Prikrmovanie vysadených kaprov

Dobrý deň,
touto cestou by som poprosil o názory najmä skúsenejších hospodárov.
Aké máte skúsenosti s prikrmovaním pšenicou kapra po jesennom zarybnení?
Možno to poznáte aj u vás - kúpite rybu, vysadíte, prihodíte jej pšenku, aby dobre zazimovala. A výsledok je ten, že ste neustálym terčom útokov rybárov, ktorí vas obviňujú za slabšie úlovky.
ďakujem.
Autor diskuse: rommi - Profil , 2.12.2008 všeobecné - RŘ, MO, svazy

rommi - Profil | Út 2.12.2008 11:19:25

hraji >> jasne, nic sa nema prehanat...ono nieco vezme biela ryba, nieco povodny kapor a hlavne nasadaci by mali byt vyhladovani - nezeru pred vysadenim a potom 14 dni cez zakaz tiez nemaju hody.

hraji - Profil | Út 2.12.2008 11:15:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

rommi >> ano, to je pravda. Ovšem když budeš přikrmovat na revíru, stejně ti budou nadávat. Takže si myslím, že v přiměřeném množství a třeba víckrát týdně je to dobrý nápad. Hlavně tam toho nehaž moc, aby to nezůstalo na dně a nezačalo se kazit, po zámrzu by to nemuselo dělat dobrotu.

rommi - Profil | Út 2.12.2008 11:13:52

hraji >> asi tak...myslim, ze terajsie zimy umoznuju nasadakov krmit az do zamrzu. ked beru rybarom, mali by vziat aj psenku.

hraji - Profil | Út 2.12.2008 11:09:03

Terčem útoků rybářů bude hospodář vždy, ať už přikrmí nebo nepřikrmí. Protože každý rybář, bez ohledu na dosažené vzdělání a zkušenosti ví, že on by to dělal lépe než všichni ti blbí ve výboru. To platí bez rozdílu jak v ČR tak u vás v SK.
Myslím, že pokud není to vysazení na podzim moc pozdě a ryba je aktivní a nepodáš jí to obilí v suchém stavu, ale hezky ho předem necháš naklíčit, je to jen dobře. Aspoň se kapříci nakrmí a mají víc tuku.