Twistery a rippery

Jaké se Vám osvědčily typy, barevné kombinace a velikosti twisterů nebo ripperů? Je vhodné je používat s pachovou stopou?
Autor diskuse: Aknel - , 30.6.2002 dravci - nástrahy, návnady

Zdenal | St 10.7.2002 1:07:07

Mě se večer na okouny osvědčil křiklavě zelený twister 8cm a na candády bílá rybka s tmavým hřbetem 9cm.

Ed | Út 9.7.2002 22:08:46

Na okouny jsem měl největší úspěchy s ripperem - žluté tělíčko, červený hřbet.Velikost 5 cm. Ale velikost okounů byla maximálně 30 cm.

Roman - Profil | Pá 5.7.2002 10:55:20

podle mě jsou nejlepší barvy,bílá a žlutá.S pachovými twistery mám dobré zkušenosti,pred loni na zahajene sem od rána chytal na twistery a woblery a ani drb,pak sem vytáhl tem smradlavý zázrak v bílé barvě a na první nához,po dvou otočení kličkou poctivý záběr od candáta 63cm-od té doby sem těm smradům propadl,nazdar.

David | Ne 30.6.2002 13:09:27

ted vetsinou navstevuji hodne prochytavane vody, takze se mi osvedcuji spise prirodnich barev, napr. twistr zakonceny kopytkem (ne klasicky ripper), se spinave bilym nebo stribrnym tilkem a tmavym, modravym nebo tmavezelenym hrbetem se stribrnymi flitry, dale spinave bily, cerveny, zelenocerveny klasicky twistr, ve velikostech od 4-12 cm skombinovany s twistrovou hlavickou s nereflexni cervenou a zlutou nebo tmave zelenou barvou. Rippery pouzivam pres den opet spise prirodni, na ktere necham zapustit na kopytko nebo na brisko barvu z cerveneho twistru. Kde se dravci spise krmi poterem tam pouzivam zcela pruhledne nebo castecne pruhledne flitrovane twistry malych velikosti. Zalezi na konkretni vode, rocni a denni dobe a intezite krmeni dravcu i na cilovem druhu, hloubce vedeni. Na podzim nedam dopustit na zeleny prusvitny twistr s velkymi stribrnymi flitry o velikosti 5-10 cm vybaveny cervenou hlavickou (okoun, candat, bolen). S pachovou stopou nemam zkusenosti.