laminace lodi

Zdravím.Máte prosím někdo zkušenosti s přelaminováním lodi.Potřeboval bych nějaký návod.děkuji
Autor diskuse: juninho - Profil , 16.3.2007 všeobecné - domací dílna

Vendy <°)))>< - Profil | Ne 18.3.2007 14:52:15

juninho: zapoměl jsem na textilii.Pokud jí budeš dávat na dno tak dej tu 350 ana boky stačí bohatě 100nebo dej jednu vrstvu na boky a dno 350,dotáhni jí jen přesně k rohům a potom přes ty rohy přelaminuj tou stovkou ta je pěkně poddajná a nebude mít tendenci se v ohybu zvedat a pěkně přilne.Jinak skořepina lodě se dělá např jedna vrstva 500 druhá 350 a finále tou stovkou,kterou potom lehce strhneš brusem a přestříkneš plničem a na to barvu.Není tam potom tolik znát ta kresba té tkaniny,ale na loďi na ryby pokud sní nepojedeš na výstavu bych to tolik neřešil .o)

Vendy <°)))>< - Profil | Ne 18.3.2007 12:09:44

juninho:kup epoxidovou pryskyřici,neb ta je vhodná pro laminování na polystyren i na dřevo(překližku) a tuží se tužidlem 134 nebo 135 v poměru 100:35

juninho - Profil | Ne 18.3.2007 8:50:56

diky za odpvedi, vendy jaky mam vybrat ty priskirice a tkaniny?dika

Vendy <°)))>< - Profil | So 17.3.2007 21:39:34

oldoOldo Tys mi teda dal :o)) Pořádně si namastit ruce aby Ti to na nich neztvrdlo .A nebylo by lepší použít rukavice??? .o) Jinak nanáší se napřed pryskyřice nebo epoxid rozetřeš a na ní potom přiložíš textílii a válečkem tak dlouho přejíždíš,až se pořádně vsákne do textílie (to si napsal dobře ) Jinak se používá buďto textílie a nebo tzv. rohože.Čím nižší číslo tím jemnější textílije na opravy lodě stačí 100 je jemná a poddajná a na větší plochy kde nepotřebuješ ohýbat textílili do rohů a koutů potom použij 350.Veškeré odborné info Ti podají třeba na této web adrese,kde si najdeš i ceník tkanin a pryskyřic www.havel-composites.com Tak ať se dílo podaří mne to čeká také :o))))

Stanďour - Profil | So 17.3.2007 21:21:31

Pro nanášení tý srágory se používá takovej mrňavej váleček.

Pumpa - Profil | So 17.3.2007 15:46:46

Nehledej v tom žádnou vědu, neni to nic složitýho. Kup si laminovací textilii, vypadá to jak kus pytloviny, až na to že je to vyrobený ze skelnejch vláken. Dělaj je v různejch průměrech, záleží jen na tobě jakej zvolíš - čim větší tim dražší, a větší spotřeba laminátu, ale o to pevnější. Myslím že jestli to chceš jenom přelaminovat, tak nemusíš volit moc tlustou textilii. Nejdřív musíš obrousit všechno, kam přijde nový laminát smirkovym papírem. Stačí jen lehce, aby se to dobře chytlo. Pak to odmasti technickym benzínem, nebo ředidlem. Potom nastříhej textilii a jenom si jí polož loď. Nejlépe je to dělat od zádu. Takže si na zadní část lodi polož ten kus textilie, namasti si ruce něčim mastnym (indulona), a rozmíchej si do ňákýho kelímku laminát s tim iniciátorem, kterej k tomu prodávaj. Nedoporučuju toho rozdělávat moc, hrozně rychle to schne, tak max imálně jednu deci. Pořádně to promíchej. Pak toho trochu nalij na tu textilii co máš položenou na lodi, nejlépe od středu postupovat ke krajům. A co je nejdůležitější, musíš to pořádně prositit. To znamená, že ten laminát budeš do tý látky jakoby naplácávat, že je to dobře prosicený poznáš tak, že ta bílá textilie jakoby zmizí. Prostě v tom vůbec nejde vidět. Až budeš mít takhle hotový zadek, pokračuješ dál - zase pruh textilie ustřiženej přímo na míru, přeložíš tak 2 cm přes předchozí a zas to všechno rukama napatlat a hlavně prositit. Měj po ruce ňákej hadr na utírání rukou, jak sem řekl, rychle to schne, tak ať se máš kam utřít. Snad sem ti to trochu vysvětlil, kdyžtak se ještě na něco zeptej.

juninho - Profil | So 17.3.2007 14:52:38

prelaminovani celyho trupu

kopi - Profil | Pá 16.3.2007 12:25:24

a tím myslíš přelaminováním celého trupu nebo jen opravu díry?!