Mlaskačka (chytání z vrchu)

Tato metoda je určitě jedna z nejhezčích metod.Není nad to,jak vidíte kapříka jak přijíždí k pečivu a vsaje ho do sebe.Pište svoje zkušenosti,rady,tipy,triky jak chytáte z vrchu vy a popřípadě vaše fotky ulovených ryb touto metodou.
Autor diskuse: KUBE07 - Profil , 29.5.2011 kaprařina - techniky lovu

Chytáte rádi zvrchu?

A) Ano62%

B) Ne15%

C) Občas24%

Od 29.5.2011 hlasovalo 253 čtenářů.

Ati - Profil | Čt 14.7.2011 1:52:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Stačí jen nahodit a chvilku počkat.

KUBE07 - Profil | Út 7.6.2011 20:36:10

slibovnané fotky jsou zde...půjde to od největšího po nejmenší....dneska bylo celkem dusno a táhnout se na kole s podložkou se mi nechtělo...tak alespoň tráva..;)

Obiš - Profil | Út 7.6.2011 15:11:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady je z jiné strany. Víc jak 54 prostě nemá. To mňa nepřesvědčíte. :)

Obiš - Profil | Po 6.6.2011 22:35:24

luli >> Pěknééééé! Tak když už sme u těch amurů toš taky jednoho přidám. Tento byl sice na kulu,ale myslím, že taková fotečka nikomu neublíží.
54cm 2,1kg

Obiš - Profil | Pá 3.6.2011 9:09:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na hladině se dají nachytat krásné ryby,ale vše závisí na daných podmínkách.Člověk to po určité době pozná,kde má šanci a kde je to ztráta času.
Já osobně chytávám často ve vázkách.(potopené stromy, stulíky...)Těch záběrů tam bývá přece jen víc,protože se ty ryby cítí v bezpečí. Horší je,je potom zdolat.Je to adrenalín jak kráva,když člověk stačí vyhodit z kapse jen mobil a musí valit i v oblečení za rybou. :)

Metalfish - Profil | Pá 3.6.2011 8:13:03

Pro mě je to jedna z nejhezčích technik lovu vůbec. Není nad to, když má člověk malý proutek s osmnáctkou vlascem, drobným háčkem a na něm kousek rohlíku. Nahodí, čeká... Naráz se okolo rohlíku začnou mlet plotice a zničeho nic přijede kapr, který s tím rohlíkem, jak se patří, zacvičí !
Používám buď jen háček s rohlíkem, když to ale potřebuji dostat do větších dálek, tak přidělám bublinu - velice rychlá výměna, když je feederové krmítko přidělané přes obratlík s karabinkou. Prostě ho s karabinky vycvaknu a nacvaknu bublinu.
Co se týče doby, tak se mi na jednom revíru nejvíc osvědčil večer. Jinde zase z rána, či přes poledne. Nedá se asi s přesností říci, kdy to půjde. Prostě se člověk musí trefit. Proto když přijedu k vodě tak natrhám rohlík na kusy a naházím jim ho, když vidím, že to něco žužlá, tak to tam pošlu i s háčkem. Zkoušel jsem i vlasovou montáž bez rohlíku. A to s masňákama. Na háček jsem jich pár dal a nad ně, na vlas dal nějakou obyčejnou foukanou kuličku, která je udržela pod hladinou. Taky se jim to líbilo a pár jsem jich na to vytáhl.
Když to jde, tak je to neskutečná zábava a adrenalin. Jednou se mi stalo, že jsem z jednoho místa vytáhl stejného kapra hned 2x za sebou !
U kamaráda na rybníku jsem hodil rohlík na mušák a taky to šlo. Spletl se tam zatím můj největší kapr z hladiny. Špekáček 60 cm přes 5 kilo, byl to boj ;).

Ruz@ - Profil | St 1.6.2011 19:03:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Je opravdu skvělá technika.Je to něco nádherného, když se uklidní večer hladina a při stmívání to veme takový nádherný kousek:-)

Malda512 - Profil | St 1.6.2011 18:41:43 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak taky sem hodím jednoho malého z hladiny. Tento byl uloven cca 10cm od břehu. Tam jsem položil malou kostku chleba. Člověk by něvěřil kolik ryb se dá ulovit v těsné blízkosti břehu. Na Lanškrouně jsem do dával přímo ke břehu , někdy to leželo i v trávě. A jaký jízdy to panečku byli. Jen takto se dá rybařit pouze tam kde rybáři neběhají jak stádo bůvolů kolem vody a hlavně tam kde člověk má možnost tu kostku položit třeba 10 metrů od sebe ke břehu.

vydrák ml. - Profil | Út 31.5.2011 19:53:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

KUBE07 - >> Loňský amur na mlaskajdu - 66cm.Navíc se zlomenou rukou.Petrův zdar

KUBE07 - Profil | Po 30.5.2011 20:20:41

tak dneska sem se jel provětrat na kole apřibalil prut a šišku chleba...2 kapříky sem vytáhnul(42,40cm,koupou se dál) jeden mi to utrhl na 0,18silon..ale vypadal větší...a asi 4 apříky sem nezasekl bohužel..nepočítám těch planých vln a mlaskancůkolem chleba..dneska bylo prostě krásně.;)

esoxx - Profil | Po 30.5.2011 18:12:11

Než jsem čuchnul k vláčce, byla to moje nejoblíbenější metoda. Na zdejších ramenech se stulíky to byla skoro nutnost, osobně jsem ovšem nechytal za tmy, ale v pravé poledne přes největší pařáky, kdy se ryby schovávaly ve stínu pod listy a já je viděl. Kapři se většinou dali přesvědčit rychle, to amuři to měli kolikrát pár cenťáků od tlamy a nic. Ale já věděl svoje, chtělo to trpělivost, jakmile přišel mrak anebo jemný větřík, kostička se jemně zhoupla a zmizela. Vlasec se pomalu natahoval a pak začal tanec, největšího jsem zdolal 86 cm, plno větších ale vyhrálo, je to jako když zapřáhneš torpédo. Montáž jak bylo psáno - jen vlasec a háček + kostička chleba, před nahozením lehce namočit a nahodit spodem. Musím říct, že jsem se dokázal trefit poměrně přesně, RT není nikdy na škodu. Jo abych nezapomněl, na tom mléku něco bude .... Petrův zdar.