Lov dravců na vlas.

Máte někdo zkušenosti s lovem dravců s únikovou montáží na vlas? Mám na mysli, že místo boilies by byl nastražena např. část rybky.
Autor diskuse: Iggy - Profil , 24.4.2007 dravci - techniky lovu

Miky26 - Profil | Čt 26.4.2007 12:29:43

Iggy - mrtvou rybku na vlasovém přívěsu na dravce používám asi 2 sezonu prostě ji jen z boku prošiješ a dáš větší zarážku.Zkoušel jsem i háček u ocásku.Přijdou mi ty záběry oproti klasice razantnější,ale nepoužívám únikovou,ale klasicky průběznou montáž po záběru napočítám do 5 a sekám .Většinou seknuto za kraj tlamy.

Iggy - Profil | St 25.4.2007 12:30:20

Ano samozřejmě si plně uvědomuji rozlišnost příjmání potravy u ryb kaprovitých a u většiny dravců, ale o technice lovu na vlas a únikové montáži u dravců jsem lecos zaslechl-bohužel nic zcela konkrétního. Ale tak jako dříve se věřilo, že má být sestava na kapry a spol. co nejlehčí aby nekladla odpor a že nástraha musí být na háčku a že ani nesmí koukat hrot tak i v budoucnu se může uvést v praxi jiný způsob luvu dravců. Lov na vlas kdy se ryba sama zasekne by omezil a možná zcela zamezil "zažrání" nástrahy a háčků hluboko do jícnu. Kdnes tomu lze předejít pouze použitím soustavy více háčku v kombinaci s okamžitým zásekem.
Rozhodně by to stálo za to alespoň to vyzkoušet...

janzo - Profil | Út 24.4.2007 12:03:00

Ja som to už dávnejšie čítal v slovenskom časopise poľovníctvo a rybárstvo, tak som to nejaký čas skúšal na mieste kde sa jedno dunajské rameno spája so samotným Dunajom. Ak sa dobre pamätám skúšal som naväzce zo splietanej šnúry v dĺžke 50-80cm. Olovo malo kvôli silnému prúdu 100g a montáž bola fixovaná na pevno. Chytal som týmto spôsobom iba na jednu udicu a ani som jej nevenoval príliš veľa pozornosti, ale zábery boli a to dokonca niekedy hodne razantné, ale nedarilo sa mi ich sekať. Jeden záber som ale dokázal seknúť, ryba mi ale po chvíli spadla, odhadujem že mohla mať okolo 50cm, možno zubáč. Ako nástrahu som skúšal viacero veľkostí kúskov rybičiek a prešíval som ich na viac krát, lebo ináč mi z vlasovej montáže padali. Túto montáž chcem ešte určite vyskúšať len si na to musím vytipovať vhodnejšie miesto.

Bubu - Profil | Út 24.4.2007 11:25:40

koffi: přečti si prosím pořádně otázku!! Iggy se ptá, jestli jdou dravci chytat i na vlas , tedy na mimoháčkovou metodu, nikoli na vlasec!!! Pochopil jsi to celé úplně blbě!
K otázce. Neznám nikoho a nikdy jsem to nezkoušel, ale vzpomínám si na jeden článek v některém rybářském časopisu (už to bude dost dávno) , kdy to rybáři vyzkoušeli a to z důvodů, že jim brali na normální montáže podměrečný candáti a měli to zažrané hluboko a tak vyzkoušeli mimoháčkovou mrtvou rybku. Prý se to výrazně zlepšilo a candátci to měli seknuté na kraji.

MrKos - Profil | Út 24.4.2007 8:01:49

Milan B: dravci loví jinak v případě že sousto je velké... když skočí štika 70+ na rybku 5cm tak je to skoro to samé jako kapr na kukuřici... :-)

Milan B. (MB) - Profil | Út 24.4.2007 7:41:44

Popremyslel bych znovu o zpusobu lovu dravce a zpusobu futrovani se kapra. Kapr potravu nasaje, spolecne s ni i hacek. Stika, candat prece jenom lovi trochu jinak. Nepripadne mi to jako dobre reseni, ale muzes zkusit, treba se dostavi uspech :-)

koffi - Profil | Út 24.4.2007 7:30:19

Většinou se dají na vlasec ulovit jen okounci a candáti protže candát je sice velký ale má psí zuby takže vlasec nepřekousne ale na štiku bych nedoporučoval jen vlasec dejte tam aspon malé lanko.Pěkný den