Snížená kvalita či účinnost brzdy navijáku po namočení

Chtěl jsem se zeptat, zda máte zkušenost u navijáků Shimano (zadní a bojová brzda), že po nechtěném namočení nějakou dobu brzda "lepí" a není plně funkční po dobu než dostatečně vyschne.Ptám se proto, že se mi to přihodilo již dvakrát u Stradika GTM.
Autor diskuse: AlesK. - Profil , 6.4.2003 plavaná - nástrahy, návnady

zubáč | Po 7.4.2003 8:48:33

All: Nedoporučuji Shimano rozebírat doma, poskládat je potom o život, viděl jsem ho rozebrané u kamaráda a týden ho skládal dohromady ..., ale složil....funkčně ....

zubáč | Po 7.4.2003 8:47:03

doktor: Problém je v házení prutu do vody, když tě přestane chytání bavit sbal se a jdi domu a neházej prut do vody, já ho sice do vody neházím, ale je na tom něco pravdy, jednou jsem pořádně zmokl a při tom dostalo i Super Aero GTM dost do těla, takže asi brzdové vložky se nasákly a brzdilo jak o život, když vyschli bylo to OK, ale dělá mi to jen to Shimano, ostatní navijáky ne...

doktor - Profil | Ne 6.4.2003 21:54:56

Mám Aero GT, je to jak píšeš. Po pádu do vody brzda cca 2 dny nejde,resp.brzdí moc. Problém je asi fakt v těch podložkách.

Jaromir | Ne 6.4.2003 17:56:07

Já osobně používám navijáky s přední brzdou,ale syn má naviják Cortec 4O se zadní a stalo se nám několikrát,že po dešti brzda byla "festovější".Když jsem ho rozdělal,zjistil jsem,že podložky v brzdě jsou z materiálu podobného fíbru a vodu nasáknou a zvětší svůj objem,tedy i tloušťku.Vylisoval jsem podložky o stejném průměru z pertinaxu síly 1mm,promazal vazelínou a od té doby naviják chodí perfektně v jakémkoli počasí.

Sikula - Profil | Ne 6.4.2003 10:59:33

Mě jednou upadl do vody proutek s SHAKESPEAREm (přední brzda). Když jsem ho vytáhl a zkoušel točit, šlo to velice ztuha, pak jsem ho trošičku "rozhýbal". Doma jsem ho rozmontoval, vysušil, namazal vazelínou. Od té doby se klička točí ztěžka, více "vrčí", ale brda jde stále stejně. Naviják se zadní brzdou jsem do vody ještě neházel. :o)