Petícia K-70 Slovensko

Profesionálny rybári,športový rybári zo slovenska,prosím podporte túto petíciu pre celozväzovo hornú hranicu kapra K-70 ... http://profifishing.sk/sites/default/files/imagepicker/1/Pet%C3%ADcia..jpg
Autor diskuse: martin318 - Profil , 21.7.2012 kaprařina - ostatní

Podla vás je rozumné zaviesť hornú mieru kapra ?

A) Ano je53%

B) Nie nie je 34%

C) Nie len na kapra,ale aj na viac druhov rýb13%

Od 21.7.2012 hlasovalo 260 čtenářů.

Pedro1 - Profil | Ne 22.7.2012 14:22:33

Já Vám to klucí slovenský přeju,ať si tu K70 prosadíte.Ještě lepší by ale byla K60.A doufám,ža až budete mít na každý louži velkejch kapřů jak hnoje,tak všichni WaM kapřaři z ČR budou jezdit bivakovat a chlastat k Vám a tady bude zase na svazovkách klid,jako býval před XY lety.

pepa-č - Profil | So 21.7.2012 14:48:34

Goldik1 >> czechcarp - 21.7.2012 14:43:45 >> svatá noho a proč?
odkud se berou velký ryby? vyrostou z malých.
když budeš chránit velký ryby, tak ty beztak jednou umřou a pak budeš mít hovno.
malé ryby musíš chránit, bo to jsou budoucí velké.

v lese se taky kácí vzrostlé stromy a nechávají růst mladé. Obráceně by les brzy zanikl.
tady je to docela podobný.

tahle zmagořená logika CaR vám vymyla mozky natolik, že nejste schopný přemýšlet jak funguje příroda, jak funguje růst populací, životní cykly a nic dalšího.

ano jistě, zavedeme horní míru, budeme chytat dokola pořád ty samé, a těch tam bude pořád dost a budeme navždy štastni.
Blahoslavení chudí duchem...

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Ne 22.7.2012 22:44:42

Z toho kapra je v prní řadě potřeba se posrat a pak už to bude jenom lepší

Soulfish - Profil | So 21.7.2012 13:38:39

martin318 - >> poučte se z omylů u nás a NEZAVÁDĚJTE to :o)

erytro - Profil | St 25.7.2012 18:00:22

Nerozumiem tej 70 cm miere. To ste na to ako prišli? To znamená, že 69,9 cm si budem môcť zobrať domov, ale 70,1 už nie, lebo prečo? Vy tu idete zaviesť hornú mieru kapra, ktorú si môžem privlastniť. Áno správne, pár kaprov ročne si zoberiem. Pár. Niekedy 5, niekedy 10. Za rok. A čo. Som mäsiar? Tak áno, som, lovím ryby pre radosť a obrovskú radosť mám aj keď má radosť rodina pri kaprovi na pekáči. A úplne najväčšia radosť je z toho že sme si ho chytili my. Vy chcete obmedziť lov kaprov, aby ste mali vy väčšiu radosť pri zdolávaní a púšťaní kaprov dookola a dookola a dookola. Vďaka Vám, čo naebete do vody 300 eur, týždeň onanujete a čakáte nad udicami, nakoniec cievka, záber, 10 minút boja, fotka a nazad do vody, tak vďaka Vám sú kapre už tak vychcané, že normálny rybár ich má pomaly problém chytiť. Čo keby ste radšej tlačili za vytvorenie rybárskej polície, alebo posilnenie radov rybárskej stráže. Poznám "rybárov", ktorí naebú do vody 40 kg navarenej kukurice a zavážajú loďkami. Za deň 30-40 kaprov sa pozrie na breh, ale do vody sa nevráti ani jeden. Koľko ich takých je, keď ich iba ja poznám niekoľko ??? A kontrola? Rybárska stráž? Za tento rok som nemal ANI JEDNU KONTROLU. Dochádzok k vode asi 50. A chodím na Ružín k veľkej hrádzi. Proste absolútne dostupné miesto. Pár metrov odo mňa sa pohojdáva policajný motorový čln, ale policajtov som v ňom ešte nevidel. Prečo by som si ja, čo dodržiavam rybárske predpisy nemohol zobrať od vody pár kaprov ročne? To ak chytím 71 cm šupináča, musím ho vrátiť do vody? Prečo? Aby ste vy mohli onanovať nad fotkami trofejných mastných kaprov? Včera som si nalovil asi 30 malých beličiek na kyslé rybky. Kapor za 16 hodín ani jeden. To je v pohode, či aj tak som mäsiar? Nedávno som bol na ryby a sadol mi 50 cm kapor. Krásny kus, bez chybyčky. Zapísal som si ho do papierov a dal do sieťky na úlovky. Vedľa sediaci homosexuál/chcel som napísať buz.rant, ale vraj to je vulgarizmus/ na mňa zazeral akoby som vyvraždil pol Ružína. Jediné šťastie mal len v tom, že mi nič nepovedal, lebo by okamžite dostal prvú vec čo by som mal po ruke do ksichtu. Jo a pre chyťopúšťačov. Tento rok mám v papieroch z ušľachtilých rýb 2 kapre a 4 pstruhy. Boli výborné. Myslite nad to, keď vyberiete 55 kapra, vrátite do vody, a ak Vám žena povie že chce rybu tak ju pôjdete kúpiť do Tesca. Či čo chyťopúšťači, nie je to tak? Len sa hráme? Lebo je to dnes nejak v móde? Na internete chyťopúšťač a realita taká, že každý druhý kapor v mrazáku alebo predaný do súkr. revíru? No čo chyťopúšťači, kto z Vás mi odpovie, ale pravdu. Rovno si odpoviem že ani jeden.

