Nechtěné záseky do kolegy.

Máte někdo zkušenosti nebo z doslechu příhodu o nechtěném záseku háčků,třpitek,montáží atd. do kolegy nebo přihlížejících?

Dejv - Profil | St 22.10.2008 16:55:11

doliz - já to neslyšel, já u toho byl. Chlápek telefonoval, najednou šup, a proutek byl fuč! Ten prskal, novej proutek, novej naviják...... Ani ne za půl hodiny si ho sám vytáh u druhý dírky na druhej proutek, i s rybou..:-)))

doliz - Profil | St 22.10.2008 16:05:02

slyšel jsem, že na dírkách klukovi pstruh sebral udici a za chvíli ji jinej vytáhl i se pstruhem

jarda 2004 - Profil | Po 4.8.2008 21:39:02

SAHIB: Tohle je bomba moc dík nemohl jsem 20 minut psát.

pechy - Profil | Ne 6.7.2008 21:37:09

kdyz mi bylo asi 14,tak jsme sli s kamosem na jednu propadlinu na uhore a kdyz jsem sundaval bordel z hacku (prut ve vidlickach)...jak sem zatach,policajt u prutu...,kamos zvolal SEKEJ!! a hacek v ukazovacku. ale i pres hroznou bolest.. oba zachvat smichu,kdyz sme ho zkouseli vyndat,sranda presla.sval se stahl a ,hacek nesel ven.museli jsme ho ustipnout pod ockem a protahnout skrz celej prst auviii :-))

kubulka - Profil | Ne 6.7.2008 10:40:41

Loni jsem byla chytat u kámoše na Rozkoši cely den byl super:-).Večer se malinko popijelo:-) pak padla půlnoc,a muselo se balit a stoupl tak nešikovně :-) a už měl haček pod okem :-( V tu chvili jsem myslela ,že mě zabí:-)),ale do rana se to rozneslo po Rozkoši a všichni z toho měli legraci :-)jak byl lapen Pražandou:-))

m.b. - Profil | Ne 6.7.2008 9:37:40

konyli - ® So 5.7.2008 23:58:26> mas asi nejakou neuplnou klavesnici, ne? Říkají ti něco interpunkční znaménka? Je to naprosto nečitelné!

Dejv - Profil | Ne 6.7.2008 9:21:35

konyli - člověče, když píšeš, nezapomeň u toho dejchat. Nemusíš to naťukat na jedno nadechnutí..:-)))

konyli - Profil | So 5.7.2008 23:58:26

asi před 6týdny jsem byl ze strýcem na rybách mírně pršelo a my seděly v propadlině od asi podkopané nebo podemleté od vody a ja si šel pro podběrák strýcovy chytl kapra 54cm a 2,5kg ten byl zabit strýc nepochopí metodu chyt a pust ale to je jedno ale mě se dostal na haček krasný uhoř 81cm a to by boj nikdo nevěděl co je to bojoval jako tygr a toš strýc šel pro podběrák a zničehonic jsem míslo úhořa jsem lovil strýca v přehradě no a co se nestalo zabralinám v rozmezí asi 2minut kapr byl ve vezírku ale udice byla položéná na vidličkách co co né udice zlomená ve spoji dělička za 500kč no prostě strýc a haček řekl bych tak 2/4 byl krasně zapichnut v lítku ale i tak krasná rybařina oba jsme chytly rybu a šli jsme do nemocnice mymochodem uhoř a kapr chycen na okluce 1-mo hluk uhoř plave a čeká na dalšího doufám že ho pustíte taky moc prosím jo a strých dopadl s roztrhlím lítkem a 5měsícu narodu doma

SAHIB - Profil | So 5.7.2008 22:26:00

MrCement
díky..-))škoda,že z toho nebyli fotečky,..-))KUWA! to byl táborák,jen se nikdo neodvážil přikládat,..-))

MrCement - Profil | So 5.7.2008 22:24:47

SAHIB: krásný, málem mě praskly plíce od smíchu :-)

