Krmení na feeder

Neustále čtu, jaké kdo používá posilovače, partikl a různé specilality, ale nikde nemůžu nalézt celý postup míchání krmení včetně použitých druhů komponent. Můžete mi někdo prosím poradit? Kdyby to bylo extra tajné, tak na e-email.Díky
Autor diskuse: Pepina - , 26.5.2004 feeder - nástrahy, návnady

Martin M. - Profil | St 26.5.2004 23:09:57

1. do kyblu (17 litru) dam asi 2 kg kukuricneho srotu a to zaliju vodou tak, ze kdyz srot zmacknu v ruce, tak z nej kape voda, ale neni to jeste kase. To necham aspon 10 minut nasaknout (idealni je pouzit varici vodu, ale to v terenu neni mozne). Lze pouzit i stary chleba, jak pise Mirek. Zkratka nejaky mokry tezky zaklad.
2. pridam do toho komercni krmeni, pokud se mi chce, nebo jen strouhanku s posilovacem. Pridavam cele zbyvajici mnozstvi suche smesi najednou. Rekneme dohromady dalsich 1,5kg.
3. cele to smicham - asi to bude suche, tak pridavam vodu a opet hodne micham.
4. smes nesmi lepit na ruce (mokra), ale musi dobre drzet tvar, kdyz ji zmacknes. Pokud je sucha a po zmacknuti se droli - pridat vodu.
5. v teto fazi lze pridat posilovac - polevkova lzice na 1kg suche smesi je vetsinou az moc. Pokud pouzivam redene hotove krmeni (1:3-5), tak jej nepouzivam.
6. prepasirovat pres sito. Neni to nutne, ale pomuze to. Lze pouzit i vrtacka s metlou z rucniho z mixeru.
7. pridat partikl - ja pridavam i pres 60% (nedoporucuji), vetsinou je ideal kolem 20-30%.

Osobne si myslim, ze je dulezite hlavne neudelat ze strouhanky (nebo komercniho krmeni) mokrou kasi - to uz nejde dat zpatky ani sebelepsim sitem nebo vrtackou. Vzdy radeji prilevat vodu do sucheho, nez pridavat suche do mokreho. Srot je neco jineho, tomu nevadi, ze jej premokrim, protoze vubec nelepi.

zubáč | St 26.5.2004 9:16:02

Zkus Gutmix feeder jako základ a potom kombinuj, každý máme svoje osvědčené recepty... v současné době používám úspěšně na feeder při lovu kapru Gutmix feeder + strouhanku +citrónové krmivo na kapra + troška posilovače Ignesti + k tomu trocha partiklu ( řepka a mrazená kukuřice ) a celkem dobře to funguje ...

Mirek Saf. | St 26.5.2004 8:15:52

Já používám docela obyčejný ( snad pro plavačku ) tento základ :
1. rozmočený a vyždímaný starý chleba přepasíruju přes plavačkové sito, přidám šrot, vločky a nechám nasáknout, pak přidám strouhanku
2. pokud nemám suchý chleba spařím šrot a dále je to stejné
konzistence je snad o něco susší než na plavačku,

Vylepšit základ můžeš čímkoliv - konopí, řepka... a posilovače ( nebo jen pudigový prášek, koření do perníku ) a pak přidám partikl např. kuku z plechovky, mraženou nebo uvařenou. Ta je nejlevnější , ale je s ní nejvíce práce. Vaření kuku - nejlépe v papináku, vhodné je ji přes noc namočit, pak zavařit až papiňák začne pípat, vypnu, po cca 2 hod. nechám zavařit opět až začne pípat , vypnu , neotevírám do druhého dne. Je důležité , yby jsi mel dostatek vody ( cca 2x vice nez zrnek ) - ty nabobtnají a nasají vodu. Pokud máš vody málo , může se ti to připálit.

Postup najdeš v článcích MM o lovu kaprů na plavanou. V základě je to stejné, jen o něco susší. Vyblbnout se můžeš s partiklem , posilovači a ostatními dráždidly. Pokud ale nelovíš v místě , kde ryby momentálně nejsou, je to jedno, co tam dáš.

Iceman | St 26.5.2004 8:05:01

Čau Pepino. Není na tom nic tajného. Stačí, když si tady na MRKu najdeš ve článkách sérii Martina M. S plavanou na kapry - tam je postup přípravy krmení rozpitvanej. A je jedno jestli je to krmení na plavanou nabo feeder. Kdyžtak si to svý feederový víc slepíš moukou, nebo rozmočeným chlebem a je to. Nebo se podívej sem: http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=33.