Intervaly dokrmování

Ahoj všem, měl bych dotázek ohledně intervalů dokrmování. Jak často při lovu dokrmujete (jedná se o feeder a plavanou)? SITUACE 1: Ryby najedou chvilku po zakrmení a berou na hod, velikost ryb je tak do 20cm. SITUACE 2: Ryby najedou opět po chvilce a opět berou na hod, nejprve malé a velikost se postupně zvětšuje, až se chytají pouze velcí cejni nebo kapři. SITUACE 3: Ryby najedou až za dlouhou dobu, berou opatrně a pouze menší kusy. SITUACE 4: Ryby najedou, jsou vidět známky aktivity na místě - víry, bublinky, kal...ale neberou. SITUACE 5: ryby nenajedou, jak dlouho čekáte než poprvé dokrmíte??
Autor diskuse: BULK - Profil , 23.1.2007 plavaná - nástrahy, návnady

pytlák - Profil | So 27.1.2007 22:32:17

Já to tak neberu.Buď ryby najedou a berou-to krmím hodně a nebo berou míň a krmím míň.Někdy vůbec,to když jsou záběry doslova vymodlené.Nebo max nastřílet trošec červů a hotovo.

E-mail | St 24.1.2007 22:51:12

Bachy - ® St 24.1.2007 0:29:14
promiň, že tady plácám ale přišlo pro mě úsměvný:"dokrmuju třeba až po 5 větší rybě" -to já bych dokrmoval příští rok

Asi platí: kdy, kde, jak- hlavně si do toho nenech kecat

miki - Profil | St 24.1.2007 19:37:28

MrKos: Tohle co se píše v bodě 4 se mě párkrát stalo a je fakt, že pokaždé pomohlo trošku něco jiného. Někdy zákal, někdy partikl a někdy nastřelování červů--většinou se mi ale tohle stávalo dále ode břehu, kde nešli červi nastřelit, tak jsem je "slepoval" mírně rozmočenou hlínou (poněvadž jsem neměl lepidlo). Co se týká montáže, samozřejmě jsem s ní zkoušel hýbat a měnit a většinou braly ryby "na propad". Pochopitelně že se mě několikrát taky stalo, že jsem viděl bubliny ode dna a ať jsem dělal co jsem chtěl, neměl jsem ani záběr--možná to ale ani nebyly ryby.

Bachy - Profil | St 24.1.2007 0:29:14

1 - V momentě kdy záběrů ubývá bych mírně přikrmoval jedno bližší místo a pár metrů dál bych zakrmil čistě partiklem a tam nahodil druhou udici. Dokrmoval bych partikl až podle potahů, záběrů.
2 - Dokrmoval bych už jen partiklem, množství a interval podle velikosti předpokládaného hejna. Když je braní větších ryb sporadické, dokrmuju třeba až po dvou větších rybách, když se dá čekat větší hejno a je více zakrmeno na začátku, dokrmuju třeba až po 5 větší rybě nebo v závislosti na množství přejezdů nebo jakýchkoliv znaků velké aktivity častěji. Dalo by se říct že se v tomhle hodně řídím podle četnosti potahů ať už jsou to šňůráci nebo záběry.
3 - Jestli ryby najedou až za dlouho, tak může být nevhodně vybrané místo, může pomoci zmenšit háček na minimum a případně poštelovat návazec na míru. Krmil bych minimálně a spíš před lovem než průběžně, neplašil bych místo případným neustálým přehazováním. Jinak podle potahů.
4 - Je třeba nejdřív zjistit proč neberou, jestli nevyhovuje montáž, nebo návnada. Začal bych u montáže na nejjemnější a kdyby záběrů nepřibylo musela by se změnit návnada. Například když ryby vyžírají patentky z bahna, nezajímá je nic co se vznáší nad bahnem, byť těsně. Dokrmil bych až po úlovcích nebo když by bylo potřeba místo prohodit jinou - živou nástrahou.
5 - Když ryby nenajedou žádné, není co dokrmovat, pak se mi zdá lepší se spíše přesunout jinam.

Mr.Stick - Profil | St 24.1.2007 0:05:47

@Bachy: Šlo nám o střední kapry 20-70 a stejné cejny. Bílá a ostatní rybky nevadí.

Bachy - Profil | St 24.1.2007 0:04:33

Bulk - No taky dost záleží na cílové rybě - ta je libovolná nebo ti jde spíš o kapry a větší cejny?