Lee-Haney - Profil | Ne 22.7.2012 22:55:00

Tulo >> Snít o velkých rybách je lepší jak je tahat jak na běžícím páse.Stále tobě a jiným nedochází že trofej je trofejí od toho že ji nechytne každý.Ty ryby v našich vodách jsou a ne že ne a dokazují to ulovky rybářů.To že někteří jsou toho názoru že trofejni rybu by měl vytáhnout každý je jejich problém.Napíšu asi ohranou větu,ale pro tyhle rybáře jsou zde soukromáky.Už jsem to psal v jiném tématu.Kaprařina přitahuje hodně divnách lidí a opravdu není třeba,aby jich přibývalo na svazovkách.

nofish - Profil | So 21.7.2012 14:07:22

Tulo >> to jo, hospodaření je zlo. Lepší je nehospodařit a nelovit. Ona se pak vytvoří obsádka sama a když ty ryby nikdo nebude lovit, tak se obsádka ustálí.
99% rybářů ví o rybách hovno, jenom kecají a chtějí aby se splnila jejich přání, aby ty ryby mohli tahat za hubu. O ryby jako takové, jejich život, jim vůbec nejde.
Takže ano nehospodařit a nelovit, máš recht.

Kozič origin - Profil | St 25.7.2012 14:45:30

Lucciano >> Teď se jako s rybama kupčí a K70 zvedne ceny. Je to jak s drogama. I chlast v americe získal svou cenu v době prohibice (a zákaz chlastu nebyl zaveden z dobré vůle kvůli lidem, jak by se na první pohled zdálo).
Tvá úvaha je na můj vkus dost předlouhá. Třeba já mám takové malé, krátké, avšak podstatné dilema. Proč zrovna K70? Proč ne K69, nebo 71? Kdo vymyslel tu hranici a jak na ni přišel? Proč můžu zabít kapra šedesátdevět a druhého ne, protože je jako o dva cáky větší (přitom bez použití kalibrovaného metru úplně stejný). Čím je výjimečný a prospěšný kapr nad sedumdesát? Je to jako lepší hračka? To není důvod!
Chránit velké ryby je neperspektivní. Je to blbost. Když chceš brát ohledy na život, musíš chránit reprodukceschopné jedince, žádná děcka ani důchodce.
A co na to Hurvínek? "Chá chá!"
A co na to Nelson ze spingfieldské základky? "Chá chá!"

Mrknato - Profil | Po 23.7.2012 13:07:55

haldorádo >> Nie, ja navrhujem predávať lísky iba čehůnom, lebo tie vedia ako sa v K70 revíre správať a majů s K70 skůsenosti. Bacha ale na Moraváky. Vypadaj jako česy, ale česy sů neni.....

Sven - Profil | Ne 22.7.2012 16:09:26

Tulo - 22.7.2012 16:06:07 a nebylo by lepší hájit rovnou 100% plochy ?
Hoši, vy s těch kaprů úplně zblbnete !

nofish - Profil | So 21.7.2012 18:54:53

libec77 >> k lepšímu na našich vodách by se toho mohlo změnit hodně. První co by bylo asi vhodné je, aby byly častější a daleko přísnější kontroly s vysokými finančními postihy za porušování pravidel lovu.
Proto jsem pro petici na zdražení povolenky aby bylo na povinné přezkušování lovících (řekněme ob rok), a profesionální ryb. stráž. Dále pak aby jakékoli hrubější přestupky byly brány jako pytláctví a úmyslné porušování pravidel lovu s neblahými následky pro přistiženého. Dále pak taky aby museli všichni lovící absolvovat iq a psychotesty.
Pak nebude třeba nic měnit k lepšímu, u vody bude fajn........

