Mník

Poraďte mi dobrou lokalitu mníka a jaku šanci mám když na něj jdu poprvé.Je to hezká ryba a chtěl bych se jí začít věnovat právě proto že to není asi jednoduché.Poradíte s lokalitou?
Autor diskuse: Kos - , 15.2.2002 dravci - techniky lovu

vráťa | Pá 15.2.2002 16:28:42

Úslava, Úhlava - především, Radbuza, i Mže.

miro | Pá 15.2.2002 16:22:26

btw, este jednu poznamku - narob si navazce a bytiahnutym rybam strihaj silon u huby, pokial to nema na kraji tlamy, nema vyznam skusat ho odhackovat, pokial na hacik nevidis, on sa kruti ako had a to klzke svalnate telo udrzat v ruke je dost nemozne, osvedcuje sa aj sumcarsky hmat, tj palec o spodnu celust, tak sa da udrzat pri manipulacii vcelku pohodovo ...

Robert | Pá 15.2.2002 14:36:57

Taky je na Radbuze a Úhlavě. Ale bere jenom v přikalené vodě, na rousnu nebo mrtvou rybku. Teď se moc asi chytit nedají, nesmí se chytat potmě. Dříve, než na prutě uvidíš záběr, tak je zažrán až do břicha. Mníci se chytají spíš pro maso (je skvělé) než pro krásu lovu.

miro | Pá 15.2.2002 14:22:23

Dunaj pod Bratislavou ... miestni zasobovaci rybarsckych csard ho tam tahaju po desiatkach na snury.

Inak vo vseobecnosti, hladaj prekyslicenu vodu, moze byt kludne aj prudna, breh idealny z velkych kamenov, hadzat radsej blizko popri brehu, tj netreba to hadzat do stredu toku, staci kludne 5m od brehu, pouzij prut tak okolo 3m, nemusi byt vobec plny laminat, radsej nieco maksie, aby to zvladalo odhodovu zataz do 40-50g, podla sily prudu zaves na kmen priebezne olovko (ja pouzivam obycajny hranolcek s karabinkou a obratlikom), navazec daj kvoli trhaniu slabsi, na koniec davam jednohacik - kaprarske Ashimy vo velkosti hmmm asi 7mm oblucik, netusim cislo, na hacik chvostik z rybky, moze byt kludne aj taka, co najdes vyplavenu na brehu :) pripadne v tomto obdobi poriadnu dazdovku (rousnici) ... prut do cca 40-50 stupnov voci hladine, nasponovany vlasec a na spicku rolnicku. pokial v danej lokalite je, tak do sumraku ti zazvoni, sekat az potom, ked zvoni v kuse, ak je to mien, tak ten to nepusti ani za nic.

inak ... medzi nami ... mien je na svoju vlastnu skodu hlupa, pahltna a krasna ryba ;/

Siro | Pá 15.2.2002 7:23:32

Kouřimka kus od Toušic(je tam jez pod kterým je hlubší tůň) nebyla dřív k zahození(nevím jak teď).Tím nejtěžším je právě najít vhodné místo:o(