omambik - Profil | Út 1.5.2012 21:54:26
Robur >> Znám lepší a zajímavější věci na "cumlání"než rohlík :-D :-D
VERŇÁK - Profil | Út 1.5.2012 18:36:25
Zdar,zrovna dnes sem chytal na mlaskačku,vždy sem ukousl kus rohlíku a v puse slinama mu vždy vycucnu vzuch pomačkam ho a dam na háček,nebo jde uvazat rohlik jako poštovni balik a chytat taky z hladiny
Rybatorstr - Profil | Út 1.5.2012 18:27:26
Pařený rohlík také krájím na kostičky, ale někdy použiji i kleště. Ochucuji třeba magi nebo vanilkou a pak na háček a číhat, jak se brčko potápí :-)) Ať se daří.
martin007 - Profil | Po 30.4.2012 10:01:25
Chytám na napařený rohlík ktreý dám do mikrovlnky v mikrotéňáku na pár vteřin ohřát.Pak ho slisuju a nechám vystydnout.Poté nakrájím na kostičky.Dřív jsem chytal na neupravený ale už se mě párkrát stalo že se rozpadal při napichování na háček.Pokud z něj dělám těsto tak ho celý rozmočím a pak ho mačkám tak dlouho dokud z něj neni vláčné těstíčko bez hrudek šedobílé barvy.
Robur - Profil | Po 30.4.2012 9:45:51
základem je koupit dobrou strouhanku, abychom si mohli poskládat dobrý rohlík. Pak už to jde samo. Pozor, v Čechách ať dělají jak děljaí, vždycky složí housku. Jinak už 15 let nelisuji, jen napařuji a pak uždibuji nebo cumlám kousky, které dávám na háček.
Martin0121 - Profil | Po 30.4.2012 9:30:02
Ahoj nejlepší jsou origoš nůžky na rohlík ,udělají pěkný váleček dobře se to napichuje
Unkas - Profil | Po 30.4.2012 9:15:18
O rohlíkách ví nejvíc závozník Otík z Vesničko má středisková. Jenom nevím jestli je na MRKu registrován.
Tichej - Profil | Pá 27.4.2012 22:13:05
Thief >> Pepo - >> děkuji za optání :-) docela dobře a už mnoho let. Ale sám si musíš odskoušet jaká úprava rohlíku ti vyhovuje :-))
karel.datel - Profil | Pá 27.4.2012 11:47:26
Protože mám červů plnou lednici, tak na rohlík nechytám, ale jako kluci a udělal bych to i dnes, jsme z rohlíku nebo chleba vytáhli střídku, sežvanili v ruce, případně na vteřinu strčili pod vodu a znova sežvanili (možno opakovat), až vznikla tuhá, skoro homogenní koule, ze které jsme uštipovali kousky, uváleli kuličku a napíchli na háček. Lovili jsme takto i oukleje, dneska by mě z toho škráblo asi tak za pět minut, tenkrát jsem to vydržel dlouhé hodiny, abych chytil 10 ouklejek.
Cappyk - Profil | Pá 27.4.2012 11:00:05
už jsem to tu jednou psal tak s malou upravou ...nenapařuju,nelisuju - čerstvej rohlik je nejlepší :) Pokut je hodně čerstvej tak u vody potřu kurku jen lehce vodou a dam do sáčku. Nůžkama promáčknu rohlík ze strany podel celé jeho délky cca 1cm hluboko a přimáčknu.Vznikne tím zpevněné místo.Ustřihnu z rohla proužek jakej potřebuju.Začínám napichovat v tom zdvojenym místě,vyjedu hrotem ven otočim háčkem o 180 stup. a píchnu ho zpět hrot musí vylést na druhé straně (už ne v té zpevněné části)Pokut dam delší proužek tak ho pěkně prostříhám na takovej střapec ,ve vodě to nabobtná a udelá takovej chomáček :-)nebo odtrhnu..Drží to jako sviň i když do toho mlátěj čudlíci po hodině to vytáhnu i někdy zpět z vody.U lopatky to drží v tom zpevněným místě ale u hrotu to je měkoučký.Někdy obrátím proužek rohla naruby a postup je stejnej.
