MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Chleba a rohlíky.

Je nějaký rozdíl mezi tím, když z chleba a rohlíků udělám strouhanku a pak ji zamíchám se šrotem atd. a zvlhčím a tím, když do kbelíku s vodou nechám rozmočit kusy tvrdých chlebů a rohlíků a pak to scedím a smíchám se šrotem atd. do potřebné konzistence?

Autor diskuse: Pavel Z.
Zařazeno do: plavaná - nástrahy, návnady, 21.5.2003

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N hama Pá 30.5.2003 14:21:40
Problém "kit-u" asi spočíva v střídce. Ja používam ako základ do krmenia rovnaký diel šrotu a namočeného starého chleba, avšak bez striedky. Vymačkaný chlieb pridávam po malých častiach do spareného šrotu, postupne premiešavam. Pridám strúhanku a pretlačím cez sito.
N Šlehy - ® Čt 22.5.2003 22:46:15
Základem je chleba starej,ne čerstvej.Pak se nemůže stát,že z toho je kit.Na stojatou vodu na chytání na propad si myslím,že to je celkem důležitá složka krmení pracující hlavně ve sloupci.
Já večer namočím nakrájenej tvrdej chleba do kýble s vodou(hladina vody je tak asi zároveň s chlebem) a ráno to proženu přes sýto a dohustím krmením Milo VIP Light(popřípadě naředěného strouhankou z bílého pečiva) a znovu proženu přes sýto.U vody pouze přihodím do krmení kukuřičku,nebo jí pak dostřeluji zvlášť.
N red.foot - ® Čt 22.5.2003 15:14:21
sypat šrot do rozmočenýho chleba je k ničemu, protože šrot vodu nesaje, resp. úplně mimimálně a hlavně dlouho. podle mě je nejlepší spařit šrot a ten pak pomalu sušit dosypáváním struhanky. osobně preferuji rohlíkovou, neb chlebová má tendence plavat a to nemám rád.
N jariss - ® Čt 22.5.2003 12:06:09
Maty: do šrotu naleješ horkou vodu ve který vaříš partikl. Tím spaříš šrot, protřepu v lavoru abych se nepopálil. Partikl vařím v malém rendlíku. Odhadem tak 2 - 3 dcl vody a potom ten namočenej, pokud možno co nejvíce vymačkanej chleba a bohatě to stačí. Nezdá se to, ale ten chleba za nějakou dobu pustí ještě trochu vody a proto ty vločky aby to nebylo převlhčeno. Dělám spíše sušší krmení, popřípadě můžeš dovlhčit rozprašovačem na kytky na potřebnou konzistenci jak komu vyhovuje.
N Bunda Čt 22.5.2003 10:44:27
Já jsem zkoušel tento recept, ale staci kdyz se to udělá jenom z 1/4 chleba, nemusí se to tak dlouho máčet a je toho taky hodně: Bochník kulatého chleba, půl kila soli, strouhanka, konopí, hlína.
Do kýble položíme bochník chleba a zalijeme ho do půlky vodou. Necháme ho minimálně 3 hodiny rozmočit (případně zatížíme druhým stejným kýblem naplněným vodou). Po té přisypeme půl kila soli, rozmícháme na kaši, kterou zahustíme strouhankou na patřičnou konzistenci. Přidáme hlínu a konopí (opět minimálně 3 dny máčené) a utvoříme zase patřičnou konzistenci podle vody. Vše minimálně 2x přesijeme a opět utvoříme koule podle proudu. Funguje vynikajícím způsobem hlavně na jaře, když ryby potřebují hlavně sůl.
N Maty - ® Čt 22.5.2003 9:43:28
Jariss: a do šrotu už žádná voda? Rozmočený chleba řádně provlhčí i 2,5 kg šrotu? To se mi moc nezdá, ale nikdy jsem to nezkoušel.
N Lubo Čt 22.5.2003 8:25:08
Tak tem můj "kit" byl asi výsledek velkého množství chleba. Vyzkouším to dle tohoto návodu. Díky.
N Fugas Čt 22.5.2003 8:02:24
Lubo: Já rozmočenej chleba nepoužívám, ale napadlo mě, že to síto by možná pomohlo. Jariss už to dobře popsal.
N jariss - ® Čt 22.5.2003 6:51:22
Tvrdej chleba namočím v misce (tak 5 - 8 krajíců na 2,5 kg suchého šrotu), po nějaký hodince sleju vodu, řádně vymačkám. V lavoru mám šrot a přes síto s oky 0,5 x 0,5 cm přepasíruju chleba. Přihodím vařenej partikl, 1/2 sáčku vloček, propracuju a je hotovo. Pokud se to přežene s chlebem, je zle. Raději měně, než více. Toť má zkušenost.
N Lubo Čt 22.5.2003 6:43:21
Fugas: Já ne. Myslíš před zahuštěním šrotem? Protože potom už to právě ten kit byl a to by přes žádné síto neprošlo. Nemohl bys popsat, jak se to krmení z rozmočeného chleba správně dělá?
N HrubecT - ® St 21.5.2003 19:28:53
Já chleba vždycky rozmočím a pak pořádně vymačkám.Nesmí ho být moc,jinak je to pak strašně mokry a je potřeba hodně dohušťovat šrotem.Jinak ten chleba ještě po nějaké té hoďce pustí vodu,tak je pořeba s tím počítat.Pak už jen přisypat namočenou řepku,bonduelku z plechovky,balík ovesnejch vloček a při správné konzistenci je úspěšnost zaručena.... :o))
N Fugas St 21.5.2003 15:24:05
Lubo, Emil: A používali jste síto?
N Emil - ® St 21.5.2003 15:12:42
mám stejnou zkušenost jako Lubo, vodu jsem zcedil, vymačkal... Byl z toho přesně ten "kit" a šrotem jsem to už nedokázal dostat do potřebné rozpadavé konzistence, v podstatě jsem zbytečně přišel o ten šrot...
N Michal St 21.5.2003 14:17:14
Den předem chleba namočím a přidám do krmení v poměru asi 2 ku 10. Krmení pak perfekně pracuje ve sloupci.
N Pavel Z. St 21.5.2003 13:46:48
Lubo: Já to měl naposled naopak. Koule se mi rozpadaly za letu.
N Lubo St 21.5.2003 13:25:56
Já to jednou skusil s tím rozmočeným chlebem a měl jsem z toho kit na lepení oken. Vlastně to bylo skoro těsto vhodné leda na háček. V případě strouhanky si můžu směs navlhčit dle způsobu lovu aby se pěkně sypala v ruce, pěkně rozpadala a "nehrudkovatěla".

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | plavaná | nástrahy, návnady ]

Co je nového - plavaná + obecné
Oznámení - plavaná
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - plavaná
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniPrut X-PLODE a naviják ZDARMA!

Rychlý a velmi pevný prut při zachování výrazně špičkové akce a minimálním průhybu. Doporučujeme k lovu na všech typech vod. Nyní s oblíbeným feederovým navijákem zdarma!


akce, rybareniU nás nejprodávanější ryb.křeslo!

Rybářské křeslo od značky MIKADO z nové série. Lehké, dokonale pevné a rychloskládací. Vyrobené z kvalitních značkových materiálů. Klasické rybářské křeslo pro každodenní používání.


Doporučujeme e-shop
Rubrika E-shopy
CARPPRODUCT.CZ CARPPRODUCT.CZ

Váš specialista nejen na lov kaprů. Zavedený E-shop s dlouholetými zkušenostmi a kamennou prodejnou, na trhu jsme přes 20 let....