Rybáři invalidé - možnosti přístupu k vodě apod.

Otázka popř. diskuze by měla pomoci zmapovat jednotlivé revíry a na nich možnost přistupu postižených k vodě a okolnosti související s rybolovem těchto osob vůbec. Různá udělátka na vozíky a další pomůcky a vybavení na rybolov a jeho úpravy pro naše potřeby navlékače kleštičky podávátka, pomůcky pro nahazování a podobné vychytávky, které by mohly pomoci všem, třeba nejen postiženým.Jaké máte jako invalidé poznatky možnosti přístupu vozíčkářů a jiných postižených osob k vodě, o vyhrazených místech pro nás na revírech, možnosti přijezdu až k vodě vozidly.
Autor diskuse: sadraj - Profil , 13.7.2009 všeobecné - revíry, cestování

marvinone - Profil | Ne 26.9.2010 18:01:03

jeden odkaz na závody vhodné i pro vozíčkáře
http://www.mrk.cz/kalendar.php?id=18585

sadraj - Profil | Pá 19.3.2010 8:38:02

SimonKratky >> potřeboval bych k tomu i přesnou lokaci místa bud označit v obrazku z mapy nejlíp na fotomapě a nebo souřadnice z mapy na seznamu aby se to dalo najít přesně , když je tam složitejší přijezd autem k vodě tka i trasu toho přijezdu 9dky zapracuju to a snad se to objeví už v roce 2011 v BP a popisu revíru jestli crs to stihne zpracovat a ziskat oficialně potvrzení od MO
Puvodně jim chteli nařidit snad na kařdej revir jedno místo nejmím přistupný pro invalidy aby to vyhovovalo předpisum EU ale nevim jak to dopadlo přec jen je to nekde i o dost velkejch penězích udělat nejakej přijezd a plochu u vody a označení dneska je drahý uplně všechno i kus plechu na trubce natož terénní práce a zpevnění povrchu

SimonKratky - Profil | Pá 19.3.2010 7:13:53

sadraj >> jo o víkendu zapracuju a popřemejšlím kde ještě co vím a pošlu ti to na email,zkusim i nějaký fotky splašit:-)))

sadraj - Profil | Čt 18.3.2010 14:09:49

ERV. >> ja naštěstí zatim taky ne ale asi to nebude trvat dlouho je ot rok od roku horší a to je mi o deset míň jak tobě

ERV. - Profil | Čt 18.3.2010 13:42:42

sadraj >> Jo dík ,ještě nejsem na vozíku, ale o berlích se nedostaneš k vodě taky!Mám hodně takových kamarádů, a ti se potýkají s tím samým -daleko od vody nechat auto -všude zákazy a závory! ERV.

sadraj - Profil | Čt 18.3.2010 13:38:27

SimonKratky >> nemážeš sem poslat mapu s označením místa a nebo aspon souřadnice popř ke mě do meilu abych to připojil k ostatním se kterýma se už snad pracuje i na svazu pri příští rok ? díky jarda

SimonKratky - Profil | Čt 18.3.2010 13:35:24

Jezdím na kosičky k novýmu Bydžovu a je tam udělanej plácek i sjezd k vodě pro invalidy.zastavení je přímo na hrázi mezi písčákami a dolu k vodě je udělaná pro vozíčkáče cesta,jento i docela velká voda.-)))

sadraj - Profil | Čt 18.3.2010 13:34:39

ERV. >> koukni se i sem třeba tě neco bude inspirovat
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=627831

ERV. - Profil | Čt 18.3.2010 13:24:45

sadraj >> Měli jsme člen. schůzi, ale já na to zapoměl! ERV.

sadraj - Profil | St 17.3.2010 19:35:26

ERV. >> tak to napiě na NTZP jako jsem to tenkdrát udělal já a nebo i na črs když zta m na to maji celý oddělaní nebo skupinu myslim že to prosadit pujde když to jde v dopravě nemovnicích a na jinejch parkoviěštích, myslim že na to je snad nejakej zíkon nevo vahláška Evropský unie ktará to přímo ukládá

ERV. - Profil | St 17.3.2010 19:28:21

sadraj - >> Jak to tak přečítám, tak v čechách je více míst pro nás -ZTP-rybáře! My tady na severu okolo Ostravy to nemáme tak jednoduché se dostat k vodě co nejblíž!!! Přehrady -Těrlická a Žermanická je tomu zářný příklad, a byl bych rád, aby se o tomto stavu někdo dozvěděl !Všude samé závory, zákazy a příkazy! Na úřadech o tom nechcou slyšet. ERV.

