Jak obarvit krmici smes ?

Cetl jsem ze z jara dou cejni na cervenou , ale nevim jak obarvit krmici smes skladajicise hlavne ze srotu. Stacilo by potravinarske barvivo ?
Autor diskuse: Tomas L. - , 15.4.2000 plavaná - nástrahy, návnady

Martin M. | Po 17.4.2000 11:59:24

Prvne musim rict, ze barva krmeni je ve vetsine pripadu asi 0.01% uspechu, ale kdyz uz se ptas, tak tedy: Pouzivam klasicka potravinarska barviva, jako se treba pouzivaji na velikonoce na barveni vajicek. Koupis pylicek za 4Kc a to staci asi na 1kg. Nikdy neudelas sytou barvu, pokud uz samotna krmici smes bude mit nejake svoje zbarveni. Idealni by bylo, kdyby kremeni melo barvu bilou, pak by jsi mohl pridanim barvy dosilit jakehokoliv zbarveni. I proto zlute krmeni temer neudelas. To by jsi nesmel pouzivat strouhanku a tmavsi srot, ale treba jen mouku nebo kukuricny srot. Ani cervena se nedela tak snadno - vzdy ti z toho vyjde nejaky odstin hnede nebo cihlove cervene. Podle mne ma jedinny smysl delat bud krmeni hodne svetle na velke ryby a je jedno, jestli je to zluta nebo bila, nebo krmeni hodne tmave (cerne) na mensi nebo hodne plache ryby v ciste vode nad tmavym dnem. Jestli chces neco mezi tim, tak nemusis pouzivat barvu. PS: v hloubce 2m uz stejne je tma jako v pytli, krmeni bych barvyl, jedine do extremnich podminek.

Vita | Po 17.4.2000 22:34:14

Chces-li sytou barvu, zkus barvy, ktere se prodavaji k priprave smesi na boili. Nemam predstavu, kolik to stoji, ale kazdopadne s tim zachazej OPATRNE. Barvi to skutecne neuveritelne.

Mirek S | Út 18.4.2000 8:05:05

Ja pouzivam potravinove barvy, je vetsi jistota nezavadnosti (i kdyz ty na vajicka budou asi taky nezavadne). Barvim boili predevsim pro ztmaveni, aby v hloubce do 2m ryby neplasily. Pak je to taky dobre pro rozliseni prichuti(aby se mi to nepomichalo) a taky se pozna, kdyz to ryby zacnou zrat, ze vylucuji zbarvenou kasi. Pro nejakou reakci ryb na barvu to ale nedelam, vetsinou se chyta hloubeji a tam je tma.

Tomas L. | Pá 21.4.2000 21:22:10

Vsem moc dik. Ze jseu ty velikonoce tak to skusim tema barvama na vajicka.

PECA | Út 23.5.2000 13:30:10

Potravinářské barvivo je dobré, ale jestli chceą vyzkouąet bombu na cejny zkus dát do krmení přesátou hlínu. Nesmí být z pole kde je hodně chemie, ale zkus jí vybagrovat z krtince.Hlína je lepąí na tekoucích vodách kde ti krmení zatíľí.Musíą dát bacha na rozdělávání krmení a dát hlínu aľ na konec.Hlína tě nic nebude stát a je naprosto přirozená.