Pražení konopí a řepky

Vážení kolegové,prosil bych o podrobnější návod pražení konopného semínka a řepky.Nějak se mi to pořád nedaří,tak se nechám rád poučit.Zajímala by mě hlavně výška vrstvy partiklu na plechu,teplota,při které pražíte,po jakých časových intervalech prohrabujete a jak dlouho cca.pražíte,ať už konopí,tak řepku.Ještě by mě zajímalo,zda už někdo z vás zkoušel pražit lněné semínko a s jakým výsledkem?Za odpovědi děkuju.
Autor diskuse: Milda - Profil , 6.8.2007 všeobecné - nástrahy, návnady

Pravidla: Každý pouze jeden zápis.

Marouš - Profil | Pá 15.6.2012 18:46:22

( Lněné semínko) moje první pokusy byly takové, že asi po 4 minutách jsem raději vypnul plotýnku. A čekalo mě uklízení celé kuchyně. :) A aroma trvalo cca 10 minut. Takže všude akorát bordel a výsledek nic moc.

vasek - Profil | Po 6.8.2007 16:23:34

Milda: pražím v troubě asi 0,5cm vrstva míchám každých pár minut (2-3) dokud to není hotovo (voní příjemně) potom je nutné hned to z pelchu sundat jinak se to na něm připálí.

Milda - Profil | Po 6.8.2007 15:53:22

Maty:O tom,že bych pražil už pomleté,jsem ani neuvažoval,to bych asi musel hned použít,jinak by mi zřejmě vyprchalo brzy aroma,asi podobně,jako u kávových zrn.S tou pánví mě to nenapadlo,díky oběma za tip.Jinak rád uvítám další rady.Díky.

Maty - Profil | Po 6.8.2007 7:04:32

Milda: pražím na pánvi na sucho. Pražím jak celé semínko tak i mleté. Ale lepší se mi zdá asi upražit celé a následně zpracovat. Pražím tak dlouho až to je :) Když to přeženeš tak už to smrdí a nikoliv příjemně voní. Míchám dosti často, vždy asi po 20 vteřinách. Zkoušel jsem i lněné semínko (bacha na to, střílí :)

Mr.Piket - Profil | Po 6.8.2007 6:31:05

Pražím na pánvičce, množství není důležité - důležité je míchání!!!