SAHIB - Profil | So 5.7.2008 22:18:56 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Y@ran
mám ještě jeden - lepší, ještě z dob , kdy u nás bylo plno cizích vojáků, .....
u nás doma na Moravě, na jednom lomu, jezdili z nedaleké posadky bratři vojáci na rybky a brali, co jim pod ruku přišlo, ..o to by nic, ale....my jsme měli kamaráda, (já měl tehdy asi 12-13 let), .Frantovi bylo asi 35...a když si cvakl, tak nevěděl co dříva, my, kam se schovat při jeho náhodech, ..
jednou takle kluci sovětský přijeli svým "gruzavikem", -Zilem skříňovým...už na podzim, .občas poletoval snížek, ..my seděli naproti na písku , na takovým platu dřevěným -našem udělátku, ..
no a přes vodu ke kamarádům to nebylo dál, než nějakejch slabejch 35 -40m....
no tak František napřáhl, hópnul s tím, ozvalo sa:KŘAP! a olovo bylo v pr...li, letělo místo do vody inám..no klukům vojenskejm jak bylo zima, tak měli otevřený dveřa vzadu, ..na stolečku uvnitř nějakýho špiritusu, samovárek, ...
najednou se ozvalo :MLASK!moment ticho a pak najednou :BUM!
no on sa jim František trafil rovnou do teho samovara, ten sa převrátil na tu samohonku a jak si topili, tak to stýklo na kamínka a udělalo BLUF!...-))KUWA! hošani, tak rychle sem neviděl skákat vojáci a natož oficíři z mrmloňa, .za celej svůj život, ...my sme sa mohli poch...smíchy, .ti řvali jako na noža dyž beró sviňu, .křepčili jako Jánošik u ohňa, ale h..platný, .kisnička krásně, rychle a teple plápolala, ..no srandy kopec, ..kdos pak zavolal aj hasiči, tak dojeli hasiť a dyž viděli co hoří, tak místo tahání hadic sa tlemili smíchy taky, .no ale pak to měli spočítaný, protože "soudružka"předsedkyně obecního výboru jim to pak pěkně natřela, asi si to dovedete představit, ..ale hoši od vody, tak to s chutí spláchli v knajpě a bylo jim teplo ještě jednou, ..my měli zábavu a o čom poudat ještě pěknejch pár let, ...vzpomínat, už je František taky na praudě boží, ..mimo nás tam ještě seděli v koutě dva rybáři-jeden byl "panský"řidič ředitele Státních lesů, náš Josífek R. a vedle něj seděl Náč.místního VB, který dělali, že tam nejsou, ale řvali smíchy na celý lom, ..--)))

ploštice - Profil | So 5.7.2008 22:03:14

Před půl rokem jsme šli s kámošem na ryby zrovna když přestalo pršet a břehy byly strmý a mokrý, kámoš šel první a docela dobře se doklouzal k vodě, měl jen trochu zaneřáděné kalhoty od bláta, na řadu jsem přišel já v jedné ruce svůj a kámoošův prut s dvěma paternostery a v druhé kýbl se šrotem, prvních pár metr šlo dobře ale potom jsem stoupl na vlhkej kořen a letěl dolů asi tak tři metry, výsledek nejen že jsem měl doslova zasraný celý oblečení od bláta ale i ty dva páternostery zapíchnutý v pravým lejtku. Při vytahování nebyl problém ale druhý háček byl opravdu hluboko a po pár výkřicích sem ho vytáhl a taky jsem si to musel znovu celý navázat a vyprat zasraný hadry...

Programátor - Profil | So 5.7.2008 20:44:41

Mně se povedl taky celkem slušný počin... Před pár lety jsem vláčel na jednom potoce a povedlo se mi přehodit třpytku na druhý břeh kde se zasekla do kořenu. nechtěla ven, tak jsem chytil cívku a šel směrem od vody. "Buď to praskne, nebo povolí" říkal jsem si. Stál jsem bokem, takže když to povolilo, tak to vystřelilo takovou kadnecí, že mi třpytka chytla první nohavici co jí stála v cestě a připnula k druhé noze. Nešlo s tím nic udělat, takže jsem takto paralizován "šel" k nejbližšímu baráku, cca 200 metů vzdáleném, říci si o pomoc. Naštěstí hodná pani mě dala napít a odvezla na chirurgii...

Y@ran - Profil | So 5.7.2008 19:51:54

Kdyby se známkovalo, tak podle mě jednoznačně vítězí SAHIB.
Přímý zážitek nemám, ale jeden z vyprávění kamaráda, který bohužel chytá "tam nahoře", dám k dobru.
Stalo se to ne nepříliš širokém rybníku, nešlo o zásek, ale o dalekonosný hod. Na druhém břehu seděl také rybář a když jeden borec z "našeho" břehu chtěl nahodit co nejdál a svou montáž vylepšil pořádným olovem.... tak po hodu si všimli, že se rybář na protějším břehu "nějak divně" svezl či skácel ze stoličky. Mysleli si, že asi omdlel. Když se po chvilce probral a řval jako protrženej, kde kuwa bylo nejslušnější slovo... tak všem došlo, že se jednalo o přímý zásah olovem do čela. Naštěstí to skončilo jen pořádnou boulí.

pjarmil - Profil | So 5.7.2008 19:09:23

kdyz mi bylo asi 16 tak jsem nahazoval a zamnou stal kamos a hacek primo v brade!! mel jsem tak kvalivni vlasec ze to pri zaseku do brady prasklo..

Mates(původní) - Profil | So 5.7.2008 17:15:56

Jako dorostenci mi kolega pytlák na prázdninách u dědy zasek do hlavy woblera, oba trojháky seděli spolehlivě, jednou jsem na Orlíku vyprošťoval woblera z bolena, jako machýrek jsem byl línej použít peán připnutej na vestě, no bolen se ve vodě zničehožnic prudce otočil a už jsme vyseli oba, takže kolega do auta poklusemklus pro kombinačky, těch pět minut než přišel a pomohl mi, bych nepřál nikomu. Od té doby už peán nejsem línej používat.