HP - Profil | Pá 27.4.2012 10:20:33
Bez rohlíčku byto nešlo. Někdy ano, ale dost často je to nečekaný trik jak donutit rybu k záběru.
pohodak - Profil | Pá 27.4.2012 7:09:44
naparit a nasledne dat do sacku a zatazit a potom je na tebe ci to budes vystikavat ci vykusovat ci odtrhavat proste ked na danej lokalite ide tak ide ked nie mozes ho aj zlatom potriet
osobna skusenost
a ja som si narobil do zasoby neplesniveje a je to ok len pozor vysuseny lisovany neplava cerstvo vyrkrojeny ano aj ked nevydrzi tak dlho na haciku ale fungiruje lepsie
Pvl - Profil | Pá 27.4.2012 5:30:05
Fanax >> To máš jedno .o§)
Fanax - Profil | Čt 26.4.2012 20:24:18
Pvl >> Díky,jsem slepý jak poleno.
Pvl - Profil | Čt 26.4.2012 18:33:12
Fanax >> Zařazeno do: plavaná - nástrahy, návnady, 2.9.2002
Fanax - Profil | Čt 26.4.2012 7:21:20
Z jara rohlík napařuji,v létě kupuji ty gumové a chytám na střídku,nebo na motanku.(ten vršek).Lisovaný jen na položenou.Ať se daří.
abbepj - Profil | St 25.4.2012 20:16:29
Napařený rohlík už nepoužívám,lepší je stočený do ruličky,déle vydrží....
zdeno - Profil | Po 29.3.2004 19:50:06
nejlíp na háčku..
fanik - Profil | Po 9.9.2002 12:38:57
jedna z nejlepsich nastrah vubec, nekdy je lepe kombinovat z hnojakem nebo s cervy apd.. Mnohem lepsi jsou tzv. maslove neboli tukove rohliky nez jine druhy, mnohem lepe drzi na hacku
Rici - Profil | St 4.9.2002 9:56:21
red.foot: Zrovna jsi mi sebral z klávesnice:-)))
red.foot - Profil | St 4.9.2002 9:49:19
podívej, pepo, kdyby sis už vůbec nevěděl rady, tak ho prostě napíchni na háček
Hombre | Út 3.9.2002 12:14:26
souhlas Mike: MM everyday, celý rok, forever
Golem | Út 3.9.2002 9:14:01
Tak, tak strizlivej rybar stridku a naparenej rybar naparenej rohlik (predem naparenej, aby se naparenej rybar pri naparovani rohliku neoparil). Ja zustanu u svyho kousanyho.
brach | Út 3.9.2002 7:54:01
....anebo střídku z čerstvého rohlíku namačkni na špičku háčku tak, abys zakryl protihrot.
Šlehy | Po 2.9.2002 22:38:41
To jako že nemůžu chlastat,když chci chytat na rohlík? Tak teda napařenej rohlík a střízlivej rybář nebo napařenej rybář a bonduel.
Golem | Po 2.9.2002 14:12:49
Red.foot: Proc humus? Kdyz ses takova fajnovka, tak si musis predtim vycistit zuby a podle prichute pasty mas pak prichut rohliku. Osobne se mi ale osvedcilo si po parbe necistit zuby vubec a to je teprve to pravy aroma. :o)
Kdyztak to proberem na srazu a uvidis, ze nekecam :o)
red.foot - Profil | Po 2.9.2002 12:38:07
golem : to je nechutny... zvlast, kdyz jsi predtim celou noc chlastal :-)
S LISOVANYM ROHLIKEM NA VECNE CASY !
Golem | Po 2.9.2002 11:07:52
Jo a navic je nadipovanej tvyma slinama :o)
Golem | Po 2.9.2002 11:07:21
Anebo kdyz se ti to nechce lisovat, jako obcas mne, tak si ho lehce nakousej (nesezrat), tak ze si ho vlastne naparis v hube a zaroven nalisujes. Vydrzi minimalne to stejne, co napareny a lisovany rohlik.
Mike - Profil | Po 2.9.2002 9:25:15
Rohlík ala MM forever!!!
Jura Č - Profil | Po 2.9.2002 6:59:10
Nejleší je napařenej , drží líp na háčku . Dost dobře je to popsaný v článku od MM.