Uzení pelet v uzaku

Zdravím vas panove. Z dlouhé chvíle přemýšlím nad svou úpravou pelet a boilie. Každý z vas určitě jednou viděl příchuť at boilie nebo pelet uzený losos uzený halibut. Me vsak napadlo co tak místo sušení přelet v troubě nebo na topení je usušit v uzaku ? Nikde jsem nic nenašel nedotectl se ani nezaslechl. Mate někdo s tímto zkušenost ? Možná jsem blahovy ale takováto ma myšlenka me zaujala tak budu rad za jakýkoliv ohlas předem dik
Autor diskuse: KubikM - Profil , 21.9.2016 kaprařina - nástrahy, návnady
9 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

Np.lorenc - Profil | Ne 25.9.2016 10:44:02

TITANOS >> Ale chytnul ses jak plotice na červa. :-)))))

Np.lorenc - Profil | Pá 23.9.2016 9:21:07

Nabízím uzení koulí. 1 kg za 400,- ( zaváděcí ceny). Kdo bude chtít tak i koule se dají vyrobit a následně vyudit, cena je od 600,- do 1200,- dle použitých ingrediencí včetně.
Cena je uvedena v syrovém stavu.
Minimální množství je 50 kg. ( vzduch udit nebudu).

ps: to by bylo abych netrumfnul Jabloneckého rychlíka. :-))

NMi!d@72 - Profil | St 21.9.2016 21:19:27

KubikM - >> tak tohle je ta pravá otázka pro opravdový znalce,máš štěstí,že jdu zrovna kolem,říkaj o mě,že jsem na tyto věci odborník,všechno je třeba pečlivě promyslet...cílová ryba,doba rozpadu pelety(pokud máš čas,udíš pomalu,pokud chceš vyudit expresky,musíš se u toho trochu hejbat)a dosti důležitá ingredience je taky otop do uzáku,kterým dodáš konečnej šmak!!!tak jak je všeobecně známo,takovej kaprůň je dosti náladová ryba,a když ho chceš lapit,je potřeba m tu blbó náladu trochu vylepšit,tak ti pošlu jeden tajnej recept:
Pelety dipované pivem a jemně zauzené trávou.(Pelety na veselo)
1.pelety(podle velikoti kaprůna na kterýho máš spadeno)nadipovat aspoň 24 hod,pivo plnotučné
2.potom zaudíš(dlouhá vycházka pomalu,expreska fofr)
3.na závěr této operace je třeba trochu začudit trávou(nedoporučuji čudit v obytné zóně)cca 30 min.
4.necháš vychladnout a můžeš lapat

Tak ti přeju hodně zdaru a nezapomeň kuwa na taktiku :o)))

NMi!d@72 - Profil | Po 26.9.2016 8:23:44

p.lorenc >> ale zapoměl jsi napsat +10 kčs/hod,pití a jídlo :o)))

NFishky - Profil | Čt 22.9.2016 11:56:10

RK >> ty prostě kaprařinu nemusíš a tak si ji ubíráš. Faktem je, že když budeš věci dělat stejně jako ostatní, bůdeš mít i výsledek stejný a to chce málo kdo - každý by rád chytal víc. A dokud v sobě tu volnost každý nenajde, aby chytal podle sebe a ne podle pouček a zažitých klišé, tak z toho davu nevystoupí ale zůstane v něm. No a ač se to nezdá, má to s tím uzením hodně společného, prostě být svůj a dělat věci tak, jak to baví mě. Když mě přijde uzení smysluplné, tak udím. Neptat se na názor jiných, oni chytají jinak - cest k cíli je bezpočet a každý má tu svou.

Ndrvoštěp - Profil | St 21.9.2016 22:04:40

Kolega v sobotu slaví narozky a bude udit kýtu.Tak mu tam hodím pytlík s kulema.Doufám že mě Nešpor pustí na Vánoce ;)))

Ndrvoštěp - Profil | Út 27.9.2016 9:24:51

p.lorenc >> Včera na red halibutku uzenou na buku z lesa od hraběte Lobkowitze dva kapříci 40 a 42 ;)))

Np.lorenc - Profil | Po 26.9.2016 7:50:38

tuzemak >> Cena je určitě zajímavá, někteří se lapli na první kulku. :-))

Ndrvoštěp - Profil | Ne 25.9.2016 21:59:19

Buffalo1969 >> Koule vyuzeny ;) A jako závdavek jsem dostal půlku grilovaného kuřete ;)))

NCloud - Profil | So 24.9.2016 0:57:38

KubikM - >> V dnešní době,se v obchodech objevují výrobky značené jako Uzené!
Nejde o klasické uzení, ale tzv uzení v páře,ale chuť,je stejně dobrá!!!Stejně jako maso injekčně,narvat chutí po uzeným a pak ho uvařit.

Zkus tohle:https://heroldreznickepotreby.cz/eshop/koreni/tekut​e-koreni-a-barviva/1868-kourove-tekute-aroma-1-kg?s​ort=nejlevnejsi

Mám to doma,a je to hodně silný roztok!Je potřeba to hodně ředit!!!!!!!!!!

Když to budeš udit v kouři,si myslím,že to naseje hodně negativních sloučenin,co by mohly rybě vadit !

Záleří na složení koulís,poréznosti,a hlavné době!

NKubikM - Profil | Pá 23.9.2016 11:39:42

p.lorenc >> Zdravím vas tito není inzerce mate na mrku na takovouto nabídku primy topic. Navíc nabizite službu která je v mých očích ten nejhorší marketingový tah jelikož 1 kg prouzeni za 400 Kč a minimální odběr 50 kg je nereálný skoro pro každého člověka mate to 20000 Kč. Za jednu várku navíc samotné uzené boilie prodavate az za 1200 Kč pochybují ze ma tak úžasnou recepturu a moučky jsou snad ze stříbra a amini kyseliny ze zlata a tekuté složky jsou archivní vino. Pokud se jedna o vtip tak jste me pobavil pokud ne je vas obchodní plán strategie tou nejhorší na svete jelikož by jste zhodnotil vaší cca 8 hodin snahy na 18000 Kč 2000 pocitam na otop uzaku což i to je dost prestrelene a to se nebavim vůbec o výrobě boilie ....pokud vám to klape mate jeden z nejlepších byznysu v rybarskem odvětví. Ale toto nemá hlavu ani patu očividně boilie obchodu a vaší docenitelnosti prace nerozumite.

NJarda Š. - Profil | Pá 23.9.2016 0:07:25

KubikM >> Myslím, že za vyzkoušení to stojí, jaký bude mít efekt, když koule či pelety místo klasického sušení budeš udit studeným kouřem. Dobré by bylo, ze stejných várek vždy část normálně usušit a část vyudit a pak vzájemně porovnávat, zda se to nějak projeví v účinnosti, v době rozpadu a v trvanlivosti.

Ndrvoštěp - Profil | St 21.9.2016 22:10:58

Buffalo1969 >> Nesmím to poplést.Ženy u udírny by se asi divili ;)))

NBuffalo1969 - Profil | St 21.9.2016 21:26:08

.

NMISO* - Profil | St 21.9.2016 20:54:29

treba pouzivat jahodove drevo macane v robin red+chora musla. aspon kevin neš tak vravel. A 3 hodiny studenym dymom, nie viac, lebo potom to zeru aj male kapre.

Nrájovec - Profil | St 21.9.2016 20:29:02

edit - jako mlaďas jsem taky vymýšlel ptákoviny