Co znamená zákaz lovu na boilies?

Jde vůbec něco takového zakázat, když toto slovo není ani v zákoně jednoznačně definováno? U nás tento zákaz vydali a teď nikdo neví, zda i jiná těsta, krmení atd. se mohou používat, když boilies je vlastně také těsto složení z různých ingrediencí! Nemluvě o vlastní výrobě boiliesu! Jaký je Váš názor na zákaz boiles a jak by jste si ho vy vykládali? Dík
Autor diskuse: Radek - Profil , 27.3.2002 kaprařina - RŘ, MO, svazy

brach | Pá 5.4.2002 6:24:50

Celosvazový soupis revírů : 3 Huryšáky II - IV a dále nádrž Huryšák I -1 ha je "malou vodou" vyčleněnou pro rybolov členů MO. Je možné, že tento nesmyslný zákaz dali na tuto vodu. Ještě kouknu do soupisu revírů Vč. kraje.

LumirV | Čt 4.4.2002 12:48:42

No jó, už jsme doma. V klubu je zaregistrován raska -(Radek Sekera) Nový Bydžov, předpokládám že autor otázky je tatáž osoba.

Takže "Ptal jsem se tamních rybářů" znamená že jsi se ptal rybářů ve vaší MO ?

Jinak z popisu vyplývá, že Huryšáky jsou 4 nádrže, 7ha. Zákaz platí na všech čtyřech ?

Napiš, jak vysvětlili zákaz žížaly ? Ať se pobavíme :-)

LumirV | Čt 4.4.2002 12:05:32

Radek> Jak si mám dát dohromady věty:
1) U nás tento zákaz vydali ...
2) Podařilo se mi objevit pouze jeden revír, kde je zakázáno ...

Stále nevíme, kde je to "U nás" ;-) Taky pochybuju, že ta citace je ze zákona.

Radek - Profil | Čt 4.4.2002 9:27:24

>pro Martin M.>emailová adresa funguje, omlouvám se nevčasné odeslání odpovědi. Zdar

Radek - Profil | Čt 4.4.2002 9:24:17

Podařilo se mi objevit pouze jeden revír, kde je zakázáno používat za nástrahu boilies. Jedna se:
MO Nový Bydžov 451009, Huryšák (malá voda)
citace zákona: zakazuje se zejména používat za nástrahu žížalu, boilí,dále vnadit boilí!
Ptal jsem se tamních rybářů, zda jim to nevadí. Jejich odpověď mě přímo srazila na kolena! Prý boilies je "sajrajt", že tam zase nasypou pytel nedovařený kukuřice apak jen stačí chodit s podběrákem kolem vody a sbírat nafouknuté ryby z hladiny! Jó, aby si zachvíli nezpívali písničku, kde ty ryby, kdepak jsou! Myslím, že tento revír není tímnto způsobem barbarského lovu jediný u nás, kde se takhle chytá! Pak to hází jeden na druhého a nakonec to svalí na chudáka kapráře, který chytá na boilie! Tak nezbývá nic jiného než boilie zakázat! Vždyť na něj přece chytá minimum rybářů: toť odpovědi na zákaz.

LumirV | Čt 4.4.2002 8:59:03

MM> Spíš jistotu ...

Martin M. - Profil | St 3.4.2002 14:39:15

Radek (autor otazky)> opet jsem ti smazal tvou druhou otazku, kterou jsi ted zadaval. Snazim se ti napsat na mail (carp@seznam.cz), ale neodpovidas, tak ti to napisu sem - nezadavej dalsi otazku "zakaz lovu na boilie", ale sve nove postrehy napis rovnou SEM!
(Vzhledem k tomu, ze ten svuj mail nectes a mozna takovy ani neexistuje, zacinam mit silne pochybnosti, jestli nejde z tve strany jen o provokaci!!!!)

Milan Juřica | So 30.3.2002 18:06:23

Ukažte mi v zákoně přesnou definici slova boilies.Mluvíte tady o žížalách,ale ty jsou brané jako živočich,to snad každý zná z přírodopisu.Co ale takový boilies ? Já ho nikde přesně definovaný neviděl.Jak chcete zakázat něco,když vlastně není určeno o co jde ? Zakázet můžete třeba zavážení,to je přesně popsáno v Rybářském řádu.A kdo mi dokáže,že chytám na boilies a ne třeba na těsto z brambor ? Podle mě je to nedorozumění,které by se mělo řešit na půdě tvé MO,nebo u majitele toho revíru.

