znečišťování toků....

stále potkávám lidi myjící své auta saponáty u vody, odhazující odpadky do vody, lijící něco barevného do vody, ale dneska mě dorazila jedna "dáma" která byla v holinkách zabrozená (řeka se zákazem brodění) ve vodě a saponátem drhla jízdní kolo (teda plečku). Jste schopni ještě něco těmto lidem říct nebo jenom mávnete rukou a bez řečí jdete dál......?
Autor diskuse: noe - , 24.4.2003 všeobecné - příhody, kuriozity

red.foot - Profil | Út 29.4.2003 7:59:58

to si nevyberete. včera jsem se bavil s chlapíkem ze sousední zahrady. má autoškolu a na zahradě si vyměňuje olej a umývá auto naprosto běžně. "přece za to nebude těm kurvám platit". když jsem se nad tím pozastavil, začal se na mě dívat jako na idiota.

ivo | Ne 27.4.2003 8:13:09

red.foot: smůtné, leč výstižné. Bohužel...

stilet - Profil | Pá 25.4.2003 22:48:05

Před pár dny jsem obcházel revír (RS), a těsně u Bečvy stálo starší auto.Kousek naproti byly chaty. Obešel jsem ho dokola a už mi za zadkem stál majitel, "že ho jen na chvíli vytáhl z garáže, nic z auta neteče, hned ho od vody odveze a okolí uklízí atd....".Popravdě - v podstatě jsem mu nic moc udělat nemohl, ale to on zas tak určitě nevěděl. Ochrana přírody je dnes dosti medializovaná, ale kdo jsou ti ochránci - strážci to zas moc lidí neví. Takže porybní s odznakem by určitě dokázali dost lidí umravnit.

Petr - Profil | Pá 25.4.2003 21:05:52

red.foot© : Asi Tě nepotěším, jel jsem dnes z práce a jen tak, bez prutu, jsem se prošel kolem řeky a během dvou dnů se tam objevil plechový obal pračky a kupa dalšího čurvajzu. Jestli příjde průtřž mračen, máš to tam -:))

Pekelna - Profil | Pá 25.4.2003 12:20:20

Určitě bych jí něco řekla. U nás je taky řeka která proudí do rybníku a když vidím co v ní kolikrát plave za hnus tak už nemám ani fuť tam hcytat ryby

red.foot - Profil | Pá 25.4.2003 7:45:21

petr : mluvil jsem o svitavě v brně a nejbližším okolí. ale jak vidím, je to všude stejný. po velké vodě vypadají křoviny a stromy u vody jako obrovskej smeták, kterýmu ve vlasech zůstal bordel - igelity, pet lahve, tedy vše, co nás stokrát přežije. minule jsem se díval v bedně na pořad, ve kterým se mluvilo o tom, že Země na 100% zanikne a lidi si musí najít novou planetu pro život (mars), znečistij její atmosféru, ohřát ji a pak obydlet. avšak ani mars nevydrží věčně a člověk se bude muset vydat za hranice galaxie. to vše v horizontu cca 7 miliard roků. ale jak si sereme do hnízda nyní a zároveň si přitom řežeme větev pod zadkem, o tom ani muk. člověk, to je ta pravá zhouba této planety. bez něj existovala 120 milionů let. člověk je tady 30 tisíc let a zkurvil, co mohl. docílil jen toho, že je schopen zničit celou planetu a přilehlé okolí za několik sekund.

Medeo | Pá 25.4.2003 7:40:38

Petr: Pravdu dis. Lidi jsou strasne na Prachy. Namasti je a zitra to neudelaj. To si myslim.

Petr - Profil | Čt 24.4.2003 23:56:40

red.foot© : chodíš na Svitavu ve Vč nebo JM ? Já co se týče Svitavy na toku okolo Březové až po okres Blansko musím s tebou souhlasit, to není řeka - to je tekoucí skládka, divím se že tam tolik pstruhů. V oblasti občasného vylití koryta to vypadá příšerně, PET láhve doslova všude, podivné igelitky plné bordelu, plechovice od barev, špagáty...to nemluvím o smradlavých přepadech ze septiků okolních domů, copak to lze? Není v silách rybářů dle řádu udělat si pořádek v okolí lovného místa, projdu na každé vycházce tak 3 km a Tatra by ten čurbes nepobrala. Možné východisko vidím v určitém skloubení pravomoce rybářské stráže a nějaké formy "ekologické" hlídky s pravomocemi veřejného činitele, nebylo by na škodu aby tato práce byla vykonávána profesionálně, naše příroda si zaslouží více pozornosti a ohledu. Všem přistiženým bych napařil pokuty v řádech desítek tisíc korun a pak by si vše dobře rozmysleli.

