Přívlač

Po deseti letech jsem se vrátil k rybaření a naprosto jsem propadl vláčení, jen nevím kde dělám chyby?
tak nevím jestli je lepší projít delší úsek řeky, nebo se plácat na pár metrech a měnit častěji nástrahy? když už je úspěch tak na woblery nebo plechy, ale skoro nic na gumy, a není to vono? chytám hlavně na: Labe 19,20 Čelákovice, Otava 5 Horažďovice, Sázava 2 -Krhanice, a v zimě se chystám na Vltavu 7, páč tam se vláčí celoročně, a hlavně to mám kousek. zkouším taky streamery, Hauzerovo peří, poppery, ale asi to neumím. mám ňáký boleny, tlouště, okouny, štíhlata, ale rád bych širší spektrum ryb, hlavně candoše, duháka, sumíka. ryby vracím vodě. fakt Vám děkuju za každou radu a těším se na shledání u vody
Autor diskuse: Tomáš Paletář - Profil , 26.10.2006 dravci - techniky lovu

carrot - Profil | Čt 2.11.2006 21:53:08

skwor ma pravdu,
zkousej gumy, nejsou tak drahe a nechavej je plazit se pri dne, vysledek se dostavi a to i na te otave ... ryb je tam dost

skwor - Profil | Čt 26.10.2006 16:32:52

Řekl bych, že možná se bojíš pustit nástrahu ke dnu, a rychle ji přitahuješ. Ti boleni by to potvrzovali..

coverboy - Profil | Čt 26.10.2006 16:29:30

hlavne ide asi o to najst miesto kde by ryba mohla byt-ostrohy,prelivy,zrázy a tak...

Sander - Profil | Čt 26.10.2006 14:29:02

Co se týče Otavy 5, nediv se, že jsi téměř bez ryby. Je zde ryb velice málo a většina rybářů je "rybičkářů", takže s nějakou přívlačí to tam asi vytrhnout nelze.

šeptal - Profil | Čt 26.10.2006 9:28:36

Zkoušet, hledat, chodit. Je to sezonu od sezony. Předloni bylo Labe a dolní Jizera o gumách. Loni o pidiwoblerech, letos boduju s plechy a sem tam s gumou.

Caira - Profil | Čt 26.10.2006 9:26:09

Jak už tady ve více fórech padlo - důležité je vláčet nástrahu, které opravdu věříš a se kterou to "umíš". Rotačka, plandavka, twister - vše chce svoje a podle mého je nutné vždy přizpůsobit způsob vláčení dané nástraze. Např. doporučuji trochu si s nástrahou pohrát v mělké čisté vodě a odpozorovat, při jakém způsobu a rychlosti tažení vypadá přirozeně a nejvíce vábí. V mém případě např. nenalezneš ve vláčecím kufříku už pěkných pár let opravdu nic jiného než "gumu" (Berkley). A nemám pocit, že bych se nepřítomností jiných typů nástrah připravoval o ryby, nebo záběry. Důležité je disponovat mnoha velikostmi a barvami, které se vždy snažím použít podle rychlosti, hloubky a průhlednosti vody a také typu cílové ryby. Za enormně úspěšné bych označil velice pomalé tažení twisterů střední, či lehčí zátěže se spíše širokými (dobře pracujícími) ocásky. Pomalým tažením a nízko drženou špičkou dostaneš (při odmaštěném vlasci) i lehký twister poměrně hluboko a přitom nehrozí vázky, které by přišly např. při použití 10g hlavičky a těžší.
Good luck ;)