Podvody na závodech

Zdravím všechny závodníky a pořadatele kaprařských závodu. Chci jse zeptat na tuto problematiku. Víme, že na svět jse nedá koukat jen přes ružové brýle. Chci, aby jste zde psali svě zkušenosti, rady, nejaké řešení, případně doporučení související s danou témou. Jde mi o to, aby se podvody na závodech minimalizovaly. Když jse bude jenom mlčet, tomuto krásnému sportu hodně ublíží. Díky
Autor diskuse: wywar - Profil , 21.3.2017 kaprařina - závodní sektor
27 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Nsmike - Profil | Út 21.3.2017 4:28:38

wywar - >> twl, vyser se na takove kraviny. Vždycky můžeš dat protest nebo tam nejit. Pry krasny sport, to mne poser. ..

NRockwell - Profil | Út 21.3.2017 9:30:03

Letos naší dceři donesl Ježíšek takové to chytání rybiček. Naučili jsme ji to a teď závodíme....a ona pořád podvádí tím, že ten háček strká rybkám přímo do tlamky...poradíte jak tomuto předejít aby u toho parádního sportu nepodváděla :-)

Nsmike - Profil | St 7.6.2017 11:40:05

Jaaaj, to mate z tech prij..banych zavodu:-))) kdybyste si sedli nekde v klidu k rybniku, nemuseli byste se nervovat:-)

NP!F - Profil | Út 30.5.2017 22:37:50

B-e-r-y >> to ste asi mali odist vsetci a pytat spat startovne aj s nakladmi na cestu atd... Samozrejme zverejnit o ktoru vodu sa jedna.

Ale strasny amateri. Chodil som roky na jednu vodu, gulasovka, ceny o nicom, zakazdym to vyhral niekto z partie, co si kazdorocne vylosovala flek okolo pritoku, nahodou. Nejak ma napadlo, že si budem honit ego a vyhram. Zakrmil som trochu inak, ako zvysok startovneho pola, po hodine sa tych pár litrov cervov ukazalo a bol som zhruba o trojnasobok dlzky prvy.

Diskvalifikovali ma, pretoze pri jednom merani som mal 6 kaprov v podberaku, co bolo neeticke. Najhorsie závody su gulasovky pre vyvolenych, jednoducho komunizmus zije iba v kldr, trochu v cine a naplno v srz...

NKsk - Profil | St 7.6.2017 11:35:01

O víkendu jsem se zůčastnil rybářský závodů na rybníku Sykovec, který pořádal pan Michal Plesník.
Všechno začalo ve čtvrtek při losování.
Před závodem byly jasně psaná pravidla - bodovaný kapr od 5ks, ZIG povolen, počet týmů 37....
Před losování se z ničeho nic začalo dohadovat jestli se bude bodovat kapr 5,6,7kg, zig povolen, nepovolen, počet týmů 38. Chaoticky se pořadatel snažil o těchto věcech hlasovat, ale spíš to vypadalo jako na koncertě kabátů - řev jako prase a rukama tam mával kdekdo.
Z doslechu jsem se nakonec dověděl že se boduje kapr 6kg, a zig povolen.
Po přesunu na místo začala další komedie. Závodníci si sami začali posunovat hranice sektoru až z toho byla mela a sousední týmy se porvali - rozhodčí se tam samozřejmě neukázal.
Závod začal, a první zajímavost byla že při vážení se sice odpočítával na vážící sak 1kg ale ten měl od 0,6kg až po 3kg podle toho kolik kdo do saku nalil spolu s kaprem vody. někteří toho začali využívat a očividně se někde započítávali i nebodované ryby. Rozhodčím které dělali mladé holky to ale bylo úplně jedno.
Nevím čím to bylo ale od začátku jsme se trápili s padáním ryb (změna návazců , háků....nepomohla).
Druhý den kdy jsme byly podebírat kapra přes pár týmů vpravo a opět nám spadnul, mi jeden ze závodníků řekl proč nechytáme s protihrotama , že jeho soused ví o d začátku že protihroty jsou povoleny. Já osobně jsem nic před losování o protihrotech neslyšel, ale údajně to tam pořadatel zmínil. Samozřejmě to věděl kamarád pořadatele. Všechny tým okolo nás o tom nevěděli.
Opět následovala hádka při které jsem se tak tak držel.
Rozhodčí nám řekl že ať dám 1000kč a protest dám písemně. Ale s tím druhým dechem řekl že má v propozicích uvedeno "Pořadatel si vyhrazuje právo učinit změnu v propozicích.!!!!!!"
Takže stejně to bude prd platný a pořadatel bude mít další litr v kapse.
Po výměně háčků za protihroty nám nespadla ani ryba .
Osobně by mi toto nevadilo kdyby bez protihrotu chytali všechny týmy.
Další problém jsem měl s rozhodčími když jsem se osočil že u kapra kterého si podepisuju chybí č. našeho týmu, po dohadování se č. týmu dopsalo a uražená rozhodčí odešla.
Do konce závodu jsme si nalajnovali plán, umístit se aby se nám alespoň vrátilo startovné a rychle na tuto komedii zapomenout.
Toto se povedlo a já bych chtěl všechny upozornit ať si dají pozor na pravidla při závodech PM Baits. Za mě tyto závody už NIKDY!!!!!!!!!!!!

