spařit šrott??

Autor diskuse: Spermon - , 11.9.2001 plavaná - nástrahy, návnady

0x v oblíbených a 0x v ignorovaných.

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

Nmedvěd | Út 18.9.2001 15:06:30

Na to aby jsi umačkal to co vozíš ve svém vozíku vidím to posilování na pěkných pár zim.podle svý zkušenosti je ten jeden kýbl tak akorát.Ten druhý mne už vůbec nebaví

NMartin M. - Profil | Út 18.9.2001 13:23:36

s tema koulema je to dobry napad - me u vody desne bolej ruce, kdyz mackam druhej kybl :-) Pak nemuzu uz ani poradne zaseknout, protoze nemam silu v zapesti... zrejme budu muset pres zimu zacit posilovat :--)

Nmedvěd | So 15.9.2001 19:45:22

Jura S:samozřejmě šrot spařím,o tom přece otázka byla.A protože je to dost horký,tak to musím nechat vychládnout.Někdy to dělám tak,že večer spařím a opravdu důkladně promíchám a ráno než jdu k vodě tak domíchám,ochutím protlačím přes síto a někdy dokonce nadělám i vnadící koule.

NJuraS - Profil | Pá 14.9.2001 13:14:33

Trochu upřesním: nechápu jak můžeš něco chladit, když jsi to ještě neohřál. .......... musel jsem si to domyslet, ale co jiní?

Nmedvěd | Čt 13.9.2001 12:57:30

Jura S.je to jednoduchý,chce to jen zkoušet.Dřív jsem taky měl kaši,nebo naopak knedlík,se kterým nešlo nic dělat,ale prostě to chce mít trpělivost a vodu přilévat po troškách.pokud dělám krmení doma,tak požívám třeba sprchu,nebo kropítko jako u konve a míchám a míchám.Pak to musí vyjít.Když krmení nedrží moc při sobě,tak se to dá trošku napravit třeba hladkou moukou,ale s ní opatrně.Ono umíchát cca 20 litrů krmení je práce skoro na hodinu.

NJuraS - Profil | Čt 13.9.2001 10:18:08

Medvěd.Nějak ten tvůj postup nechápu. Ale asi to děláme stejně.

Pozn.: Taky, se tak dá zpracovat seschlý šrot (např. kukuřičný), co ztratil přirozenou lepivost za studena.

NSvišt | St 12.9.2001 20:24:19

spařením šrot víc voní.

NMartin M. - Profil | St 12.9.2001 11:43:01

Presne, jak pise medved.
A nebo zalit srot studenou vodou a pak ho strcit do mikrovlny - nemuzes premokrit a srot bude jeste vice sparen a jiz perfektne nabobtnany. Nevyhoda je, ze mikrovlnka je mala a trva to dlouho.

Nmedvěd | St 12.9.2001 9:27:30

Chce to pomalu přílévat vodu a míchat a míchat,až bude všechen šrot mokrý.Potom nechat vychládnout a přimíchat další šroty,strouhanku a pod do potřebné konzistence.Podle toho jak moc chci kompaktní směs,tak spařím větší nebo menší množství šrotu z celkového množství a pak přidávám ostatní přísady.Potom síto a makat a makat.

NŠlehy - Profil | Út 11.9.2001 20:39:49

No a do té husté kaše vmícháš suchou strouhanku do hustoty,kterou potřebuješ.

NSpermon | Út 11.9.2001 20:34:04

No jo ale vznikne mi z toho hnusná kaše

NMaty - Profil | Út 11.9.2001 20:20:02

zkusil bych horkou vodu:-))

NSpermon | Út 11.9.2001 19:34:45

Jak to nejlíp provést??