Matt91-cz - Profil | So 5.7.2008 16:57:46

Na prvních závodech jsem vzal 20g olovem souseda přes čelo,docela sranda.

Dejv - Profil | So 5.7.2008 16:51:58

Jednou jsem chytal na těžko na balík rousnic sumce. Házel jsem to doprostřed řeky, ráno byli sumíci při chuti, ale přez den ani potah, až zas večer. No nic, jeden prut jsem nechal nahozený (co kdyby) a na druhý jsem se bavil lovem ouklejí a parmiček. Kolem poledne si na proti mě na druhý břeh sednul dědula a začal krmelcema bombardovat místa, kde byl nahozený sumčák. "Nevadí, přes den stejně nejdou" řekl jsem si a dál tomu nevěnoval pozornost. Asi po hodině najednou hrčák.....Na nic jsem nečekal a mohutně zaseknul....Z druhého břehu se ozvalo mohutné heknutí a zahlédl jsem, jak dědula třímající svůj prut poskočil na samý okraj břehu. Kdybych v ten moment dal ještě "tuplovanej" zásek, tak si děda asi zaplaval..:-)))

SAHIB - Profil | So 5.7.2008 16:38:52

no má taky zážiteček,..
je to těsně před povodněni 2002,.na berounce,v kempu Višňová,..parta chlapů u vody,..za ními roští,..a jedna bezva ženská-kamarádka se rozhodla,že nám donese na tácu pívko,..no donesla a nedonesla,-vylezla z roští,..kámoš akurát měl napřažíno,-LUP- trefil ji přesně doprostředka na podprdu,pivo letělo na zem,olovo i s práskačkou(od plavek),.do vody a její nádherné 4ky byli osvobozeny od jha uzavřením,..křiku jako při vraždě,.ale nakonec vše O.K.nasmáli jsme se ,zapili a vzpomínáme..-))

tench - Profil | So 5.7.2008 16:29:13

jednou mě kamarád zasekl při nahazování háček s kukuřicí přímo do nosní dírky. Vyrval ho a vše bylo ok. Jindy mě zase jiný kolega chytil za zápěstí a násladně na to za tričko.....

SAHIB - Profil | So 5.7.2008 16:22:26

no kuci,
je to už ňákej 8-9 let,..šel sem s kámošem na rybky, bágl na zádech,..proutek na zubejdu s kačou a trojhákem v ruce,.kraťasy,tílko...najednou - šup a ani nevím jak a byl trojhák v lejtku,..KUWA!,to jsem šel rychle do kolen,.-))parták se moh smíchy po...t,.já ale bolestí,..
šáh sem do kapsy,poudám,skoč koupit 2 velký vodky..ON na mě čumí jak vůl,..doslova,.tak mu to opakuji,..došel a co prý s tím,.říkám hod tu jednu do sebe,sundej mi bágle ze zad,..sundal,..já odborně šáhl-vyndal malý,do ruky,pěkný,ostrý nožíček,..vzal panáka,.trošku ulil na nožku-fik-fik,2 "odborné" řezy,trojhák byl venku,zalil zbytkem vodky,málem sem se u toho pos..i poch...,samou "radostí a "rozkoší",.on jen čuměl a lidi co chodili okolo taky,..vyndal kapesník(naštěstí čersvtvě vypranej a čistej).,zavázal,..dopil panáka,Honza šel vrátit skleničky a hurá na rybky,..a ENDE?! dodneska mám po odborném řezu v lejtku jizvičku velikosti "mexického dolaru", vzpomínky a ponaučení,..-))

doktor.fiSh - Profil | So 5.7.2008 16:13:49

keď som začínal tak som jedného dedka za nos chytil !

PLCH - Profil | So 5.7.2008 16:11:58

Je to už tak 2 roky, když jsem chytal s bratrancem kapříky na mini rybníku.... bratranec tahal asi už 20 kapříka a táhl ho, že prut směřoval na mě... já jako bych cítil, že kapr se vypne tak jsem začal ustupovat na stranu a v tom "lup" háček a krmítko vyletělo z vody a mě se hák zapíchl přímo do prostředníčku :-)) smůla byla že mě to letělo přímo do ksichtu. :--D

kapříkluboš - Profil | So 5.7.2008 11:54:02

ondresss-tak to mě ji táta vlastnoručně vyndal ani nevím jak a ještě jsem dostal vynadáno abych se mu tam nemotal:) auau jen si na to skoro po 38letech vzpomenu tuším, že mi bylo asi 12let:)

ondresss - Profil | So 5.7.2008 11:05:08

kapřikluboš - to same jsem taky viděl navlastni oči akorát že ten rybář co jsem ho viděl tak si ten háček nevytáh ale šel do nemocnice. a ani ho nenapadlo si ten vlasec odstřihnout šel tam i stím prutem.

Supii - Profil | So 5.7.2008 11:01:07

a nebo když sem byl malej, chytal sem na plavanou a za mnou stál děda, najednou záběr ,tak sem zasekl a vlasec i s okounem se omotal 5x dědovy kolem krku, no taky lol