kde se kupuje a kolik stojí povolenka vpolsku

chci jet na Otmuchowska jezera mužese tam chztat?
Autor diskuse: Pavel - , 23.3.2004 kaprařina - revíry, cestování

Olda - Profil | Čt 25.3.2004 14:14:22

Ahoj, byl jsem tam chytat asi před 3 roky jen na jeden den. Jsou to v podstatě 2 jezera. První je kamenité a druhé spíše písčité. Chytal jsem tam na vláčku, neboť jsem někde vyčetl, že je tam hodně dravců a taky jsem neměl s sebou příliš velké vybavení. Nic jsem ale nechytl. Vypadalo to, že k chytání dravců je potřeba loď. Většina Poláků chytala cejny a kapry. Cejni tam docela šli a velcí (na tom prvním kamenitém). Myslím, že úspěšné chytání by tam bylo na bílou rybu -plavačka a feeder. A krmit, všichni měli spoustu krmení.
Jak se tam dostat a kde koupit povolenku?
Já jsem jel od Javorníku, takže první jezero bylo před městem na levé straně. Nemá cenu ho nijak objíždět, ale zaparkovat hned u silnice, vylézt sypanou hráz a k vodě. Byl jsem i na druhé straně - pláže, myslím, že tam je to horší, nikdo tam ani nechytal. Druhé jezero je za městem, musí se uhnout do prava projet jakousi vesničkou a cesta tě dovede až na travnatý plac k zaparkování (placené). Právě po projetí města, těsně za centrem, je na pravé straně prodejna rybářských povolenek. Pamatuji si, že to bylo skoro v zatáčce a byla tam nějaká věž. Je to v krámku, kde prodávají úplně všechno. Pokud se matně pamatuji na 1 den to stálo asi kolem 200,- Kč. ale to už fakt nevím přesně.
Přeji hodně zdaru.
Olda

mirmen - Profil | Út 23.3.2004 22:47:22

Pavel: vzhledem k tomu, že se na Otmuchovských jezerech chytil amur přes 14 kg, tak chytat asi lze.
Pokud neseženeš info na MRKu, zkus najet na www.fishing.pl.
Máš možnost vyhledat zmínky o Otmuchowskiem jezioru ( stačí zadat Otmuchowskie, v jejich diskuzním fóru se probíraly nějaké informace a přívlač) . Můžeš se u nich i zaregistrovat a paksi zadat otázku do fóra ( nemluvíš-li trošku polsky, tak např. anglicky)- snad se někdo chytne a dá Ti radu,příp.odkaz.
Jinak - www.otmuchow.pl - něco o historii, fotografie atd.