Jsou ještě na Slezké Hartě velké štiky?

Myslím velké od 70-80 cm výše. Někde jsem slyšel že tam jsou, nebo už nejsou? Kormoráni jsou potvory a jeden neví.............

Tom. - Profil | So 24.2.2007 21:02:15

Na Sl.Hartě velké štiky jsou!Viděl jsem mrtvou štiku okolo 90cm a chytit 95cm,90cm.Já osobně se chovám u vody jako někde na návštěvě (potichu a slušně),ale když vydím u vody bobkaře jak odhazují odpadky za sebe a potom v klidu odejdou aniž by si to po sobě pozbírali,tak si dokážu představit,jak bude asi Harta vypadat tak za 10 až 20 let.To bude samá konzerva,sáček,atd. Štiky na Hartě opravdu jsou,ale starost mi dělají spíš Candáti.Mynulou sezónu dravců jsem chytl jen dva a to 48cm a 24cm-ze břehu.Z loděk se jim to mluví,když mají echolody.Nejradši bych lov z loděk na Sl.Hartě zrušil!A stejně tak bych zrušil prodávání pozemku v Rázové,abych se tam zase pohádal s nějakým ožralým debilem,ale kdyby alespoň udělali nějakou cestičku mezi těma pozemkama to je nenapadne!Candáti mi moc nešli,Okouni jsou celkem vpořádku.

MrKos - Profil | St 4.10.2006 13:49:37

Bachy. to slůvko kupodivu je zavádějící :-)) ale na druhou stranu je fakt že kolega libkos si to bere trochu po svém... nikdo nikde nenapsal aby pouštěl ryby... jen ty zlomky mi pořád nějak nehrají... jó ta matika...

Bachy - Profil | St 4.10.2006 13:47:02

MrKos - A máme to spočítané :o)

Bachy - Profil | St 4.10.2006 13:45:34

libkos - Přeci nemůžeš čekat, že tady s tebou bude mít každý stejný názor na věc. On MrKos v reálu není takový extrémista a kupodivu se sním dá pěkně pokecat. Nemyslím si, že by se prosazování pouštění ryb dalo nazvat bludy a k moci nikdo nechce. Pevně věřím, že o tobě ještě uslyšíme. :o)

MrKos - Profil | St 4.10.2006 13:34:36

Bachy: a máš to :-)

libkos - Profil | St 4.10.2006 12:55:19

V tom Ti dávám za pravdu.Bude to tak lepší.protože pomáhat a předávat těžce nabyté zkušenosti lidem jako mrkos a spol je jedna z největších blbostí jakou jsem kdy udělal.žijte si tu dál ve svých bludech a já jen pevně věřím,že se nikdy nedostanete k moci.Ode mě už nic neuslyšíte.Čau

Bachy - Profil | St 4.10.2006 12:36:57

libkos - Tak to bych asi opravdu byl překvapen. Ty stovky prositelů o radu jak na ně - mohou být jen vyčůranci které zajímá jediná věc - kde berou a na co. Ohledně efektivnosti lovu candáta se vyjadřovat radši nebudu.
Radši už tuhle plodnou debatu ukončím. Přeji ti spoustu krásných candátů na tvůj bezchybný systém.

libkos - Profil | St 4.10.2006 11:59:49

Bachy-Tato debata neprobíhá jen tady,ale asi bys byl překvapen kolik lidí mi gratuluje k ulovkům mailem a bojí se to tady napsat a zároveń mne žádá o rady jak na ně.Za celou letošní sezonu kolem mne tam nikdo nevytáhl ani 1ks.Co se děje jinde nevím,ale jestli si někdo myslí,že v useku kam chodím je to snadné tak se hluboce mýlí.No viděl jsem chytat candáty z loďky a přesto,že si myslím,že používám bezchybný systém tolik záběrů jsem ze břehu nikdy neměl.Proto píšu,že to Harta ani nepoznala.

MrKos - Profil | St 4.10.2006 11:57:34

Bachy: ano, myslím že k větě " ten počet co jsem si vzal Harta ani nepoznala. " není třeba dalších komentářů... :-(

pppp - Profil | St 4.10.2006 11:50:16

Bachy - ® - tebe ne.

Bachy - Profil | St 4.10.2006 11:44:13

libkos - To jako že ze břehu není možné chytit moc candátů? To tě k tomu vede skutečnost že jsi chytil do letoška na H. jen dva? Jinak jako znalému by ti mělo být jasné, že když si každý řekne že těch pár ryb Harta ani nepozná, tak to v důsledku pozná každý, že. O tom že jsi masař jsem nikde nic nepsal!!
pppp - Koho máš na mysli?

pppp - Profil | St 4.10.2006 11:30:39

libkos - aspoň ses v otázce o velkých dravcích na Hartě naučil,jak máš fotit ryby.
Přéma amatér (Noe už není prodal jsem jachtu) :Harta je SLEZSKÁ , Náchod taky není Záchod

libkos - Profil | St 4.10.2006 11:10:24

pppp -Děkuji,taky mám tu zkušnost a myslím že kdyby trefili den kdy velcí jdou tak by nezůstalo u 2 jak to dodržuji já.Už tu jeden napsal,že jich chytá a pouští 50ks za den.........