NHrabal - Profil | Pá 2.6.2017 20:47:35

Nectu to cely, ale povetsinou na zavodech pred zapisem dam prvni pivo, a pak uz se to se mnou tahne.. Vetsinou predemnou je behem zavodu 5-6 plnejch kelimku, a vsichni kamaradi posilaji, a ja posilam zpet.. Podle me je to podvod na me, protoze nejsem pomalu schopnej chytat.. Ale to jsou takovy ty zavody, kde je startovny par stovek, a ceny jsou povetsinou nejaky proutek, koule, podberak.. A kdyz stesti padne i na toho nejvetsiho vola jako jsem ja, tak tu cenu venuju rybarskymu krouzku, nebo rovnou nejmensimu zavodnikovi, nebo malymu doprovodu velkyho zavodnika.. Jde o to se videt s kamaradama.. 😉

NB-e-r-y - Profil | Út 30.5.2017 22:02:21

Mám zkušenost ze závodů na jedné soukromé vodě u Olomouce. Je tam jen par produktivních fleků, které si dokáží ,,domaci" vylosovat a to tak, že maji na pinpongovem míčku kousek suchého zipu a micek je přichycen k horní části losovacího pytlíku... To koukali když jsme jim ty fleky vybrali.... Po ukončení losování jsme na to upozornili....A to pak byl šrumec, pár závodníků pak i odjelo...

Nperch2 - Profil | Út 21.3.2017 9:07:18

Piškothonza >> naopak tam se těch lumpárem děje nejvíc. Mě pravidelně soupeři chtějí odstřelit alkoholem! :D

NPiškothonza - Profil | Út 21.3.2017 8:19:58

wywar - >> navštěvuj závody kde nejde vo prachy,tam panuje super atmosféra bez lumpáren a užiješ si to...