Sven - Profil | Čt 26.7.2012 14:24:34

pepo711 >> doporučuji číst víc faktů a méně vařit z vody ...
Tady máš pravidla z období první republiky, ty komunisto :-)
(Zdroj - archiv kakr)

Petr Havlíček - Profil | Čt 26.7.2012 11:05:56

Butchi >> toho kapra bohužel chtějí úplně (skoro) všichni. Většina rybářů ho chytá na jídlo. V pořádku. Asi je i nejsnadnější "ho vyrobit" a dobře prodat. Všichni ho chtějí, je to naše národní ryba.
A kaprařský byznis?
Souhlasím s tím, že to je velká reklamní masírka. Ale bez toho to přeci nejde. Tady se dost lidí strefuje do Lukáše Krásy a Karla Nikla. Oba znám velmi dobře. Oba začínali z ničeho. Lukáš je strašně hodnej a skromnej kluk. Pracovitej. A rybář je tělem a duší. Schválně píšu rybář, ne kaprař. A Karel to je obdobný. Ty kluci dřeli léta, než se vypracovali tam, kde jsou teď. Mohli by být vzorem úspěšného podnikatele. Přesto po nich tady dost lidí plive. Vědí o nich prd, ale to jim nevadí.
A morálka? To slovo už dneska ani nikdo nezná. Jenže chtěj po lidech morálku, když to slovo nezná ani náš prezident, premiér ...

kakr - Profil | Čt 26.7.2012 10:55:37

Petr Havlíček >>
Je úsměvné psát o rozkrádání pár kaprů v republice kde bylo v souladu z privatizací zhasnuto a rozsvítilo se až bylo vše rozkradeno.
V těchto intencích i "rozkradení" kapři posloužili dobré věci, pomohli nastartovat soukromé podnikání v oboru "těžby ryb udicí". Kapři přemístění do tak zvaných soukromých revírů oblažovali a někteří dodnes oblažují rybolovce, kteří za jejich prstění a olizování před objektivem foťáku jsou ochotni utratit nemalý peníz.
Největším paradoxem zůstává, že ti kteří se hojně na přesunu ryb z revírů do soukromáků podíleli jsou dnes zapřísáhlými zastánci K70 a chyťapusťáctví.

Lee-Haney - Profil | St 25.7.2012 21:59:12

Petr Havlíček >> Máš pravdu,nechápu k čemu dobrému ta slavná K70vlastně byla či je.Chceš mi tvrdit že to množství kaprů zmizelo díky lovcům co brali podle řádu?Těžko.Vody plundrovali jiní a těm je ta vaše slavná K70 totálně u prdele a to je realita.K70 tudíš nepřinesla naprosto nic,jen bezvýznamný řádek v soupisu revírů.Na malé vodě kde by ještě K70 byla jakžtak uhlídatelná je naprosto k ničemu a na velkých vodách je taky k ničemu,protože tam zas uhlídatelná není.Zakopaný pes byl a je někde uplně jinde.Ta vaše šaškárna co jste z toho udělali přitáhla tolik lidí že za chvíli budete sepisovat petici na snížení počtu kaprařů,protože si nebudete mít kam sednout a co lovit.Dobře vám tak.