Martin M. - Profil | Pá 29.3.2002 9:32:22

ha, proc je lov pstruhu na zizalu zakazany i dnes? Neomezuje to nase rybarske pravo? V anglii se pstruzi/lipani na zizalu chytaji :-)

brach | Pá 29.3.2002 8:09:30

Vzpomínám si, když byl před cca 40-ti lety na MP vodě zakázán rybolov na ŽÍŽALU! Doba se vyvíjí a dnes se chytá na všechno, nebo na téměř všechno. A nevadí mi to. Jen se bojím, aby v současném přetechnizovaném světě někdo neobjevil "něco", co by absolutně lákalo různé druhy ryb o různých velikostech, aby zblble přijímaly to "něco" na háčku.

cejnek | Čt 28.3.2002 20:42:34

Radek:Napiš víc informací o zákazu lovu na boilie(revír,sdružení,kde je zveřejněn).Dík,ať je jasno.

Martin M. - Profil | Čt 28.3.2002 19:57:36

Jirka D.> to s tim "barbarskym zpusobem" bylo mysleno jinak, nez jsi asi pochopil - mne se nezda barbarsky ani lov na zivou rybku, ani na mrtvou a uz vubec ne na boilie (ted to neni ironie, jako posledne). Proste jsem reagoval na to, ze nekdo je striktne proti lovu na zivou a boilie mu nevadi, ale uz nepripousti, ze to nekdo muze citit naopak.

Martin M. - Profil | Čt 28.3.2002 19:49:53

v otazce nebylo napsano, jestli jde jen o jeden revir (tak jsem to pochopil ja), nebo pro vetsi oblast...
Jinak si myslim, ze ten zakaz je v tomto pripade asi fakt kokotina (zavist), ale kdybych mel ja sam 10 reviru, tak bych na aspon jednom z nich taky lov na boilie zakazal! Napr. proto, abych rybare prinutil chytat trofejni ryby i jinyma metodama. Tot vsjo.

MISO - Profil | Čt 28.3.2002 7:36:43

Zase jedna zbytocna debata. Napiste kurva konkretne o ktoru MO alebo sukr. revir sa jedna, presne znenie a datum vydania zakazu a ine detaily. Potom to tu mozeme rozoberat. Inac suhlasim s MM. Zakaz lovu na boilies je doprdele zakaz lovu na boilies. Kto nevie co je boilies?

Royal Wulff | Čt 28.3.2002 6:14:29

Martin M.> Aka roznorodost revirov??? V sukromnom revire by som to respektoval, ale v tomto pripade sa jedna zrejme o bezny revir, kde by som sa citil ako spolumajitel a velmi nerad by som si do toho nechal kecat niekym nekompetentnym ( moznost dosadit akykolvek vhodnejsi vyraz ). Funkcionari su voleni, aby ma zastupovali a pomahali, nie branili mojim pravam. Nie som kaprar a boilies mi mozu byt ukradnute, tu vsak ide o princip!!! Ako keby sa niekde v Kardašove Řečici dopravaci rozhodli pokutovat kazde auto, ktore ma inu ako cervenu farbu.

ondra - Profil | St 27.3.2002 21:34:45

A co takhle zakaz vnadění boilisama?(Každej kaprař vám řekne ,že ryba se musí na boilis naučit).Pak budou rovné šance.A nebo zákaz vnadění vůbec?A co takhle chytat jen na přirozenou potravu(žížaly,nitěnky,řasy)?

Petr - Profil | St 27.3.2002 19:59:37

JD & MM & all...> jevi se mi, ze maji pravdu "oba tabory" jedni co chteji "ruznorodost" a druzi, co by radi chytali "kdekoliv, cokoliv & na cokoliv" je jasne, ze to chce kompromis - vyclenit "par" reviru, kde bude to, a jinde zase ono. Ale myslim, ze zakazat lov na boilie v urcite oblasti je blbost! take bych se nerad stehoval... :-))

Jirka D. - Profil | St 27.3.2002 19:43:44

Martin M. - a nebylo by lepší dát rovnou všude zákaz rybolovu? I ten se může někomu jevit jako barbarský. Fakt si myslím, že už to s tou obhajobou funkcionářů přeháníš. Nebudeš nakonec někde kandidovat? Promiň mi tu impertinenci, ale mně se to tak jeví.