NBAČI - Profil | Čt 8.6.2017 20:13:35

hraji : myslím si , že už toho bylo ohledně MIČR 2016 dost.Pokud si myslíš , že chyba byla v pořadateli ( MÉ OSOBĚ ) tak s tím nic neudělám.Já jsem přesvědčen , že vše bylo s platnými pravidly a obě děvčata byla v pořádku zapsána na startovní listinu .To že jsem dopisoval " POZDĚJI " jejich čísla registrací vím velice dobře ,ale bohužel vždy mi čísla ,nevím proč vyskočila !!!Proto NEJSOU ani ve výsledkové listině .ALE I TO SE MŮŽE STÁT a nenazýval bych to PODVODEM !!
A ovlivnění výsledku , TO SNAD ani nemyslíš vážně s umístěním 5+7+7+9 .
NEJVÍC ASI ZAMRZÍ PROČ PO ROCE ,že jsi nic nenastínil na zasedání odboru v PRAZE ( podzim ,jaro ) :-D
ZEPTÁM SE ?? a není to po roce je to nedávno co jsme tě upozornili na závodníka , který také nebyl zaregistrován , byl u Vás na Mazalu a sleduji jeho závody.A je dosti zajímavé , že na MAZALU byl veden bez organizace v zařazení , na Nova Domusu byl za organizaci MO ČRS TŘEBECHOVICE ( a v Třebechovicích o tom nic nevíme :-D ) a v Poděbradech byl za MO ČRS HRADEC KRÁLOVÉ .
Zajímalo by mě zda tento závodník je i vůbec členem nějaké organizace a je členem ČRS ?? V žebříčku plavané je pod organizací MO ČRS TŘEBECHOVICE a určitě není jejím členem a ani z tuto organizaci nezávodí
A je toto v pořádku ? možná ano , ALE O TOM SI NAPÍŠEME AŽ ZASE ZA ROK :-D

Nsven - Profil | Út 21.3.2017 12:33:21

Absolvoval jsem spousty gulášovek a pokud má pamět sahá, podvádělo se na všech....
Bohužel, největším dílem ze strany pořadatelů ...
Jsou dvě možnosti: buď se nezůčastňovat nebo to zkousnout...

Njá 2 - Profil | Út 21.3.2017 9:32:22

Rockwell >> Donuť jí navázat nástrahu pod háček a pravidlo by mělo být, že ryba musí mít v tlamě celou 20 kouli...

Nnerf - Profil | Čt 8.6.2017 10:39:08

Přehlídka charakterů běžně potkatelných u vody ale i jinde je pouze odrazem stavu charakterů běžných Čechů, běžné společnosti. Věřím však, že se dožiju doby kdy ztělesněním jistých měřítek mravů či morálky již nebudou komunističtí pohrobci a duševní Quasimodové, ale nová generace mladých - i s jejich negativními vlastnostmi, které si ostatně s sebou nese každá generace.

NSerjoža - Profil | St 7.6.2017 13:01:17

A proto je nejlepší se na závody vykašlat s toho má profit jen pořadatel,popř.jeho kamoši.Kdo je závodivé at se domluví s pár kamošama a zazávodí si někde spolu mezi sebou.Nestojí to balík a ještě je u toho sranda.

Nsplávkař - Profil | Pá 2.6.2017 13:09:14

RST >> Byl jsem přítomen když při zápisu pořadatel kontroloval registračky a bačuse znám skoro 30 let. Nevěřím tomu, že by lhal, mlžil nebo dokonce někomu jako pořadatel stranil. Hrajiho znám kratší dobu, míň ale zažil jsem ho lhát, mlžit i dělat věci za které by jiné z pozice RS kosil.
Tady předvádí, že v tom Opočně zažil asi nějaký děsný trauma co ho i po roce ženou do akcí, za který by se slušný člověk styděl!
Přitom kdyby chtěl podat referát o tom jak se na nejvyšší úrovni podvádí tak by jistě měl relevantnější případ ze svého závodnického hnízda, třeba i dovětkem o tom, jak opakovaně podvádějící závodník do p....e i do p..i rozhodčího posílal.

NBAČI - Profil | Pá 2.6.2017 10:10:15

HRAJI : To snad ani NEMYSLÍŠ vážně , že na mistrovství ČR žen 2016 v OPOČNĚ byly závodnice , které nebyly zaregistrovány a ovlivnily výsledky !!
Na těchto závodech jsem byl , spolupořádal a nejsem si vědom , že by některá z 18 děvčat neměla registraci !!
A že byl tímto ovlivněn výsledek je jen tvá DOMNĚNKA a šíříš ji po internetu , a mě by zajímalo a nejen mě , o které dvě dámy totiž šlo - jména a jakými výsledky ovlivnily výsledek .

