Naviják na feeder - baitrunner nebo bojovku?

Uvažuji o kvalitnějším navijáku na feeder (zatím mám Trabucco Exon 630)a chtěl bych znát zkušenosti, zda se vyplatí naviják s baitrunnerem nebo spíše s "bojovkou". Chytám jak na řece tak na stojáku.
Autor diskuse: Petr_S - , 30.3.2004 feeder - náčiní, doplňky

raven | Po 5.4.2004 11:35:10

ja mam od DAM ATP 840 FS s bojovkou,za solidni cenu dobry navijak (nemci jsou nemci),jsem s nim zatim moc spokojeny

doskok | Pá 2.4.2004 15:07:02

Bojovka je prima, nicméně i bez ní lze feedrovat bez problémů. Baitruner pro feeder spíše na obtíž.

zubáč | St 31.3.2004 8:34:22

Baitrunner je na feeder zbytečnost, snad jen pokud používáš feeder jako druhý a nedáváš pozor a to je pak lepší asi klasické postavení " na těžko ", pokud chceš chytat feeder jako první aktivní prut určitě doporučuji bojovku, pokud si zvykneš na použití bobjovky při zdolávání zjistíš, že je to paráda, osobně mám na feedrech Shimano s bojovkou a TICA Condor také s bojovkou a jsem spokojený ... Mohu tě uklidnit ty TICY nestojí přehnaně moc, Condora mám druhou sezónu a zdá se celkem dobrý ... cenově ani polovina z odpovídajícího Shimana... Kamarát má Mitchell full controll a také je spokojený... Záleží na zvyku, dá se chytat i s dobře nastavenou klasickou přední nebo zadní brzdou.... Přeji ti dobrou ruku při výběru ....

Kacula the Great - Profil | Út 30.3.2004 14:40:20

Precetl jsem si odpovedi na nize anoncovanou podobnou otazku. Ja osobne si poridil volnobezku protoze jsem stejne jako to popsal Martin M. byl zvykli uplne povolit a zasekavat s pridrzenym vlascem(navijak bez volnobezky ni bojove brzdy) a potom brzdu utahovat na zdolavani, pokud clovek chyta na feeder jako druhy prut, nebo nedava porad stoprocentne pozor muze se stat ze pri kaprim zaberu bezi prut do vody v mziku. Nicmene jak to komu vyhovuje tak necht si to zaridi.

Reel - Profil | Út 30.3.2004 14:32:54

Naviják s bojovkou na stojáky a menší toky (použávám Shimano Stradic) z důvodu rychlé reakce na záběr a okamžitý zásek. Baitrunner může být výhodou při cíleném chytání větších ryb na řekách, kde se čeká déle na záběr a pozornost otupí - pak může zabránit stržení prutu. Při záběru a zaseknutí je u velké ryby více času a často je ryba stejně víceméně seknutá. Možná by tu byl důvod k použití navijáků Tica (zkušenosti mám s Tica Condor), kdy je možné seřídit bojovku tak, že na minimu je jako zapnutý baitrunner a na maximu téměř utažená brzda. Jen můj názor....

ydA | Út 30.3.2004 12:46:51

Pro chytání na feeder nevidím pro baitrunner důvod. Při záseku bych musel použít obě ruce (buď pootočit kličkou nebo přecvaknout páčku pro zapojení brzdy). Tady potřebuji na chvění špičky reagovat okamžitě a určitě jsem rychlejší, když jednou rukou rovnou zasekávám. Sám mám bojovku nastavenou právě na zásek a při zdolávání ryby potom jen dle potřeby povolím nebo přitáhnu brzdu - bojovka umožní rychlejší reakci než naviják s přední či zadní brzdou. Pokud o koupi uvažuješ, doporučuji naviják s bojovou brzdou.

KGrob - Profil | Út 30.3.2004 11:35:26

Je to vo tom chceš-li viják s bojovkou nebo ne (volnoběžku netřeba,taky na co ?). Já chytám feeder s vijáky bez .... a v pohodě jde o zvyk. Bojovka bude na feederu fajn vzhledem k velikosti ryby. Jak píší zkušenější kolegové. Dle mě jde jenom zase o peníze,chceš-li investovat.. :-)

strejka - Profil | Út 30.3.2004 11:17:36

taky mam Venuse a nemam duvod pomyslet na jiny...

xycht - Profil | Út 30.3.2004 8:25:01

Souhlas s Piskotusem :-)

Piskotus - Profil | Út 30.3.2004 8:04:33

Určitě s bojovkou.Používám Tica Venus a po té co si sedla je fajn.Shimano taky neni špatný:-)V otázkách níže se psalo,že je nějakej navijáček asi za 1500Kč tak se tam mrkni.