pppp - Profil | St 4.10.2006 11:02:11

libkos - buď v klidu, ti co tě tu buzerujou , na Hartě loví dvaceticentimetrové okouny. Ale hóódně.

libkos - Profil | St 4.10.2006 10:54:52

Bachy-Chodíš na ryby, tak víš kolik candátů je možné chytit ze břehu.Do letošního roku jsem chytil na Hartě 2ks.Letos jsem se jim věnoval, ale s velikýma rybkama proto když vzal malý tak jsem ho netrefil , spadl z háčku nebo byl za krajíček a byl puštěn.No a ty veliké si beru a myslím že je to zcela normální.Za celý svůj život jsem nepotkal člověka který pustil candáta nad 50cm.Mi brali velicí a ten počet co jsem si vzal Harta ani nepoznala.Asi je Ti jasné, že candátů nad 65cm moc za rok nechytíš.A lína má rodina ještě neochutnala tak jsem ho vzal.ale ty roky jsem zmršil, možná že to je víc jak 20let.Prostě co nám zasypali petřkovickou štěrkovnu jsem na revíry kde jsou nechodil.A ber to tak že vysvětluji vžadném případě se neomlouvám-nemám za co!Jo a ještě dodám,u mne je masař ten co bere vše co chytí včetně podmírových ryb a ne ten co si bere veliké candáty od kterých těch záběrů není až tolik.

boyscout - Profil | St 4.10.2006 10:49:33

No ale když to člověk vezme z hlediska položené otázky, tak od "masaře" libkose jsem se o tom dozvěděl daleko víc než od jeho kritiků z nichž někteří ani na Hartě nechytali, ale přesto cítí potřebu se v této otázce vyjadřovat :-(
P.S. Ani mě se ta fotka nelíbí a myslím si svoje,ale v této otázce (ani v jiné) to nepokládám za správné řešit...myslím, že na to je plkárna ....:-(

Bachy - Profil | St 4.10.2006 10:32:19

libkos - Je pravda, že ta fotka v ML byla dost výmluvná, štíhle těsně nad míru a vedle té hromady masa ještě malý línek aby doma náhodou nepochybělo. Nesmíš se některým divit - myslím že je správné tady prosazovat pouštění mírových ryb, taky je ale dobré něco zase přehlídnout - vzít si občas(výjmečně) rybu na tom nic špatného není, ale bojovat proti masaření se musí. :o)

MrKos - Profil | St 4.10.2006 9:36:42

libkos: gravidní spoluobčanky sem nepatří a moc dobře víš na jaké ůrovni a v jaké souvislosti byla tehdejší debata vedena... je mi jedno jestli mne považuješ za extrémistu či ne ale nezlob se na mne ta řádka zabitých velkých dravců doplněná jedním línem po 15ti letech byla dostatečně výmluvná... argumentace o pytlech na protějším břehu či informovaných porybných je také mimo mísu a je to jen tradiční alibismus... psal jsi tady něco o zlomcích odnesených velkých ryb ale teď potvrzuješ že to vlastně není zlomek ale všechno co se zadaří protože přece nejsi magor... něco podobného jsem si myslel a Ty jsi se nad tím rozčiloval... a tvoje věta " než přijdu na to že je to štika je pozdě " je také dostatečně výmluvná a opět se dostáváme k tomu že vlastně ty ulovené candáty nemá ani cenu pouštět...

libkos - Profil | St 4.10.2006 9:26:09

hraji-Podívej na ryby chodíme oba přibližně stejně dlouho.Já rybama žiju a bylo to i mé povolání.Mám ryb. školu.Do toho co se děje na svazu a na svazovkách vidím až moc a jelikož nemám "kachní žaludek",tak jsem položil funkci.Investoval jsem spoustu svého času a peněz abych něco změnil-no nepovedlo se.Když bych tady začal popisovat třeba vysazování ryb,bránění rozkradení násad proti všem bylo by to na dlouho.Ale abych když se zadaří a chytím velké candáty je pustil nebo si vzal 1 lína za 15let či neměl to srdce pustit málému klukovi 58cm štiku. a pak si šel koupit smradlavého rybničního kapra do obchodu no promiň ale to bych byl fakt magor.I když hodně a moc hodně ryb pouštím a pak přes vodu vidím jak je na druhé straně pytlují a vedle mne sedí informovaný porybný(A V průběhu sezony ne jeden) a nic s tím nedělá tak asi magor fakt jsem.A tak si myslím pánové,že vzpamatovat by se měli především místní extremisti a ne já.

hraji - Profil | St 4.10.2006 8:57:30

Celý problém se všemi rybami je jen a jen v lidech. Každý z rybářů se i dnes může svobodně rozhodnout, že štiku 51 cm pustí a může si sám stanovit svoji "čestnou" míru třeba těch 60 a všechny menší pouštět. Ale to je třeba překonat osobní nenažranost. A stejné je to se pstruhem, s lipanem, s candátem.
Prostě povýšit svoji osobu do stavu, kdy lovím ryby jako koníček, ne jako levnou obživu. To je bohužel v našich končinách nepřekonatelný problém.
libkos: a pro tebe to platí taky.