Nsplávkař - Profil | Pá 2.6.2017 8:28:01

hraji >> Vstoupíš do diskuse PODVODY NA ZÁVODECH a v reakci na můj zápis mě vyzíváš, ať si vzpomenu na loňské MiČr žen, nedodržování pravidel, aniž bys uvedl cokoli dalšího což jsi neučinil ani po mé otázce která byla reakcí na tvůj první zápis který mě doslova šokoval!
Já na těch závodech byl přítomen jako doprovod od začátku až do konce a o nějakým porušení pravidel z mé strany, nějaké závodnice či dokonce pořadatelů nemám do dnes krom tvého nepodloženého výkřiku do tmy zde žádnou informaci. Ověřil jsem si, že lžeš v tom, že o nějakém porušení pravidel věděl už v době závodu sám pořadatel. Byl notně překvapen a řekl bych, že ho tvé nařčení značně rozčílilo!
Ať se na to dívám jak se dívám, tak vidím jen to, že se tu v rámci nějakého vyřizování účtů snažíš křivým obviňováním pošlapat práci, jméno lidí kterým se podařilo uspořádat závod který v mnoha ohledech neměl mezi jinými ročníky obdoby. Nevím jestli je to proto, že se z vítězství radovali ti které nenávidíš zatímco tvoje svěřenkyně pomalu kapitulovala na další kariéru, nebo je v tom něco jiného je to pro mě celé ubohé neb tu poškozuješ jméno plavané, ženské plavané což je o to smutnější že tak činíš krátce poté co jsi skončil jako oficiální součást ženské reprezentace.

NSa(l)micka - Profil | Út 30.5.2017 23:57:15

Z vlastní zkušenosti zatim všechno v pořádku. Druhej rok dělam rozhodčího na místních závodech, ryby se chytají na centimetry ať je to co je to, losujou se fleky = víčka od piva z pytlíku, no a ceny jsou většinou jedlý. Jediná věc, která se tam kdy stala (ale spíš byla braná jako docela vypečenej fórek), bylo to, že lehce přiopilí vtipálci vylovili podběrákem chcíplotinu kapra cca 60 cm, a spustili povyk, jako by hořelo. Kolega rozhodčí tam letěl, zaklekl, vytáhl metr a ten smrad z tý zdechliny mu v tom parným dnu hrozně nafackoval. Kolik neslušných slov padlo nemá cenu rozebírat, leč všici kolem se řehtali. Tu se spíš jede o čest a ne o statisícový výhry. Takže tak.

NJarda Š. - Profil | Út 30.5.2017 22:45:35

splávkař >> Tak, tak. Seriozní závod by měl mít dostatečný počet rozhodčích, kteří jsou náležitě proškolení v pravidlech, nestranní a nenechají se korumpovat, a nad nimi jury, která případný nesprávný výrok rozhodčího na základě protestu opraví.

Nsven - Profil | Út 21.3.2017 13:34:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já 2 >> No, třeba uměním vylosovat si misto, kde už týden vnadíš ? Jsou tací, že dokáží vylosovat stejný flek, třeba několik let po sobě...
Nebo vyvěsit pravidla těsně před losováním a s operativními úpravami v závislosti na sešlosti cizích ? Jako např. zákaz lovu na pruty bez navijáků a delších jak 4m nebo násobením bodů vybraných druhů koeficientem ....
Připisováním bodů spřízněným "rozhodčím ?
Nevysvětlitelnou ztrátou startovního lístku přespolního favorita ?
Atd...atd...atd...
Invence ze strany "závodníků" je rovněž bezmezná...
Z méně známých triků: třeba sesypání úlovku do jednoho vezírku a šábnutí se o cenu..
Ze známých: třeba lepení červů při zákazu vnadění, vláčení při položení a feedru....
Z prasečin: nastřílením odpuzujích prostředků do krmného místa konkurence ....
A mnoho, mnoho dalších sviňáren ze strany pořadatele či konkurence ale nerad bych tu poskytoval někomu návod... tedy pro ilustraci stačí..

