Zlomili ste uz MATCHovy prut, alebo bolognesku?

ako, preco, na co si treba davat pozor, skusenosti so servisom.
Autor diskuse: MISO - Profil , 23.3.2001 plavaná - náčiní, doplňky

Peters - Profil | Čt 29.3.2001 6:52:23

Tak to se mi podařilo s prutem od Mila hned 2x za zhruba 14 dní .Poprvé jak píše 2M jsem zaklonil prut moc za hlavu a zdolávaný kapr se prudce rozjel. Podruhé asi týden po nákupu nové špičky jsem protahoval vlasec očky .Povolil brzdu a zatáhl a rup. To ale byla závada v díle protože na reklamaci mi poslali nový díl.
Jinak jamarádi zlomili prut pouze špatnou manipulací : zabouchli u dveří auta,zapíchli do země a pod . Jinak je to celkem bez problémů .

Iceman | St 28.3.2001 14:04:16

Martin M. Díky, tohle vysvětlení mi alespoň trochu objasnilo záručák k mé bolo od Shimana. Tam píšou o posledních 30 cm na které se záruka nevztahuje - připisují chybu používání uživateli.

Martin M. - Profil | Po 26.3.2001 13:03:03

na co si davat pozor> jak uz naznacil Speciman - nesmis tahnout vlasec pod ostrym uhlem ke spicce - kdyz budes drzet uhel kolem 90st., tak ten prut vpodstate nemuzes zlomit. Nejcasteji se zlomi, kdyz vyhazujes tezsi rybu (napr. cejn 0.5kg+) nad vodu do ruky a nechytnes ji. Prut drzis kolmo nahoru a vlasec jde svysle dolu. Ryba se zhoupne a spicka praskne. Pak ten prut proste prdnou musi. Nebo kdyz podebiras rybu, nechas si dlouhy silon a musis dat prut hodne za sebe, aby jsi rybu pritahl nad podberak - opet zmensis uhet prut-vlasec a muzes to zlomit.
Ve spicce (poslednich 70cm) ten prut pri normalnim lovu nemuze nikdy prasknout a v servisu jim bude jasne, ze takto zlomena spicka praskla vinou lovce. Kdyz to zlomis pri zdolavani nebo pri nahazovani, tak to bude praskle nekde niz - vetsinou kolem spojky mezi 1. a 2. dilem nebo v druhem dile.

Specimen | Po 26.3.2001 9:13:25

Samozřejmě, lámu naprosto všechno. Pravidelně a často. Match prut jsem zlomil pouze jednou - bylo to nějaký Trabucco asi za 5000Kč - očividně šmejd (ten konkrétní kus). Byl úplně novej. Bylo to na 2. lize - Ostrava-Hlučín. Natahoval jsem vlasec do oček a trochu jsem za něj zatáhl (chtěl jsem ho vytáhnout přes povolenou brzdu). Křupla špička ve 30cm.

Snap | Po 26.3.2001 7:26:40

Mne sa zlomila bolognesa Trabucco Pentium BLS 500 pri zábere hlavátky.Výmena špičky nebol problém,lebo to uznali ako výrobnú vadu.Druhý krát sa zlomila pri zábere pstruha dúhového 58cm.Celá séria špičiek bola vadná,ako som sa neskôr dozvedel.To som si už zohnal špičku od Mitchelu,ktorá mi pasovala kónicky a vymenil sám.Odvtedy problém s touto bolognesou nebol.

lukasjicha - Profil | Pá 23.3.2001 16:00:02

Já osobně. ne, la ségra s tátou mi match zlomili 3x a ani jednou při lovu. Jednou ho ségra složený píchla do svahu, jednou ho táta praštil dveřma od auta a jednoum když ho posunoval v autě ho zlomil o sedadlo.takže pokud se nedostane do ruky nepovolaný osobě,asi se matchům nic nestane.