Mrknato - Profil | St 17.3.2010 17:20:38

A co rybáři a vyhražování si míst k rybolovu?

sadraj - Profil | St 17.3.2010 16:47:36

jafe >> kdy jsi vajednával ty kameny u toho fleku , já taky vola jak na opovodí tka i jsem posila email na NRZP a psali mi i duvod proč je tma daly amele nemužu ten meil tedka nejít nekam se m ho založil , jen jestli to nebylo náhodou v stejný době

sadraj - Profil | St 17.3.2010 16:40:55

820/2009 Hor. 11. 9. 2009
Vážený pane
po složitém úředním kolečku a dovolených se Váš dopis s návrhem na řešení situace handicapovaných spoluobčanů – rybářů dostal k řešení na výbor našeho územního svazu.
V rámci ČRS se touto problematikou dosud do hloubky nikdo nezabýval. Jsme si vědomi, že jde o chybu, ale personální obsazení svazu je na tak nízké úrovni, že nenalezneme dostatek času na vybudování a GPS zaměření míst pro vozíčkáře. O složitých jednáních s vlastníky pozemků, úřady, projektanty … ani nemluvě. Záměrně se nezmiňuji o financích, které by se na tento prospěšný projekt získat nepochybně daly.
Jedinou světlou stránkou je přístup dobrovolných aktivistů, kteří i naším prostřednictvím působí v MO a brigádnicky ale bohužel bez patřičných povolení a parametrů vybudují místa pro rybáře – vozíčkáře. Seznam těchto míst je již uveden v soupisech revírů ( 411 132, 411 005, 411 120, 411 015, 411164…, )
Velice rádi uvítáme zapojení dalších aktivních osob, které by mohli s rybolovem handicapovaných jakýmkoli způsobem pomoci. Jako ideální startovací pozice by mohla posloužit v našem územním svazu začleněná MO ČRS Kladruby u Vlašimi, která sdružuje většinu rybářů – vozíčkářů v ČR.
MO ČRS Kladruby Váš námět předáváme.
Současně uvádím kontakt na funkcionáře MO ČRS Kladruby, kteří by Vám měli být dlouhodobě nápomocni.

S rybářským pozdravem


Prof. Ing. Petr Semeniuk CSc.v.r. Pavel Horáček
předseda jednatel

Miler Oldřich předseda 724 176 525, Daněk Václav jednatel 737 634 967
ttp.rybari@seznam.cz

sadraj - Profil | St 17.3.2010 16:39:17

Vážený pane Svobodo,

Vaše připomínky a návrhy jsou nám samozřejmě přínosem pro naši práci a proto je velice vítáme. V současné době bohužel neexistuje centrální evidence míst k lovu ryb, které by byly vyhrazené pro osoby s tělesným postižením. Víme, že někteří uživatelé rybářských revírů v rámci např. Středočeského ÚS se touto problematikou zabývají a na některých revírech již existují přímo místa s označením, že místo je přednostně určené pro osoby s tělesným postižením. Věříme, že do budoucna bude takových míst na revírech daleko více a příslušné upozornění, značka, že na revíru jsou vyhrazena vhodné místa pro osoby s tělesným postižením se objeví i v soupisech revírů. Problematikou se tedy budeme do budoucna zabývat a postupně se budeme snažit přijmout taková opatření, která budou v souladu s předpisy a pomůžou při řešení této problematiky. Určitě by pomohl z Vaší strany i článek v časopisu Rybářství, který by celou záležitost přiblížil a objasnil široké rybářské veřejnosti. Pokud budete mít zájem, tak něco připravte a já domluvím zařazení článku do časopisu Rybářství.



S pozdravem Petrův zdar!



Ing. Branislav Ličko

vedoucí hospodářského oddělení

-----------------------------------------

Český rybářský svaz - Rada

Nad Olšinami 31

100 00 Praha 10

Mobil: 602 662 061, Tel.: 274 811 751, Fax.: 274 811 754

E-mail: licko@rybsvaz.cz, www.rybsvaz.cz


sadraj - Profil | St 17.3.2010 16:38:44

Dobrý den,
děkujeme za námět, jak poskytnout rybářům na invalidním vozíku informace o
přístupu k revírům. Bohužel dnes neexistuje seznam míst u rybářských revírů
s vhodným přístupem pro invalidy s vozíky nebo francouzskými holemi. Věcí
se však rozhodně budeme zabývat s cílem tento informační nedostatek postupně
odstranit. Během měsíce srpna se Vám ozve náš pověřený pracovník mailem s
konkrétní představou řešení. Výsledkem by mělo být zveřejnění vhodných míst
pro rybolov invalidů v soupisech revírů (to bude ale bohužel až pro rok
2011, protože soupisy pro rok 2010 budou už v září předány do tiskárny) a
dále na webových stránkách ČRS, kde by se prováděla aktualizace průběžně
během roku, podle toho, jak bychom dostávali nové informace. Jako základ
bychom použili Váš dosavadní seznam, v soupisech celosvazových revírů pro
rok 2010 můžeme otisknout i výzvu invalidním rybářům, aby sami posílali tipy
na vhodná místa, jejichž přístupnost si už v praxi ověřili. Také bychom
požádali o spolupráci vedení a členy naší místní organizace, kterou máme při
rehabilitačním ústavu v Kladrubech. Lze předpokládat, že nejcennější a
správné informace by nám poskytli sami invalidní rybáři.
Můžeme požádat o vytipování míst i místní organizace, ale obávám se, že
odezva nebude velká - pokud někdo nemá vlastní zkušenost s pohybem na
invalidním vozíku, přesně si neuvědomí, jaké parametry musí přístup k revíru
pro invalidy mít. Přesto bychom zvolili i tuto cestu.
Dopravní značky - zde bude problém, protože Český rybářský svaz nemůže
ovlivnit dopravní značení, nehledě k tomu, že rybářská stráž může
kontrolovat pouze dodržování vlastního rybolovu a v žádném případě nemá
zákonné oprávnění kontrolovat dodržování zákazů vjezdu, oprávněnost označení
vozidel O1, atd. V této věci, obávám se, ČRS mnoho nezmůže.
O vypracování přehledu míst s vhodným přístupem k revírům se však pokusíme a
budeme Vás v této věci kontaktovat.
Petrův zdar!
Jan Štípek, jednatel ČRS