Nujak - Profil | Čt 8.6.2017 12:32:35

Ksk >> č. 18. ale po prvním dni jsme šance na lepší výsledek v podstaě vzdali a zkusili na vetší rybu. 2 mozná pěkné ryby jsme ztratily při zdolávání. poslední dokonce 1 minutu před koncem. Hned na začatku jsme tam byli tak nahusto, že team k vám to zabalil a odjel. Za ty peníze je to smutné. Spousty teamu nepoužívá back lead a když si vezmu, že z klukama s č. 19 jsme na 6 metrech měli 8 prutu nevestí to nic dobrého. Závodníkum nic nevyčítám, ale opět pořadatelům.

Nujak - Profil | Čt 8.6.2017 10:18:30

Grasel >> Souhlasím s Ksk. Také jsem se jich zůčastnil a už nikdy více. Neřekl bych podvod, ale totálně nezvladnuté závody na pořadatelské úrovni. Těch problémů tam bylo tolik, že jich Ksk ještě dost opomenul. Jinak gratuluji Ksk aspoň k dílčímu úspěchu. I za těchto podmínek makali až do konce. Seděl jsem kousek od nich.

Nnerf - Profil | Čt 8.6.2017 9:29:02

Jakýmu sportu??

NMB - Profil | St 7.6.2017 19:50:30

torwald >> wolle :c)))))

Ntorwald - Profil | St 7.6.2017 19:17:04

splávkař >> Ještě, že nějaká nebyla těhotná, pže to by byl podvod, že chytali dvá :D... .

Nsplávkař - Profil | St 7.6.2017 15:37:26

torwald >> S tím, že ovlivnily ty dvě podvodnice výsledek přišel hraji. Na to jak se stejně jako ty ptal už dříve(zatím bez odpovědi) bačus. Zkusíme si ještě na odpověď počkat, ju.

Nsplávkař - Profil | St 7.6.2017 13:13:37

hraji >> Nebýt tvého nástupu v téhle otázce tak bych i uvěřil nějaké chybě, nedopatření.
Ty jsi ale místo abys problém řešil s pořadatelem nebo se závodnicemi přijdeš po roce na net s příběhem (zcela náhodou adresovaný zrovna mě) jak závodnice ve spolupráci s pořadatelem podvodem ovlivnili výsledek MiČr 2016. Navíc kdyby ti šlo o to, aby byly výsledky MiČr v pořádku tak stačil jeden dotaz na dvě čísla pořadateli.

Nsplávkař - Profil | St 7.6.2017 12:09:47

hraji >> Když jsem v žertu řekl 2 měsíce před závody partě ve které byli i pořadatelé, že se Kačka přihlásí na MiČr 2016 tak se povětšinou smáli a někdo tam prohlásil, že by si z těch dinosaurů někdo našel něco aby ji když tak poslal domů nebo alespoň zostudil. Padla sázka a já byl minulý týden ještě přesvědčen, že jsem ji vyhrál, s takovouto podlou zákeřností jsem prostě nepočítal! Budiž to varování pro ty, co by si chtěli v budoucnu taky zkusit zazávodit.

Nhraji - Profil | St 7.6.2017 11:33:21

splávkař >> máš pravdu, registrace existuje, chyba byla ve jménu, chybu jsem udělal já, za to jsem se omluvil. Kdyby bylo registrační číslo uvedeno v zápise ze závodu, bylo by vše jasné.

