vnadění v kalné vodě

Jak je to s vnaděním v zakalené vodě na řece, vnadit více, méně, nebo vůbec.
Autor diskuse: jura - , 7.6.2004 feeder - nástrahy, návnady

Honza T. | Ne 13.6.2004 20:38:53

Jak kdy...Důležité je aby ryby o návnadu aspoň zavadily takže krmení by mělo být aromatické.Firma Rameau dělá vnadící směsi přímo do kalné vody-"zákal"

miki | St 9.6.2004 11:52:41

Marti M : jaká byla tehdy ta skutečnost, která způsobyla to "zahrabání" , už nevím. Ale opravdu se tak stalo. Sám to nechápu, protože onen člověk -ten zahrabanej- stále dokrmoval a nastřeloval červy, tak že fak nevím. Možná to bylo v něčem jiném, ale ryby mu prostě přestaly jít. Já sám jsem jednou při závodech na Labi v Hradci použil špatné krmení a ryby braly všude okolo, jen ne mě. Začal jsem tedy rýpat hlínu z pode břehu a tu jsem smíchal s červy. Vlastní-špatné- krmení jsem překryl a ryby najely. Nakonec jsem udělal "dvojku" v sektoru.
Teď jsme asi trohu odbočili z otázky pro "juru"

Martin M. - Profil | Út 8.6.2004 12:31:49

miki> pokud to byla cista hlina, tak se mi tomu nechce moc verit... navic 3kg hliny neni zadny objem a behem par minut kal odplachne proud. Jedine ze by ta hlina byla necim vylepsena...

miki | Út 8.6.2004 10:05:06

karelc: to co jsi napsal je fakt. Sám jsem zažil na jedněch závodech na proudné řece, že závodníkovi, kterému ryby hodně braly, jeho kolega co seděl nad ním, naházel do neutrálního pásma 3kg hlíny a tím mu jeho krmení doslova zahrabal.
Moje zkušenosti do proudu a kalu jsou-hodně vonět, hodně zatížit a použít živou návnadu-v mezích zákona.

karelc - Profil | Út 8.6.2004 2:17:50

Angler: Někdy to taky nemusí být pravda. Chytali jsme s HrubecTem po prudkém dešti a voda byla TOTÁLNĚ kalná a ryby absolutně na vnadění nereagovali. Myslím, že to bylo kvůli tomu, že bahno přebilo chuť návnady. A jinak zakalená řeka má často mnohem větší rychlost proudění a s tím musíš při přípravě futra počítat (konzistence, složení, množství...). Takže dělat návnadu hutnější, těžší (např. zatížit každou kouli kamenem). A navíc bych ji výrazněji ochutil, aby se přebila pachuť bahna a ryby, které se v kalné vodě nemůžou orientovat zrakem, ji rychleji najdou.

Angler - Profil | Út 8.6.2004 0:38:07

A ty si myslíš, že návnadu musí ryba vidět ? Má taky ještě čich a chuť, takže krm jako normálně...