-----Original Message-----
From: Jaroslav Svoboda [
Sent: Tuesday, July 21, 2009 2:42 PM
To: stipek@rybsvaz.cz

jafe - Profil | St 17.3.2010 16:28:23

Spoléhám na pár maličkostí, které jsem vyjednal na MP Česká Skalice s vejdem k Rozkoši. Kdo to nezná, tak odbočí vedle přivaděče ze silnice Česká Skalice - Náchod a dojede až na konec, kde může chytat, nebo na konci uhne doprava a vyjede na malý prostor kde se může za pomoci druhého v pohodě usadit a lovit. Pokud je zdatný, může i sám. Tuto "maličkost" jsem dojednal po odstranění balvanu, který tam původně dalo povodí, které jjsem řešil s hrázným a zástupci povodí Labe v Hradci Králové. Znám i jiná hezká místa, ale ta sdělím jen vozíčkářům s kvalitním doprovodem. Musí totiž překonat neodstranitelnou bariéru - odtokový příkop a pak je to rovina až k místům. Ale jen vozíčkáři. Oficiálně lze lovit i v autocampu, ale tam nechodím. Platí se za vjezd. Je tam velká koncentrace rybářů a dost často unavených.

lobotomie - Profil | St 17.3.2010 16:15:06

mám kamaráda na vozíku, tam kde pořádám závody jsem pro něj nechal udělat místo, ale je to soukromák - na svazu jsem za prvé moc nepochodil a na místo které jsme mu udělali na svazovce, teď lezou všichni a přitom tam předtím nepáchla noha, argument že je to místo hlavně pro něj často vůbec nezabírá, obzvlášť když je tam sám.
takže ten soukromák jsou Hromkovy mokřady nedaleko Týniště nad Orlicí, neměli by jste tam mít absolutně problém i když to místo bude zabrané

sadraj - Profil | St 17.3.2010 16:08:55

ALL a dlasí z procházek kolam vody nikdo nemáte ?

sadraj - Profil | Út 15.12.2009 12:24:12

Vážení kolegové
Mám pro Vás potěšitelnou zprávu
Dnes se mi ozval človek z ČRS a zřejmě když se vše dobře podaří tka se v BP pro rok 2011 snad podaří udělat přilohu se seznamy oficiálně zbudovaných míst na revírech pro ZTP a ostatní a do legislativy zabudovat i přednostní právo pro přístup na tato místa a i jejich označení rozmery a zhruba podmínky které musí takovéto místo splňovat.
Dnes mu zasílam e-mailem seznam míst na kterém jse se mnou hojně spolupracovali a uvidíme jak se situace bude vyvíjet dále.

jarda 2004 - Profil | St 7.10.2009 18:28:05

Sice nemám zkušenost z tímto problémem ale mockrát jsem hledal na revírech místa pro postižené a je jich opravdu velice málo. Každopádně Obdivuji vás všechny co dokážete provozovat tohoto super koníčka v podmínkách které pro vás zřejmně nejsou jednoduché.

fanfan - Profil | St 7.10.2009 18:18:24

Tak jsem se vrátil z mého oblíbeného revíru,kde jsem s maminou trávil prodlouženopu dovolenou.
Byli kapři a jako bomba nádherní pstruzi na mimopstruhové vodě.
Byl jsem překvapen,jak se ke mě chovali místní tak zv.domorodci,kteří rybáře z Prahy moc nemusí.Pravda jezdím tam již několik let a pozdraví lidi které neznám,ale oni si pamatují
pána na vozíku co tam sedí u vody a pere se s přístupem k vodě.
Super počasí,super ryby a super houby,které vždy kamarádi pro mě najdou.
Ještě loni jsem po lesních cestách hledal sám,ale co si člověk přečte,že když se ti rozbije
vozík,tak si doma jak ve vězení a to jen kvůli tomu,že se pojišťovna s firmou která má toto na starost,nějak poškorpily.
Chtěl bych jěště poděkovat,všem manželkám a přítelkyním a jiným rodinným příslušníkům a také
kamarádům,kteří mají tu trpělivosta vydrží s námi u té nádherné vody která by nám asi moc a moc
chyběla.