Kyselinár - Profil | St 25.7.2012 21:37:08

erytro >> ja ti odpovem,,,odpoviem ti konkrétne na tento tvoj príspevok( St 25.7.2012 18:00:22 )
ako si napísal to že si zoberieš od vody ročne 5-10kaprov z teba mäsiara nerobí,,keby si si zobral aj 20-30 aj to by bolo v poriadku a dokonca keby si zi zobral aj 75cm kapra aj to by bolo v poriadku,,,podľa toho ako píšeš je zrejmé že si takú rybu ešte nechytil.Túto vetu neber v zlom a bez ironie ti takú rybu aj prajem aby si chytil..možno potrebuješ takú rybu chtiť aby si vlastne pochopil o čom to je.Vieš ja sa nebijem po hrudi že ja ryby púšťam,u mna je to asi automatické a ryby púšťam vlastne od začiatku ako som ích začal chytať a vieš aký rozruch to robilo pri vode pred 15-20rokmi ked som za večer chytil chytil 10kaprov a všetky som pustil,,,ano všetky!!ale to je jedno to teraz neriešme.opýtam sa ťa ale takto:napísal si že si videl chlapov ako za deň chytili 30-40kaprov a všetky zobrali prečo si vtedy nezavolal políciu??keď už tá RS ako píšeš nerieši tento problém??hmm?prečo ti vadí keď(ako píšeš)niekto nadrbe do vody za 300eur a potom onanuje nad fotkami stále dookola a dookola...prečo si myslíš že práve toto robí z kaprou vychcancou čo ty nedokážeš chytiť,,,vieš veľké ryby nechytá 300eur vo vode,,,ryby chytá miesto a v druhom rade montážale to je zase úplne iný level :-))) ale neboj ryby si kľudne od vody ber,,podľa mna je to úplne v poriadku ked si človek v madziach zákona ryby zoberie,,vlastne o tom to rýbárstvo v podstate je a nás čo ryby púštame neoslovuj "bukvice"len preto že sme iný,,,K70 nie je namierené proti rybárom ako si ty,,,K70 by malo byť vlastne o tom aby si aspon raz v živote mohol vychutnať takú rybu chytiť a to či by si ju následne pustil tak to by som nechal iba na tvoje rozhodnutie,,,preto som ti v úvode napísal že ti prajem takúto rybu chytiť,,,a prosím ťa ak ju budeš púšťať nepúšťaj ju iba preto že má mastné mäso :-))) preto že v úvode si napísal že ryby lovíš pre radosť a pre radosť to robíme aj my"bukvice"ako si nás nazval :-))dúfam že som ťa mojím príspevkom neurazil a že si to pochopil presne tak ako som to myslel :-)))

TWIN 69 - Profil | St 25.7.2012 19:57:49

eččo >> Já to chápu bez problémů.Letos zatím nej 88cm na těžké svazovce a neměl jsem sebemenší problém rybu pustit.Rychlá fotečka a šup s ním do vody.Tak by to mělo být.

erytro - Profil | St 25.7.2012 18:16:44

A ešte dodatok ako sa dá chyťopúšťačstvo dotiahnuť do úplnej dokonalosti. Jeden z /českých/ diskutujúcich tu napísal, že si doniesol 20 plotíc domov. Okamžite bol od /slovenského/ chyťopúšťača obvinený z mäsiarstva, a bolo mu z toho zle, dokonca na zvracanie. Jeden nádherný afektovaný príspevok so štipkou stupidity a naivity. Tak čo chyťopúšťač, spoznal si sa? Príď na Ružín. Sú tu neskutočné húfy plotíc. Môžeš si ich tu chyťopúšťať až do úplneho delíria tremens. Nikto ich tu nechce, ale ja si ich beriem lebo som "mäsiar". Nedokážeš si predstaviť ako chutia na grile s barbecue omáčkou a citrónom. Alebo možno dokážeš, ale v móde je hra na chyťopúšťača tak sa hráš aj ty a normálneho rybára odsudzuješ pomaly horšie ako nórskeho Breivika.

Venca888 - Profil | St 25.7.2012 15:57:32

Roman. >> zajímá je jenom kapr a jedná pouze a jenom o sobecký sledování vlastních zájmů - chtěj udělat z velkejch kaprů děvky a chytat je pořád dokola.

kakr - Profil | St 25.7.2012 15:20:35

Petr Havlíček >>
Nevím o jakém rozkrádání píšeš.
Ryba ve vodě je věc ničí. Po ulovení a přisvojení v souladu se zákonem přechází do vlastnictví lovce. A ten si může dělat ze svým majetkem co uzná za vhodné, sežrat, darovat, prodat.
K70 brání (naštěstí to nikdo nebere vážně) rozvoji tržního hospodářství na kterém je náš systém postaven.

PYTLAKS - Profil | St 25.7.2012 12:44:50

Petr Havlíček >> vím o tom víc než si myslíš,ale vychovávat svazokapry pro soukromáky je blbost,jak jsem psal je to o lidech,kdysi jsem tu petici podepsal,protože jsem v tom viděl smysl a naději,že se na svazovkách budou chytat větší ryby,ale teď už bych to neudělal,proč taky,aby se za levno a bez práce plnily soukromáky?nic jiného totiž k-70 nepřineslo a ani nepřinese

haldorádo - Profil | Po 23.7.2012 12:49:03

ja navrhujem,,, zakázať vydávanie rybarských lístkov , zakázať chytať ryby a rozpustiť rybárské zväzy