Martin M. - Profil | St 27.3.2002 18:59:47

Panove, o co tu jde? Ja jsem rad, ze existuje ruznorodost reviru a pravidel, at se tu, hergot, vyselektuje par vod, kde se da chytat jen "nejak" a jinde zase jinak! V Anglii je uplne normalni, ze je na reviru zakazano pouzivat treba konopi nebo chytat na polozenou ci na feeder a nikdo se nepta proc. Proste se to snazi odlisit a vypadnou z sedeho prumeru!
Je mi jasne, ze jsme v cechach a asi jde o neco jineho, ale proc vam to tak vadi? Koneckoncu nezakazali byste vy na svem reviru lov na zivou rybku nebo na pstruhovce na mrtvou, protoze tak sami nechytate a zda se vam to barbarske? Treba se lov na boilie zda barbarsky mne!
K definici - pro mne je "zakaz lovu na boilie" definovan jasne: zadne boilie jako nastraha. Pokud se se mnou nekdo chce prit, jak vypada boilie, tak je to smesne. (Kdyz uz jsme u te zminovane Anglie, tak tam taky zadna definice boilie neni a kazdy zakaz boilie toleruje - nedovoli si ze slusnosti jinak!) Myslete si, ze jste na soukromem reviru a chovejte se tak...

red.foot - Profil | St 27.3.2002 16:05:15

víš, radku, myslím, že sis to celý vymyslel. a oni ti na to skočili...
leoš : taková publikace vydána nebyla

Royal Wulff | St 27.3.2002 13:23:18

Radek> Kto takyto zakaz vydal? Pokial to nie je vo vseobecnom Rybarskom poriadku, ani to nenariadil krajsky ichtyolog, potom mi zostava uz len miestna organizacia, ktora to riesi miestnou upravou rybolovneho poriadku. A to nemozu urobit funkcionari, ti to len navrhuju, musi to schvalit clenska schodza. V opacnom pripade by som inicioval zvolanie mimoriadnej schodze a navrhol odvolanie vyboru.
Aspon tak by to malo fungovat na Slovensku, zrejme nebudu v tomto velke rozdiely.

Milan | St 27.3.2002 12:10:21

Tak takové funkcionáře vám můžou závidět v celém světě. Před jejich sídlo posaďte někoho kdo bude vybírat peníze, protože za ukázku takových kreatur by se dalo vybírat jako za zajímavou atrakci.

Golem | St 27.3.2002 11:25:50

"Jeste vetsi blbci nez jsme doufali!"

Cyril | St 27.3.2002 10:34:40

Zákaz lovu na boilies znamená,že ve výborech sedí větší blbci,než jsem si vůbec dokázal představit.

cejnek | St 27.3.2002 10:01:09

Moc by mě zajímalo,která organizace vydala tento zákaz.Potom zdůvodnění tohoto rozhodnutí,protože každá organizace musí na oficiální žádost o vysvětlení také oficiálně odpovědět.Každá oficiální odpověď by měla obsahovat jasné vysvětlení,razítka a podpis(y) zodpovědných lidí .Neboj se a chtěj oficiální vysvětlení,možná že budeš překvapen reakcí těch,kteří to zakázali.

ViktorS - Profil | St 27.3.2002 9:52:48

To se dá přirovnat snad jen k zákazu používání háčků.

LumirV | St 27.3.2002 8:53:00

Zákaz lovu na boilies znamená, že se nesmí chytat na boilies :-), viz Rickova definice.

S blbostí se dá občas bojovat pomocí publicity. Takže se neboj napsat o jakou organizaci jde, kdo za zákazem stojí, jakou formou to vyšlo + doslovné znění. Předpokládám, že se ti blbové neobtěžovali definovat, co to boilies je.

Takže to snadno obejdeš tvrzením, že chytáš na psí suchary, pelety ...

Leos | St 27.3.2002 8:50:16

Nejni to nejakej april? Vzdyt je zatim brezen! Jinak bych to asi nazval podle knizky, kterou jsem nedavno dostal - Spiknuti kokotu.

Golem | St 27.3.2002 8:43:22

Tak to sou vrcholovy dementi. Odhadoval bych vekovy prumer ve vasem vyboru blizici se 100 letum. Pokud to zakazali, tak at definujou co to je boilie.

Rick | St 27.3.2002 7:09:23

Radku tak jsem zvědaví kde to bydliš protože to je unikum. Jínak boilie je od slova vaření. Řikej že máš kuličky a máš pokoj. Jínak mužeš stejne dobře kuličky připravit v troubě a potom to nemá s boilies nic společného, budou to spiš "barbequeky"