Husí brk-klasický splávek

Poraďte při úpravě klasického husího brku na splávek. Uprava byla zveřejněna v časopise Rybářství, hodně let nazpět. "Pamětníci" co vy na to ?
Autor diskuse: P.J. - , 19.1.2002 plavaná - domací dílna

Siro | Po 21.1.2002 19:14:19

Já z husích brků dělám wagglery.Nejprve ho nad párou nahřeji a narovnam(skutečně to skvěle jde).poté ho osmirkuji.Dolní dutou část částečně seríznu a vsunu do otvoru olivku s drátěným očkem.tím zjískám částečně předvážený waggler.teď jen zbývá nabarvit a vše je hotovo.

Blochin | Po 21.1.2002 13:00:22

lukasjicha> tak na to má představivost nestačí :-)

můj postup: ostrou část brku (ta co byla zasazená v křídle) používám jako vrchní část splávku. Druhý konec uříznu do dutiny natlačím tavné lepidlo a obratlík. Tento konec je taky dobré omotat v šířce cca 0,5-1cm režnou nití namočenou v lepidle. Pak už jen obarvit, případně (pokud chceš pevný splávek) navléct doprostřed gumičku (nějaké gumové těsnění apod.)
Ještě k otázce - pamětník nejsem, návod jsem neviděl

lukasjicha - Profil | So 19.1.2002 8:22:29

Já jsem z něho kdysi dělal dokonce i wagglery,než jsem přešel k pavím stvolům. Do spodního konce jsem vrazil bambusovou špejli a na ni jsem nasadil dutou plastikovou tyčinku tak,aby přečnívala asi o 1cm. Pak jsem ten konec nahřál, zmáčkl kleštěmi a uprostřed udělal díru.