Kozič origin - Profil | Po 23.7.2012 10:04:39

martin318 - >> Prostě tak. Vynucovat si puštění velké a staré ryby, která stejně zdechne, je hloupé. Vynucovat si paragrafem hloupost je divné. Měl bych asi napsat víc, aby to dávalo logiku, ale mě to dává logiku.
Snad jen tohle:
Pouštění jakékoli ryby nespraví nic, stejně jako její sazení. Můžeš si narvat rybníček starýma kaprama a chvíli být rád a starat se o ně, ale oni tam prostě za pár let nebudou(Prostě tak. Nějaký dostane infarkt, jiný mrtvici další sejde na sepsi z gangrény z proleženin, atd.), protože ty velké ryby musí nejdřív vyrůst z takových malých blbých ryb, co se můžou zabíjet a nikoho nezajímají.

vanuz - Profil | Po 23.7.2012 9:15:20

som za sankcionovanie takychto peticii a ich tvorcov.

Lee-Haney - Profil | Ne 22.7.2012 22:18:32

Tulo >> K70 není záplata a co to teda je?Já to chápu velice dobře,ale ty nechápeš co zde píšu já a jiní.Jestliže je nějaký velký revír kde má ten kapr šanci vyrůst tak tam prostě bude a tím že je tam zakázaná zavážka,omezený lov v podobě hodin tak má zase větší šanci.Navíc rybářů co trofejní kapry pouští je taky mraky.Tam kde se trofejní kapr přes podmínky a tlaku rybářů nedostane k K70 tak tam prostě nemá co dělat.Důvod je jednoduchý,ta ryba by tam byla chudák,nebo spíš prostitutka pro obnažení pár lovců.Je dobré si uvědomit že ryba je kořist,potrava,živočich.Nemá nic z toho když ji bude někdo lovit xkrát opakovaně a stokrát ji pouštět až bude mít rypák jak řešeto.Na rybáři je zda ji tu svobodu dá či ne a ne si tu vytvářet umělé hračkářství kde ryba je tou hračkou na pujčování.Chceš li rybu chránit tak prosazuj omezení jejího lovu a ne K70..

Paul Delpiaz - Profil | Ne 22.7.2012 20:55:17

Nechápu proč se neustále zvyšuje ochrana plevelu jménem kapř a do vody se ho sype čím dál víc. Doplácí na to původní druhy ryb, který se skoro vubec nevysazujou!

Butchi - Profil | Ne 22.7.2012 20:48:12

Zavedl bych horní míru kapra, nad kterou se ta ryba už nesmí pustit.
To by byla prdel.

twister - Profil | Ne 22.7.2012 15:20:28

Nechápu, proč chcete chránit horní mírou rybu, které je všude dostatek a dá se kdykoliv bez problému vysadit?
Kvůli tomu, že pak budete chytat několikrát chyceného kapra s rozervanou tlamou?

Anýzový dědek - Profil | So 21.7.2012 13:51:03

neblbněte jako my- je to jen další buzerace pro slušné rybáře a nic to nevyřeší, jen se rozmůže pytláctví a převážení ryb do soukromáků.
Budte sami sebo a neopičte se v tom špatném po nás.

vanuz - Profil | Čt 26.7.2012 14:45:05

oddychli = mali svaty pokoj, a uz sa mi viac nechce k tomuto. vy by ste chceli z vody playstejsn

vanuz - Profil | Čt 26.7.2012 14:35:02

pri tom tlaku, aky na vody v sucasnosti je, si potrebuju ryby aj oddychnut, potrebuju sa aj vytriet, tie K70, po ktorych tak tuzite, tie tiez musia narast, ci myslis, ze priletia z Melmaku?

nehovoriac o veciach ako biotop, biodiverzita...vodne plochy nie su len o rybach.

bob21 - Profil | St 25.7.2012 22:34:45

pepo711 >> hranice k 70 ma určitě smysl.i když se přiznám,že nevím kdy byla u nas zavedena.jsem přesvědčenej,že na revírech,které jsou slušně zarybnovány,a to mluvím z vlastní zkušenosti,je to poznat,ale rybář musí počítat s velkým rybářským tlakem a opatrností ryb.je potřeba si uvědomit,že každá ryba větší než pruměrny násadak je téměř pár let v dotyčném revíru nenahraditelná.také jsem přesvědčený,že zavedení možnosti odnést si jednoho kapra za docházku u nás na moravě,má taky něco do sebe.