Nsplávkař - Profil | St 7.6.2017 10:29:51

Petr Havlíček >> Loni myslím byla evidence novinkou. Souvisí jednak s zákonem na ochranu osobních údajů (aby mohly být iniciále závodníka zveřejněny třeba v žebříčku) a pak každý ověřený závodník pro daný rok je pro svaz finančním přínosem.
Soutěžní řád myslím ale evidenci neřeší a jedinou a zcela jasně stanovenou podmínkou je registrace závodníka. Sám víš, že to není nic složitého ani drahého aby to zájemce o účast v soutěži mělo třeba vést k rozhodnutí, že svůj záměr účastnit se v soutěži právě z důvodu povinnosti registrace vzdá.
Loni se rozhodla k účasti na MiČr žen i moje partnerka K.H.. Zavčasu získala registraci, provedla evidenci a závod v naprostém souladu s řády absolvovala. (pořadatel si registraci při zápisu k závodu vyžádal a číslo registrace si zapsal).
Po závodě byla uvedena ve výsledkové listině a díky nevídané podpoře sponzorů obdržela i na předposledním místě věcné ceny odpovídající hodnotě startovného, což je myslím docela nevídané. Pořadatel navíc uspořádal luxusní zahajovací večírek pro všechny přítomné, zajistil perfektní vodu která je rybochovem soukromníka a pěkně si máknul, aby připravil trať do podoby kterou tam viděli příchozí na páteční tréning. Za nic z toho nezaplatila žádná závodnice ani korunu!!
Trochu mě po závodě mrzelo, že pořadatele veřejně třeba právě na MRKu nepochválil, nevyzdvihl, že o závod byl nebývalý zájem, měl nebývalou podporu a nepoděkoval těm, co si to odmakali i těm, co to třeba cenami podpořili.
O to víc mě překvapilo když Hraji(byl celou dobu přítomen) po roce + v otázce PODVODY NA ZÁVODECH přišel s obviněním, že závodu se účastnily dvě závodnice v rozporu s pravidly, s vědomím pořadatele. Jelikož Hraji ještě asi nedohledal ty dvě jména z osmnácti o kterých mluvil tak jsem pro jistotu ověřil, že má přítelkyně měla vše v naprostém pořádku. Šok mě ale čekal v okamžiku, když jsem zjistil, že se někdo postaral o to, že není vedena v konečném žebříčku r.2016 přestože by tam naprosto jednoznačně být měla. Navíc s ní o tom nikdo nejednal ani se neobtěžoval ji třeba o tom kdo a proč tak učinil informovat. Hledal jsem nějaký zápis o tom kdo a proč, ale také marně!!
Jak tu Hraji psal, že šlo o porušení pravidel tak tu po ověření dostupných faktů píšu, že šlo o PODVOD který nemá myslím ve spojitosti s mistrovským závodem obdoby!!

Nsplávkař - Profil | St 31.5.2017 9:31:46

hraji >> Jsem chytal MiCr zen?!?

Nkareldj - Profil | Čt 23.3.2017 18:51:23

Ve všem je podvod,jen v mlíku je voda.....

NSerjoža - Profil | Út 21.3.2017 19:32:10

Když se podvádí na závodech které jsou jakž takž hlídané a je tam více lidí okolo a podvádí jak tu píšete i pořadatelé na dětských závodech.Tak jak to má vypadat u vody všude jinde kde to hlídané není.Všechno jeden velké bordel,za prachy vše.

Nlipan - Profil | Út 21.3.2017 17:44:35

Největší podvod na všechny je na rybářských kaprařských závodech tvrzení, že se jedná o sport.

Nsplávkař - Profil | Út 21.3.2017 17:36:00

Pokud má pořadatel zájem aby jeho závod byl bez pochyb čistý, měl by začít u sebe. Pravidla by měla být co nejjednodušší a nemělo by tam být nic, co pořadatel není schopný po celou dobu závodu u každého závodníka, ohlídat.
Losování musí být naprosto transparentní a každý, kdo by nějak zašvindloval by měl být ihned bez náhrady odejit.
Ideální bodování je vážení, odpadá pak i reálná šance na shodné body a následné dělení umístění.
Krom pořadatelů by se na ohlídání průběhu měli aktivně podílet i závodníci a každé prohřešení kolegů hlásit rozhodčímu . Pokud na místě někdo mlčí a s odstupem času začne něco řešit třeba na netu, poškozuje pořadatele, degraduje závod čímž nikomu neprospívá.
Dobrý závod není jen dílem pořadatelů, je třeba aby svým přispěli i všichni závodníci!

