Zmena navazani udice

Moze sa zmenou systemu zmenit lovena ryba? Chytal som na priebezny plavak, brocky, vyvazenie na hrot antenky, nastraha bola polozena na dne, brali mi plotice. Zmenil som system, vymenil som plavak z 2,5 g na 1,5 g, dal som torpilku priebezne, nastraha na dne, prestali brat plotice, zacali cejni. Nastraha ta ista, futro to iste, casovy posun cca 5 min.
Autor diskuse: LuboO - Profil , 1.7.2007 plavaná - techniky lovu

pytlák - Profil | Ne 1.7.2007 22:36:12

Může se změnit určitě. Chce to zkoušet. To co ti platilo dneska zítra může být naopak...Taky záleží na vedení splávku, nastavené hloubce, a pod. Obecně se dá říct že plotice se chytají těsně nede dnem nebo "na přesno" na proploutí a cejni to mají radši přehloubené a v klidu...

LuboO - Profil | Ne 1.7.2007 12:33:31

Mna teda hlavne zaujalo to, ze sa zmenil druh ryby, skor by som predpokladal zmenu velkosti. Bolo to ozaj hned po sebe, casovy rozdiel len previazanie systemu. Predtym asi 8 plotic, cca 20 - 25 cm, potom cejni asi 7 ks, cca 25 - 40 cm. Plotice som chytal asi hodku, cejny asi hodku a pol.

Miki - Profil | Ne 1.7.2007 9:10:36

LuboO: Ne vždycky to funguje, ale je fakt, že je to-jak napsal již Silvan- jeden z principů plavané. Rozdíly v rozmístění olůvek, velikosti háčků či jeho barvy, síly návazce, gramáž splávku, délka návazce, hloubka atp., to samozřejmě hraje podstatnou roli a poznáš to především když sedíš v "lajně" při závodech. Tam se nejvíce láme chleba a tam rozhodují i takové detaily, že jeden chytá na torpilku a druhej na bročky rozdělené na dvou místech na vlasci. Oba chytají stejně ryb, ale jeden chytá menší ryby a druhý větší a těžší, což ve výsledku rozhoduje.
Tak-že opakuji: " má to vliv, společně s dalšími věcmi".

Silvan - Profil | Ne 1.7.2007 8:43:39

Ano, určitě. Je to jeden z principů plavané.