pepo711 - Profil | St 25.7.2012 22:25:49

PYTLAKS >> Neboj sa na Slovensku by sa to uplatnilo aj na riekách.Viem že všetko sa neustraži a jasne že sa kradnúť bude ale unás sa to už inák trestá ako uvás.Pár ich chytia pôjdu pre "blbého" kapra sedieť lebo pri K-70 to už bude slušna škoda.Potom si budú si väčšina rozmyslí či brať alebo vezenie.Viem aj tak sa budú kradnuť ale určitie menej...a zase by sa dačo zachranilo...Kyselinár pozdravujem...:-)))

pepo711 - Profil | St 25.7.2012 21:44:36

erytro >> Mňa nesere že ty si zoberieš 60cm alebo 65cm kapra.Dokonca ma ani tak nenasere keď si niekto zobere 8-10kg amura.Mňa sere že 90% rybárov nemá dno...jednoducho zoberie všetko či to má mieru alebo nemá a keď ho nevidia tak aj plný kufór.Tak sa mi pozdáva že ta K-70 bude aká taká ochrana.Neviem či to bude dobré na to sú tu iný "odbornici",ale nejak sa začať musí....Rybárska stráž alebo profesinálna?Tak ta by musela mať v niektorých organizáciach aspoň po 100 členov aby vedeli byť všade a neviem kto by to všetko platil,keďže plačú že je málo penazí a ešte aj zarybniť treba....Toto bud asi večná téma.A inak ako dlho funguje K-70 v čechách???Lebo fakt netušim,že už to hneď zatracujete...

kura11 - Profil | St 25.7.2012 20:10:30

eččo:Takto ako ty moze polemizovat aj vlackar, rybyckar, a dalsi preco nemame velke dravce a pod. bezny rybar sa uspokoji aj s mensou rybou a velka je o to cennejsia ak sa zadari, kaprar chce chytat vyslovene velke ryby ale to jednoducho nejde.. sikovny kaprar nachyta aj na zvezovej vode pekne ryby, rychlokvas bude stale dookola pindat na to ze niet ryby

nofish - Profil | St 25.7.2012 20:10:19

eččo >> jestli je to u vás na slovensku stejné jako tady tak to udělej jednoduše. Ber raději velké ryby a malé nech ještě chvilku žít. Fakt je to lepší. Jednou vám to všem dojde....
U nás K70 je a stejně se takové ryby nechytají a jinde zas není a takové ryby se tam chytnou. K70 je k ničemu.

kura11 - Profil | St 25.7.2012 20:08:17

eččo >> sukromaky vznikli prave koli tomu ze je dopyt kaporarov chytat velke ryby tak sukromnik sa im prisposobi, nadrbe tam velke ryby a necha si to zaplatit, sukromnik je spokojny bo zarobi, rybar bo ma krasne fotky do albumu, doplati na to jedine ryba dotrhanymi pyskami... hlavne na velkych vodnych plochach sa daju nachytat pekne ryby ale pre rychlokvasenych kaprarov je toto problem preto hladaju moznosti ako chytat aj v 2Ha mlake ryby ako na sukromakoch... SRZ vody nikdy nebudu ako tie sukromne...ani ked bude ta K 70 tka, pocet ryb to nezvysi

poldeci - Profil | St 25.7.2012 19:52:17

eččo >> tie 71 vám po petícii priletia z kozmu alebo vyrastú z menších rýb?-lebo podľa fans názorov petícia všetko vyrieši a je to jediná správna cesta

Petr Havlíček - Profil | St 25.7.2012 12:08:21

Lee-Haney >> už jsem to tu psal snad stokrát ... najdi si to ...

PYTLAKS - Profil | St 25.7.2012 9:01:30

nějaká horní míra neochránila velké ryby ani u nás,tak si myslím,že neochrání ani u vás,musí se změnit myšlení lidí,nejde o ty co si velkou rybu vemou,ti ji chytí občas,ale o ty kteří se na ně specializují a přenášejí je a prodávají,ti chcou zavést horní míru,aby měli s čím kšeftovat,pokud by to bylo jak v anglii,tak proč ne,tam si nikdo nedovolí s rybama kupčit,ale u nás jee to jiné,tak proč vymýšlet a něco co jde zase lehce obejít,my to máme prostě v povaze všechno ojebat