libkos - Profil | St 4.10.2006 8:49:00

MrKos-Napsal jsem tu pár příspěvku s tím,abych pomohl ostatním.Jelikož mne neustále napadáš a nejen mne,vnucuješ mi tvé extremistické nesmyslné názory je tohle má poslední odpověď Tvé osobě.Napiš si tu co chceš,já už na to reagovat nebudu.Dopracovali jste to tady tak,že tu napíše chlap,že chytil candáta a vzal ho protože má těhotnou ženu.Měl jsem za to,že server slouží k tomu aby si lidi pomohli a ne aby se báli napsat že si na lovu ulovili rybuChytáš dost dlouho,tak bys měl vědět,že při zdolávání hází štika hlavou a tím ji lítá olovo se silonem přes zuby.Při lovu na splávek ji bez problému dostanu silon za manžetu,ale při 7dkg olovu se mi to nějak nedaří a navíc čekám v noci velké candáty na obří rybky a než přijdu na to že je to štika je pozdě.Silon už je narušený,takže lehké cuknutí hlavou a je pryč.

MrKos - Profil | Út 3.10.2006 21:20:32

libkos: vynechej přiblblý poznámky a raději mi vysvětli jaká je souvislost mezi olovem a ukousnutím...
snad tím nechceš říct že ty candoše necháš zažírat a když se na to náhodou pověsí štika tak to ugřafne...

rony | Út 3.10.2006 11:09:15

Velke a to myslim nad metr tam skutecne jeste jsou.Najit misto,trefit cas a mit i stesti dostat ji od vazek u kterych podle mne nejcasteji jsou, je vec druha.

libkos - Profil | Út 3.10.2006 9:18:22

I když štiky na hartě silně zdecimovala skvrnitost nějaké procento zůstalo.Záběry metrovek byly v létě potmě večer,ale ani jeden na lanko.Všechny vzaly na těžko při candátech a jekož jsem musel použít těžké olovo tak to všechny ukously.Přes den lovily asi 35-40cm kapry a v červenci to bylo vidět skoro denně.Chytil jsem tam největší 74cm a to3ks.Všechny 3 měly zahojené asi 4cm velkékruhové jizvy a jedna z nich byla na jedno oko slepá.Pro mrkos-tu jsem zmasil.

Tomasson - Profil | Po 2.10.2006 15:24:19

elvavra: možná by sis tu míru mohl zvednout sám aspoň na 60 a pak od 65 pouštět:-)

elvavra - Profil | So 30.9.2006 21:26:08

Štika by měla mít míru alespoň 55 cm, 50ka je žoužel, kterou se neoplatí brát od vody. Bohužel
na Hartě jsem tahal taky pouze viržínka kolem
40 cm!

detreux - Profil | So 30.9.2006 21:25:17

rutilus: hehehehhehehe ...... no tebe radši nebudu komentovat :D:D:D:D

rutilus | So 30.9.2006 20:38:41

proč se třeba do řádu nenapíše ...že si člověk može vzít jen třeba 5 štik do roka??...já si myslím že normálnímu člověku! to musí stačit!......sice by se asi hodně pytlačili ale tak aspon něco málo by to pomohlo....( a jen tak mimochodem na Hartě sem tak před 5 lety potkával aj 2-3 kontroly za den!!! a kde jsou teď??...došli na ně peníze??)
já si taky občas nějakou štiku vezmu ale abych sežral každou která má 50cm tak to jako ne!!.....

Martin Geisler | So 30.9.2006 17:59:02

Ahoj jenom k teto diskusi,na Hartě jsou mraky malých štik a ti co to znají tak ví že o štiky 80a víc nouze zatim není ale pokud se takové ryby budou hromadně stěhovat do mrazáků tak nám zbydou pouze ty male a ty budou i nadále doplacet na svoji nezkušenost a bezohlednost nás rybářu. S pozdravem nejen rybám ale take přírodě Zdar.

ERVIN - Profil | So 30.9.2006 11:33:02

Je to už několik let co jsem na Hartě večer chytal candáty a podařil se sumec103cm.Dovedu si představit za ty léta jak porostli.tenkrát jsem se ptal místních a že jich tam vysadily hodně!!!Bylo to na nízké vodě.Teď se může chytat z loďky mít echolot tak mu to naservíruji před nos.Ahoj u vody.ERV.

hackar | Pá 29.9.2006 21:55:59

bych tam chtěl někdy zajet zkusit sumce na podvodák...já tam mám akorát zkušenosti s kaprama a něco málo se štikama

detreux - Profil | Pá 29.9.2006 21:54:37

hackar: jj skoušel :D ale to je tak fšechno co bych ti o lovu sumcu na hartě moh říct......... ale sou tam, videl jsem i fotky a není to zlí...

hackar | Pá 29.9.2006 21:44:46

Zkoušeli ste už tady někdo chytat sumce???