Nj.c. - Profil | Út 21.3.2017 17:17:41

nevím jestli se to dá úplně považovat za podvod, ale byl jsem svědkem na dětských závodech toho že vyhrálo dítě v kočárku, rybolov byl umožněn i těm co nemají rybářský lístek, ale tady to je spíš o vyčůranosti tatínka, nutno dodat že na příštích závodech pořadatelé dali do pravidel minimální věk

Nvara - Profil | Út 21.3.2017 17:04:37

Hm rybi zavody nejezdim,ale jestli se podvadi i v tomhle,to uz mi hlava nebere

NKocháč - Profil | Út 21.3.2017 12:50:39

Marczech >> Když je EGO větší než slušnost, tak je to vždy problém. Vždy se někdo snaží najít skulinku a nějak si pomoci. To bylo a bude a proto si i z vlastních zkušeností myslím, že tvorbou pravidel se spoustou omezení si na sebe pouze plete pořadatel bič. Nejjednodušší je se rozhodnout pouze jak těžká ryba bude bodovaná. Protože ta ryba buď tu váhu má a váhy váží na gramy nebo nemá. A všechna ostatní omezené jsou k ničemu. A nejúsměvnější jsou omezení typu kolik může být krmení, omezení třeba jen na koule a pelety, omezování velikosti nástrahy, omezování délky návazců,....atd. Všechno k hovnu. Prostě si chytej klidně na červy, když se ti tak podaří chytat kapry třeba 5kg plus. A navíc je třeba si uvědomit, že závody jsou vždy hodně ovlivněny losem, nikdo nemá nikdy ten cíl stejně daleko a jde jen o to, jestli se dokáže tým s průměrným losem dobře vypořádat a přechytat třeba průměrný tým, co vylosoval super flek. Závodění v lovu ryb je spíš taková zábava.

NBušák - Profil | Út 21.3.2017 12:31:27

wywar - >> na všech rybářských závodech se podvádí a podvádět bude, řvou a kňučí ti největší podvodníci když nevyhrají.fertik

NMarczech - Profil | Út 21.3.2017 10:48:50

no a najednou s to rozjelo ....... myslím že Kocháč ví o čem mluví když už na nějaké úrovni pořádá a pořádal. Mno ae to k tomu asi patří né... ta vyčůranost, to už máme jako myslící bytosti dáno do vínku, vždyť už i primáti při krmení poberou co unesou a jdou pryč aby jim to jinej nevzal. Většina z nás krom matky Terezy a Merklové chce pro sebe to nejlepší ať jde o výhru v šachy bo ryb. závod )
Kdo se nehádal ve školce o bonbóny ????????? ) Ať se všem daří v začínající sezóně )

NKocháč - Profil | Út 21.3.2017 9:14:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

wywar - >> Tak předně, čím složitější pravidla, tím větší nebezpečí porušování. Všechna omezení s sebou nesou nutnost kontroly. A druhá věc je kvalita pořadatele. Za mě pouze jasně vytýčený sektor a bodování ryby dle váhy, ne délky. Zbytek s sebou nese jen prostor k podvádění. Žádne omezení nástrah, montáží, krmení a technik.

NPvl - Profil | Út 21.3.2017 6:26:35

Když už by se měl řešit nějaký podvod na závodech Bylo by dobré aby se vyjádřily obě strany . Což zde asi nebude to za prvé Za druhé -- jestli si budu jistý podvodem na mne , měl bych jej řešit okamžitě na závodech a ne " bulit" zde !

Závodů se nezůčastňuji takže je to jen můj pohled na saný problém .