Kyselinár - Profil | St 25.7.2012 0:35:58

martin318 - >> znie to ako ušlachtilá myšlienka zachraňovať ryby,ale sorry,,žiadnu takúto akciu podporovať nebudem a povien ti aj prečo.Otvorenie zámona "o rybárstve"139/2002 by malo za následok následnú povedme že "privatizácú" a všetky tie sračky okolo toho,,,preto že tlaky na otvorenie toho zákona sú tu už dlho,,,nie koli tomu aby sa snáď niečo zachránilo alebo zachovalo do budúcna,,,K 70 sa dá urobiť aj bez otvorenia zákona.Niečo ti poviem po otvorení zákona by sa aj mohlo stať že rada SRZ by prišla o všetky vody teda okrem tích 5-6veľkých priehrad a kde budeš chytať potom??hmm??a ešte jedna vec,,,všetky ryby ktoré v našich vodách plávajú sú tam nasadené!!!to si uvedom len minimálne percento je samovýter,,,tým som chcel povedať len to že na rade nemajú záujem chovať veľké kapre ale VELA a ryby ktoré sa každoročne nasadia by sa mali aj vychytať,,,to je realita či sa ti to páči alebo nie :-)) ani mne sa to nepáči... http://www.vyvlastnenie.sk/predpisy/zakon-o-rybarst​ve/

Saddám - Profil | Út 24.7.2012 13:41:43

Venca888 >> To jediné by mělo smysl. Celoplošný všeobecný zákaz lovu i těžby udicí a za 15 let budem podle kaprařské teorie chodit suchou nohou po hřbetech velekapřů.
Reálně tedy ne, neboť přírodní zákony (např.dynamika populací), takovouto perverznost zkrátka nedopustí.To jen někteří nevzdělaní blouznivci a ideologičtí kšeftaři si myslí, že lépe vědí, co příroda potřebuje.

Saddám - Profil | Út 24.7.2012 13:35:38

Pedro1 >> Jsou to líní Slováci, co kdysi nedošli až do Čech.

Venca888 - Profil | Út 24.7.2012 10:22:50

A co kdybysme založili petici za úplnej zákaz chytání? Pak bysme ty ryby pro budoucí generace uchránili nejlíp, ne?! Ryby samotný by to určitě uvítali a o ty by nám mělo jít předevšim...

Petr Havlíček - Profil | Út 24.7.2012 10:05:15

Koukám, že kolegové na Slovensku se pokouší o totéž co my před léty. Ale něco tomu chybí. A tím je důvod, proč K-70. To co píšou v petici si myslím neobstojí.

A i přesto, že za podobnou akcí je spousta práce, nemusí být úspěšná. Bohužel i u nás se vrtla špatným směrem a úspěch celé akce byl jen částečný.

tuneij - Profil | Po 23.7.2012 14:19:38

cudujem sa ze nejaky chytrak zatazuje cechov a moravakv s takov hlupostou. slovaci rieste si to posvojom. aj ja som slovak a vobec ma to nevzrusuje.zivot ide dalej. nezapajajte sa zbytocne . slovaci su schopny vam este aj nadat.

Butchi - Profil | Po 23.7.2012 9:31:11

S&F - pescador >>
Vlasto, zbytečně odíráš klávesnici.
Oni jsou z těch kaprů tak zblblí, že ztratili poslední zbytky soudnosti.

Nějaké reofilní cosi je vůbec nezajímá, protože to nemá místo břicha prdel.

libec77 - Profil | Ne 22.7.2012 23:01:16

Lee-Haney >> Nejde o trofej ,mám radost i z malých ryb ale když jedu někde blízko domova tak i ty malé je někdy problém chytit,natoš velkou a to jezdím na krátký pobyt s feedrem a druhou na klasiku krmelec
Jezdím kolem Dyje ,je tam nádherná příroda a sem tam se dá i něco slušného chytit.

Ian - Profil | Ne 22.7.2012 22:57:15

nofish - Profil | Ne 22.7.2012 22:45:22

libec77 >> RyboLOV je lov a tobě doporučuju pozjišťovat si jak je to vlastně s tím svazem. Jak je to vůbec s vodními díly a tak. Že sisvaz zadarmo nechová ryby co sype do vody a že jsou i nějaké výdaje. Že se utrácí docela vysoké sumy za všechno. A ty peníze musíš někde vzít. A když t je někdo dává tak za to něco chce.
Nic jsi nepochopil. Psal jsem tam, že je to konstatování. A jako odreagování jsou fajn i šachy, nebo křížovka. Má to výhodu. Nikomu tím neubližuješ (teda pokud po soupeři vzteky nehodíš figurku).

sliver - samolibý vůl - Profil | Ne 22.7.2012 22:18:24

Tulo >> no a tak když nechcete všude moc kapra, tak proč zároveň s K70 neprosadíte konec vysazování mírových kaprů po tunách ? U nás je dost revírů s K70 a násaďáci se tam valí furt stejně. Toto nejste schopni prosadit, takže máme násaďáky i K70. Vlk se nažral a kapr zůstal celý. Tak čemu se divíš ?

