Vyvážené bojlí

Mohl by mi někdo poradit,jak vyrobit kriticky vyvážené/neutrálně/bojlí,případně zda-li některá z firem /i zahraničních/ takovéto bojlí vyrábí?Jedná se bojlí,které není ani plovoucí ani těžké,ale lehce se dotýká dna,takže při nasátí kaprem je méně podezřelé!Díky za případný typ.
Autor diskuse: Vydra - , 19.8.2002 kaprařina - nástrahy, návnady

Mirek S | St 21.8.2002 10:10:38

Ja to zkusil s mletym popcornem. Ale delam jen susene, postupne se rozpousti. Daval jsem od 30% do 60% a musi se pridat gluten, aby to lip pojilo. Pro neutralni vznaseni je nejlepsi asi tech 30%, ale zalezi i na vysuseni. Pri 60% to zvedne i hacek. Strouhanky a krupice jsem musel ubrat, abych tam dostal kvalitnejsi prisady (mleko, arasidy, ryb. moucku, posilovac,...).

Rick | St 21.8.2002 8:45:16

Přidej 5% moučky z krevet nebo krab a je to.

Ed | Út 20.8.2002 21:11:58

Můžeš taky použít plovoucí boilies, který na návazci vyvážíš buď bročkem, nebo speciálním tmelem od Krystonu. U neutrálně vyvážených nástrah můžeš taky použít vlascové rovnátko, při kterém by měla nástraha líp pracovat při nasávání. Nákres rovnátka najdeš v knize V. Kluwe-Yorck Kapři.

Goba | Po 19.8.2002 16:00:00

Šneci a škeble taky držej na dně jak přibitý......takže těžké boilie je úplně v pořádku, ty máš asi na mysli dovážit tu kouli, která je trochu težší - zatíženou háčkem. Udělej si bokem pár koulí s kuličkou polistyrenu uvnitř - budeš mít krmný normál a chytací neutrál - nebo tou pěnou před náhozem....

AP | Po 19.8.2002 11:08:32

Myslím, že se takové boilí nevyrábí. A i kdyby se vyrábělo, když použiješ větší (tězší háček) už by to stejně nebylo ono. Takže použít buď malé plovoucí boilie, které se s větším háčkem chová jako vyvážené nebo lépe boilie na dno dovážit pěnou a před nahozením vyzkoušet ve vodě jak se celá sestava chová.