ptaci zob

ahoj panove chtel byhc se zeptat ktera seminka pouzivate jako ptaci zob.jsem zacatecnik a mam v tom trochu hokej.jo a jeste jedna vec vi nekdo z vas v cem spociva rozdil mezi funkci kaseinatu sodneho a vapenateho?diky
Autor diskuse: pinda - , 27.3.2004 plavaná - nástrahy, návnady

Kroner | Út 30.3.2004 23:12:35

Zdravím všecny příznivce "kaprařiny". Co se týče zobů a jiných ingrediencí používaných do směsí, obracím se na kolegu, který boilies vyrábí ofiko pro široké spektrum veřejnosti. Jednou jsem mu sdělil, že bych vyzkoušel nějaký zob v podobě mixu pro nějaké papoušky či kanáry. Jeho reakce byla ta, že se mi hlasitě vysmál. Sdělil mi, že v obchodě kupované ptačí mixy jsou obohaceny stabilizátory dle nějaké potravinářské normy. Tyto poté (i dobře namíchanou směs) dokáží totálně zlikvidovat. Chemie je chemie. Od tét doby pouze kupuji hotové, k tomu určené zoby, či melu jednotlivě - např. len, konopí, řepka, čirok, apod.

virta | Ne 28.3.2004 22:33:09

K tej prvej časti ti napísali toho dosť, ale ak si zrátaš, čo ťa vyjde napr, kúpenie vtáčaku v rybárstve, tak ho asi kúpiš, ak chceš na ňom postaviť mix. Alebo ak si raz vyskúšaš namlieť repku, konope a ľan ( toto je úplne super kombinácia na bicepsy, ako píše Marda), tak hneď na druhý deň si pôjdeš kúpiť hotový vtáčak... Aj ten treba mlieť, napr. Sluis CLO, ale tá pakáreň nie je ani zďaleka taká... K druhej časti tvojej otázky: rozdiel je v ph, ktoré kaseinát udeľuje okolitej vode... ale ak si začiatočník, tak takéto otázky ťa trápiť nemusia, proteínové mixy sú pre pokročilých a samotné použitie kaseinátu v mixe nie proteínovom vzhľadom k jeho cene stráca zmysel.

CTC - Profil | Ne 28.3.2004 19:54:09

zkus třeba krmení pro výstavní ptactvo. Tam se dává jen to nejlepší, včetně vitamínů, mineráů a podobných věciček. Dá se koupit v každém dobrém obchodě s krmením pro zvířata. Nebo si můžeš namíchat svoji směs, která ale vyjde trochu dráž.

Marda - Profil | So 27.3.2004 10:55:46

Do ptačího zobu se dá namíchat spousta semen - řepka, proso, len, konopí... něco jiného jsou pak specielně míchané "zoby". Myslím že původně vycházejí z velmi specielních krmiv pro exotické ptactvo s přídavky různého hmyzu, barviv atd...
O Kaseinech a jiných mléčných produktech je článek vladyse: http://www.mrk.cz/clanek.php3?id=490