MatoK75 - Profil | Ne 22.7.2012 22:16:42

Podľa mňa je zavedenie K-70 relatívne nerozumné. Ako sa hovorí, kto nepreskočí, podlezie - čiže čo zabráni istým rybárom zapísať kapra 70+ do povolenky ako kapra 69 cm? Pokiaľ ho nechytia hneď, tak potom už mu môže každý hovoriť čo chce. Ďalšia vec je, že ryba je nasádzaná preto, aby si ju rybári chytili a mohli zobrať domov - je to ich právo, ktoré získali zakúpením povolenky. A čo by sa stalo, keby sme stále všetky ryby púšťali naspäť a stále by sme ďalej nasádzali? Jedného rána by sme sa zobudili a pozreli sa na stovky mŕtvych rýb vo vodách. Prečo? Na slušnom počte revírov sa nasádza nad celkovú úživnosť revíru.

A najhlavnejší dôvod, pokiaľ si ľudia nedajú sami vo vlastnej hlave mieru K-70, tak nemá zmysel im niečo prikazovať. To že si to pár "kaprárov" dalo za svoju svätú úlohu a zakladajú si na tom pomaly náboženstvo, je ich problém a nerád vidím, ako to niekomu tlačia do hlavy. Tak kaprári, smelo do mňa.

Rybár prichádza k vode s istou predstavou o rybe, ktorú chce chytiť. Ak sa mu podarí chytiť rybu, ktorá jeho požiadavky spĺňa, nech si ju zoberie. Ak požiadavky nespĺňa, nech ju pustí opatrne späť do vody.

Prepáčte za sloh, nedalo mi to.

kakr - Profil | Ne 22.7.2012 20:58:21

Butchi >>
37?

Knedla12 - Profil | Ne 22.7.2012 14:18:50

Jednou jsem na slovensku chytil kapra nad 70cm a když jsem ho pouštěl, místní rybáři nemohli pochopit co jsem to udělal a od soudních rybářů šlo slyšet i ''ten k*k*t ho zasa pustil'', vím že u nás je na některých svazovkách problém chytnout kapra nad 70 a proto jsem pro toto zavedení u vás :))

poldeci - Profil | So 21.7.2012 20:32:37

martin318 - >> som ochotný podporiť petíciu ak po schválení sa prestane sypať kapor do našich vôd-už ho budete mať dostatok a bude zákonom chránený!

libec77 - Profil | So 21.7.2012 18:44:55

Napište každej nějakou vaši variantu co by se mělo změnit k lepšímu v našich vodách,a né jen nadávat na ty a ti zase na druhý!!!
Dík

pepa-č - Profil | So 21.7.2012 18:02:35

Goldik1 >> czechcarp - 21.7.2012 17:53:31 >> nic, ale nic jsi z meho prispevku nepochopil, ale ani krapet, ani naznakem.

Je to marny, marny, marny (sliver copyright)

šmudla007 - Profil | So 21.7.2012 17:18:45

Věřím tomu že na Slovensku vládne zdravý rozum a Karáskova22 bojlízfirma Kokot TEAM nezkorumpuje poslance aby horní kapří míru prosadili silou. To by pak mohli vzniknout první kaprogulagy, koncentrační tábory pro kaprovrahy a udírny by se přestěhovaly do tajných jeskyní pod Tatrami.
Ale abych nebyl zpátečník, petici ať si prohlasují aby viděli že stanovisko není jednoznačné a že ten současný stav není zase tak špatnej. Jediný co opravdu ochrání velké kapry je úplný zákaz lovu na nástrahu mimo háček, co neulovím to nemusím chránit.

Kocháč - Profil | So 21.7.2012 17:09:46

Proč se sere do věcí Slováků banda českých dementu?

Saddám - Profil | So 21.7.2012 15:01:17

Také už jsem se setkal s informací, že lovci a převažeči kaprů si právě revíry s K70 rádi vybírají. Mají tam větší předpoklad na zisk.

nofish - Profil | So 21.7.2012 13:59:10

Anýzový dědek >> jenom ať si to bratia zavedou. U nás to zachránilo populaci mega kaprů lidi je nežerou, kaprů je všude dost. I ostatních ryb. Denně taháš sedmdesátky, všichni je pouští. Opravdu to má smysl. Nechápu, jak mohli doteď bez K70 žít :-) .....
Mimochodem. To je na slovensku jak u nás, Že si rybáři peticema určují pravidla lovu? Že neplatí zákony a zkušennosti hosposdářů, ale přání pseudolovců? :-)

Jiří Š. - Profil | So 21.7.2012 13:46:24

martin318 - >> nenechte se poučovat a dělejte co považujete za nejlepší