, i když já osobně takto upravené rybky nepoužívám .

Siral - Profil | St 22.7.2009 9:28:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

moja skusenost so smradlavymi rybkami je taka, že raz som bol na rybach a nikde sa nedali chytit nastrahove rybky do cereňa a pri brehu bola stara plastova flasa od octu - zašrubovana a v nej "3 krásne nastrahove plotičky". Ako to už bolo tu spomenute boli ako bahno - tak som jednu presil rovno cez chrbticu a cez lebku a opatrne nahodil - asi po 15 min štuka 73 cm a potom ešte jedna 67 cm.

Keporkak - Profil | St 22.7.2009 9:16:31

kerek >> Rybičky mi přišly jako nromální, ale schnilý krmení sem tam radši nikdy neházel, protože sem si myslel, že by to rybíám mohlo dělat zažívací potíže.

Ale jak to ve skutečnosti je nevím...

kerek - Profil | St 22.7.2009 9:14:31

Na zasmrádlé rybičky ne,ale když jdeme vyloženě na bílou rybu, tak si namícháme krmení ,dáváme do krmítka a občas něco nachytáme.Zhruba za 3-5 dnu jdeme znova a to už máme krmení plesnivý a smrdí to neskutečně.I tak dáváme do krmítka a ryby berou jak splašený:)Ale s tou rybičkou to zkusím.Včera sem vytáhl úhoře na čerstvě zabitou plotičku.

schiwa - Profil | St 22.7.2009 8:52:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Keporkak:Zasmrádlé rybičky je dle mého názoru nejlepší nástraha na candáty.Chytám na ně na revírech,kde se nesmí vláčet.Kdysi jsem chytal candáty jen na rybičky a právě na zasmrádlou jsem měl nejvíce záběrů,předčila dokonce i živou rybičku.Zasmrádlá rybička funguje dobře jen v letních měsících,na podzim a v zimě jsem na ní moc záběrů neměl.Rybička nesmí být spařená a příliš měkká,aby držela dobře na háčku.Nejlepší je mrtvou rybičku nechat v letním počasí půl dne ve kbelíku s vodou bez víka a navečer jí nahodit.Rybička se sama nadnáší což je výhoda.

Lidl - Profil | St 22.7.2009 8:52:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Konkrétně na Labi sme měli takovou zkušenost, že na uplně čerstvé rybky vůbec nebrali! Kdežto na ty 10000krat přemražený a smradlavý šli pěkně;-). Tak sme ty čerstvé nechávali chcíplé v kýbli na sluníčku a večer šli na háček, no smrad to byl šílenej, ae nám to fungovalo;-)!

tomm - Profil | St 22.7.2009 8:31:57 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Keporkak >> Na zasmrádlé rybky už nikdy nechytám. Dřív jsem tomu dost věřil, ale moje výsledky byly vždycky o poznání horší než s rybkami čerstvě zabitými. Rozhodně mi nepřišlo, že by to bylo lepší, spíš bych řekl, že smrduté rybky dravce odrazovaly. Nechat zasmrádnoout nástrahu, aby ji dravec cítil je podle mě zbytečné. Nepodceňoval bych rybí smysly. Jejich schopnost lokalizovat potravu je vynikající a velmi dobře najdou i čerstvou rybku, která vydává signál jako potrava a ne jako rozkládající se mrtvola. Už těm smraďochům prostě nevěřím.

Majsher - Profil | Út 21.7.2009 22:39:33

omambik >> hmm, je vidět, že seš znalec :)

omambik - Profil | Út 21.7.2009 22:06:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Majsher >> nastražíš rybku tak jak jseš zvyklí včetně návazce,(do hrouzka dáváme podle velikosti 1-2kuličky polistirenu)strčíč to do zipového sáčku a necháš koukat forpas, pověsíš na sluníko a za půl dne je hotovo)když ja horko jinak to si musíš doladit sám ten čas. když přijdeš k vodě, zavěsíš návazec na karabinku otevřeš zipák a nemusíš nato vůbec šáhnout. Na B1 to mělo vždycky úspěch na candáta hlavně hrouzek.

sauron13 - Profil | Út 21.7.2009 21:15:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Já mám takovou možná trošku vtipnou příhodu.
Mám kolegu,co někde četl,že úhoři dobře reagují na smrad sardinek.Zakoupil tedy esenci a že v ní nechá rousničky zaplavat :)))))).Po cca hodince esenci otevřel a žížaly nikde.Normálně se vypařily.
Mnoho z vás tenhle čin asi nepochopí stejně jako já tenkrát.
Jak už zde pár vás napsalo,tak super nástraha je rybka kolem 3-5 cm zabalená v igeliťáku,položená celé odpoledne na přímém sluníčku.Vyloženě pro fajnšmekry :).Takhle načinčanou rybku mi tenkrát vzal úhoř 95cm a 85 cm.Doporučuji.

esoxx - Profil | Út 21.7.2009 20:59:59 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

>> nečetl jsem to odspodu, snad se nebudu opakovat ....... ale jeden čas jsem chodil jen na úhoře na místní vodu, chytal jsem pouze na rousnice a úlovků bylo docela dost ...... měl jsem na to takovou vychytávku, doma jsem si do lahvičky odlil olej z rybí konzervy, uz. šproty TOP, a u vody tím nadipoval čerstvou rousnici ...... "smrdí" to o něco líp jak posilovač a ten olej má taky něco do sebe ....... přeji úspěšný lov .

ShimPaul - Profil | Út 21.7.2009 19:26:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No řekněme,že na starší mrtvé rybky,nechceš přeci zasírat vodu.Je pravdou,že pokud chytám candáty na feeder,tak záměrně požívám raději starší mrtvé rybky,ráno zabiju,večer chytám,mám s tím lepší zkušenost než s čerstvě zabitou.

loda30 - Profil | Út 21.7.2009 19:22:11

Chytat na hnijící nástrahy je pro mě docela hnus. Nejlepší zkušenost jsem udělal s nastraženými čerstvě zabitými rybkami. Vyzkoušel jsem i mírně jeté, ale kromě nepříjemného pachu na rukou jem nepoznal větší rozdíl. Naopak, jak jsem výše uvedl, čerstvá a účinně nastražená rybka , či její část se mi jeví jako nejúčinější. Zbytky nevyužitých či vymočených rybek rozporcuju na menší kousky a nahážu zpět do vody, ony už si s tím poradí...

Best Carp - Profil | Út 21.7.2009 18:21:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

někdy takto chytám je to velmi dobré na úhoře candáta jsem na to nechyt prej ho ten smrad odrazuje chytám tak z ploticemi 5-10 cm které nechám 2-3 dny odstát venku potom ten smrad je hrozný ale úhoře to přitahuje a berou

Majsher - Profil | Út 21.7.2009 18:18:10

jak je zasmadite? jaké máte postupy? :)

Lion - Profil | Út 21.7.2009 18:08:52

tomku >> To je co zasmrádnute???To je široky pojem.