Honza T. - Profil | Út 23.1.2007 22:59:41

Bulk:
S1:Přikrmím partiklem nebo přimíchám do směsi hrubší částice...
S2:Tak to nedokrmuju dokud braní neustane...
S3:Přimíchám více hlíny kvůli barvě a nezbývá mi,než doufat nebo se pokusím návnadu "zatraktivnit" přidáním například živé složky...
S4:Asi hodinku doufám a pokud je to možné, zkusím jinou návnadu případně i nástrahu...:))
S5:Tak tu hoďku...

MrKos - Profil | Út 23.1.2007 19:30:00

miki: vidíš... add S4... to mi nedošlo že ryba může být na místě a čekat jen na něco zajímavějšího než je krmení... třeba zrovna v podobě partiklu... zase na druhé straně jak si vysvětlit že aktivita u dna je patrná a přitom neberou... nesnažíš se v takovém případě také změnit montáž jako v bodě 5?

miki - Profil | Út 23.1.2007 17:37:17

BULK: MrKos už částečně odpověděl a já k tomu něco přidám.
Situace 1: Dokrmuji každých cca 3-5 minut - na stojáku- malými kuličkami ve velikosti vajíčka-jen co se vejdou do dlaně jedné ruky. Na řece každý nához.
Situace 2: Stejně jako při situaci 1, ale po nájezdu větších ryb menší kuličky a mírně rozmočené v delších intervalech-5min. Občas už nekrmím vůbec krmením, ale jen dostřeluji partikl-kukuřici+řepka. Dobré je i nastřelování bílých červů--když na to máš prachy.
Situace 3: Na začátku vhodím 3-4 kuličky ve velikosti tenisáků a potom PRAVIDELNĚ dokrmuji malými kuličkami ve velikosti míčků na stolní tenis (opět mírně rozmočené) každých cca 5 minut. Nastřelování červů v podobných intervalech je super.
Situace 4: Opatrně malými kuličkami co nejvíce rozmočenými-pouze se snažím vodu zakalit a udělat mrak. Občas střelit pár zrnek partiklu není na škodu.
Situace 5: Když ryby nenajedou ani po cca dvou hodinách pravidelného dokrmování, změny háčku za menší, změny nástrahy, změny návazce za slabší-případně za delší či kratší, po přidání posilovače atp., jdu domů a jsem nasranej.
Situace 6: Tohle je jen orientační a vždy záleží kdy a kde chytáš a samozřejmě na co a jak vedeš udici s nástrahou--včetně správně zvoleného a připraveného krmení a zakrmování.

Georgino: Když vodě nic nedáš, nic od ní taky nečekej.

Georgino - Profil | Út 23.1.2007 9:43:38

je nazakrmuju, tudíž ani nedokrmuju.

Bulk - Profil | Út 23.1.2007 8:43:11

MrKos: to je jasné, že to nepůjde jednoznačně a přesně říci, jan mě zajímalo, jak to tak nějak přibližně probíhá.

MrKos - Profil | Út 23.1.2007 7:40:10

to nelze tak zcela jednoznačně popsat a kromě hloubky na lovném fleku také hraje roli zda je to stoják či řeka... budu se držet toho že chytám na průměrném stojáku s hloubkou na lovném místě kolem 1,5m ...
S1. dokrmuji v případě že je znatelná menší aktivita ryb po prvním náporu a snažím se partiklem natáhnout i rybu větší... krmné koule jsou o poznání menší než první dávka... v létě je možné takto dokrmit klidně po každé druhé ulovené rybě... snažím se o selekci nástrahou...
S2. dokrmuji jen tak abych větší rybu neplašil ( jednoruční kuličky :-) ) a někdy je dobré pouze nastřelovat partikly a živou... spíše dokrmuji podle aktivity a teprve až je znatelný pokles...
S3. dostřeluji jen živou a snažím se poladit montáž tak abych rybu trefoval při záseku... když dokrmím tak jen málo a jen malou kuličku
S4. opět jen živou a teprve když se aktivita vytratí tak opatrně dokrmím " jednoručními kuličkami " ... snažím se poladit montáž protože v takovém případě to není že neberou ale že je něco špatně...
S5. nedokrmuji ale pouze nastřelím živou složku a vyčkávám co to udělá