Juro - Profil | Čt 24.4.2003 20:25:40

vazne neviem cim to je, ze to tym ludom, co tak seru do prirody vobec nevadi, urcite to je vsetko o vychove a o vztahu k prirode. No vzdy my to vdvihne tlak, ak vidim takych debilkov, co dokaze zit v takom humuse.

noe | Čt 24.4.2003 20:10:17

kdybych měl sebou fotoaparát, tak jsem tu madam vyfotil a šupen do novin a na město, ale jako na potvoru jsem ho u sebe neměl......:o(

Gudaska - Profil | Čt 24.4.2003 15:23:19

Calypso:to není o týpcích z města, ale intenzivně jezdím na 3 míésta: Horní Pole u Studené na vysočině, Sklenařice u Vysokého nad Jizerou, Černolice u Prahy. Přesně jak píše Cejnek-my vozíme odpad v pytlích do Prahy, ale místní to vesele vyvezou na kolečku do lesa nebo škarpy. Ale tu babu bych nakop, ať je z města, nebo ze vsi. Nejlepší je argument "vyfutrovanej klackem" jak řekl klasik p. Werich. Pouhá slovní osvěta na tyto blby nestačí, mají člověka za přecitlivělého podivína. A místní úřady v těchto věcech jsou vůči místním velmi laxní, neboť často úředník, u kterého si člověk stěžuje se sám chová naprosto stejně (odpady z praček, přepady ze septiků, někdy komplet odpad rovnou do nejbližší vodoteče). Ale boj s blbostí je dlouhodobá záležitost, nesmí se to vzdávat!

cejnek | Čt 24.4.2003 14:38:40

Já pracuji v přírodě,tak samozřejmě zastávám pořádek a čistotu,ale není pravdou,že bordel dělají jen městský típci.Bydlel jsem přes dvacet let na vesnici a teď patnáct v Praze,takže mohu porovnávat chování městských a domorodců.Určitě se najde velké množství měšťáků,kteří po sobě něco nechají u vody,dokonce mejou auto,ale zrovna tak domorodci naloží samodomo(traktůrek) a šup s tim k řece,tam v trávě to není vidět.Babka naloží kolečko a šup na stráň k řece,dyť se to tam sypalo vždycky.A kolik městských sebou veze ven starý koberec,pneu,lednici a bůhví co ještě , aby to tam vyhodil?Každý to většinou večer odtáhne k popelnicím a ať si s tim popeláři poradí.Tím se vůbec městskejch nezastávám,ale spoustu vejkejch bordelů zakládaji domácí a pak nadávají a na koho?přece ne na sebe...

Rici - Profil | Čt 24.4.2003 13:50:54

oTTo: Mám, a ještě jsem dostal přidáno:-)))

red.foot - Profil | Čt 24.4.2003 13:12:54

ve svitavě, tam vzniká muzeum ? uprostřed toku lednice, televizor, pneumatiky, koberce, vytáhnul jsem trenky, kusy šrotu... jako by tam někdo bydlel. ze pár kontejnerů by se tam naplnit dalo.

Calypso - Profil | Čt 24.4.2003 13:12:14

milou damu bych zaplet do kola a pak bych s ni jezdil po vsech srackach kolem.Nesnasim tydle typy z mesta,jsou to masari a prasata v jednom.Ale takovy nejsou vsichni ,ale vetsina

*oTTo* - Profil | Čt 24.4.2003 11:45:37

Rici: a už máš novou práci :-) ???????

Rici - Profil | Čt 24.4.2003 11:40:38

Dřív jsem mlčel, teď se rozčiluju a nadávám. Ale nejenom na bordeláře u vody, ale na hovada, který rozhazujou bordel po chodníku a vůbec všude.
Onehdá jsem seřval v autě i nadřízeného kolegu a donutil ho zastavit, když vyhodil z okna obal od sušenky.

Medeo - Profil | Čt 24.4.2003 9:30:44

FUCK OFF YOU BITCH. Znam je. Burany, Vymasteny typky z velkomest co chtej usetrit a cistej svoje kary u vody. Tak tyhle typky ja hodne prudim.

karas - Profil | Čt 24.4.2003 9:09:13

Naše doba bude v budoucnu označena asi za kulturu plastových lahví a folií. Je to různě kolem řek, rozvěšeno na stromech. Někteří lidé si asi myslí, že když něco hodí do vody, tak to zmizí ze světa. Třpytka se mi nejčastěji na pstruhové Bečvě zachytí za kus hadry nebo koberce. I když to asi nikoho neotráví, je to odporné.

Piškotus - Profil | Čt 24.4.2003 6:50:49

Měl si zavolat polišmeny,nebo jí zrouna utopit i s kolem.To co popisuješ je vrchol a jen ztěží bych jí neublížil!!!!!!!!!!!!!