Neštastné zabavení povolenky

Celý den jsem byl na rybách,vubec to nebralo,ale když jsem balil,vytáhl jsem kapra,to by bylo super,měl +-50cm,už jsem měl sbaleno skoro vše kromě prutu a stojanu. Kapr šel rovnou do tašky,k němu trocha vody aby vydržel než dobalím pruty. Jenže vedle mě chytal člověk z ryb. stráže. Celou dobu mě pozoroval a když jsme dobaloval tak přišel,že jsme si kapra nezapsal,což byla pravda,ale tak když už mám na pul sbalené pruty tak jsme to chtěl dobalit a pak zapsat. Byla mi zabavena povolenka a rybu jsme musel pustit. Vím že jsem porušil řád,ale podle mě mohl být trochu shovívavější a nechat mě to zapsat po dobalení. Jak byste to řešili vy z jeho pohledu? Díky za odpovědi
Autor diskuse: Jirkas17 - Profil , 3.8.2011 kaprařina - RŘ, MO, svazy

Flip - Profil | Čt 4.8.2011 17:04:32

Opět skvělá otázka,která rozdělí osazenstvo Mrku do skupin táhnoucí za jeden provaz.
Samo zadání otázky začínající slůvkem ,,Nešťastné"je přenádherné.Pod slůvkem Nešťastné si může každý představit něco jiného jinak poctivý rybář kterého opomenutí připravilo o povolenku a jinak masařka,která měla smůlu a opustilo jí štěstí.
Další debata nabere směr ve kterém se polarizují jisté skupiny tahnoucí za jeden provaz.
Jedna skupina uznávající pravidla a souhlasící s postihem
Další skupina také uznávající pravidla ale s tulínkovým srdíčkem litující postiženého.
Pak přijde na řadu kasta lidí neznající BP a svoji neznalost obrací proti RS
Nakonec tu jsou masařky,pro které je RS veřejný nepřítel a buzerant bránící jim v jejich bohulibé činnosti.
No a nakonec jsou tu ti jež se při čtení těchto příspěvků královsky baví.:-)))
Díky Mrku:-)))

Darcy - Profil | So 6.8.2011 13:17:31

Když jsem chodil na základní školu, řezali nás učitelé rákoskou. Ani mě nenapadlo si doma stěžovat, protože bych slíznul ještě nějakou navíc. Když se tak dívám zpátky, říkám si: řezali nás ještě málo. Veřejná bezpečnost byla na škole častým hostem. Já sám, jsem byl ve 13-ti letech Vyšetřován Státní bezpečností za zcizení tajných a přísně tajných dokumentů. V dnešní době dítě něco ve škole provede, postěžuje si doma a tatínek jde do školy učiteli vyrazit zuby. Kyž jsem jako dítě něco provedl, věděl jsem že musím nést odpovědnost. Když jsem jako 15-ti letý vláčel 15.6.a byla mi odebrána povolenka, chápal jsem to jako nevyhnutelné potrestání. Dneska někomu odeberou povolenku za prokazatelné porušení rybářského řádu, a někteří to chápou málem jako porušení lidských práv a napíše se zde o tom 17-náct stránek. Ačkoliv se zde o tom již psalo, znovu zdůrazňuji: jedná se o soukromý revír, který má stanovena svá pravidla! Na tomto revíru chytám již asi 18-náct let. Na každou povolenku je možno ulovit přesně stanovený počet ušlechtilých ryb: roční 35, měsíční 10, týdenní 6. Právě porušování tohoto ustanovení je zde málem národním sportem a proto ho lidé pověření ostrahou tak stíhají. Abychom pochopili podstatu provinění: přestupce se pokusil ukrást soukromému vlastníkovi věc v hodnotě cca 200,-Kč. Čekat za takový skutek shovívavost je poněkud naivní!

R.P. - Profil | St 3.8.2011 18:21:02

neni co řešit, nezapsání ušlechtilé ryby a uchování ryby nedovoleným způsobem, řešil bych to stejně

Hlubočepy - Profil | Čt 4.8.2011 8:54:02

Ano, ovšem člen RS se zachoval správně,jen mladýho kluka nachytat,hned sesekat,aby si zapamatoval,že u vody se taky můžou vyskytovat ho.ada,kteří nedokážou upozornit,vychovávat,ale rovnou dát přes prsty.Pořádek ano ,ale nemělo by se to takhle žrát-připomíná mi to silně gumárnu.

Fil@s - Profil | Ne 7.8.2011 18:26:31

Pro ty, kteří řeší koupi něčeho na sezení, a pro ty kteří rádi odbíhají od klacků na stranu. A nikdo se nemusí bát postihu od RS za to že se šel ke stromu vy..at. :-)

brach - Profil | Čt 4.8.2011 19:14:12

S oblibou beru papíry rybářům - pstruhařům, kteří, zabrozeni v řece, vytáhnou míráka, dají mu ťafku, strčí do batohu a chytají dál. To už si je volám na břeh a beru jim papíry za nezapsanou rybu...
Sice se to ještě nestalo, ale když si to zpětně čtu, hřeje mě, jakej jsem správně přísnej.

mcsky - Profil | St 3.8.2011 18:40:15

porybného švihnout po hlavě a strčit ke kaprovi do tašky ;)

Hlubočepy - Profil | Čt 11.8.2011 21:29:56

Ať ho vykous kdo chce,tak to bylo vemeno.Nikdo se nechce potkat u vody s touto odrůdou ,která si hojí mindrák na mladým klukovi.Kontrola dodržování řádů v daném revíru v pořádku-kurňa, ale trochu lidskosti by neuškodilo.

nofish - Profil | Ne 7.8.2011 18:35:51

neprduch >> Záleží na počasí. Když bude podzim, chladno, tak to pro tu rybu je v pohodě. Přežije, ani nějak extra netrpí. Kapr dokáže dýchat krásně díky překrvení žaber- to tzv "troubení" ryb. Bez toho aby to na něm zanechalo následky. Samozřejmě v létě, když je ryba nažraná k praskunutí a tím potřebuje daleko více kyslíku, je to něco jiného.

Ale většinou to mám domů tak okolo půl hodiny, takže prostě dostane po hlavě a vykuchá se doma. Masu se nic nestane. To že občas vnitřnosti páchnou, je hlavně trávením potravy a tím, že narušíš střevo. Dokud má ryba červené žábry, masu nic není. Extrém jsou třeba síhové. Ty když zabiješ, tak jim už za půl hodiny lezou žebra, na břišní straně, z masa. Osobně jsem zastáncem toho, zabít rybu co nejdříve. Samozřejmě když ješ na celý den, nějakou dobu ve vezírku holt pobude. Zase na podzim, když je kolem nuly, není problém aby usmrcená ryba vydržela 24 hodin do vykuchání bez toho aby se začala kazit.

Cronicle - Profil | Pá 5.8.2011 17:21:57

Krocajda >> určite existujú kroky ako má člen RS postupovať v prípade, že je loviaci a ide vykonávať právomoc RS! Chlapcovi poradia nejaké múdre hlavy na MRK.cz totálne sprostosti a on príde na zväz a bude sa odvolávať práve na tieto múdre rady..Rybár má ovládať zákon o rybárstve a riadiť sa podľa neho! A ten ak prikazuje rybu okamžite zapísať do povolenky, tak to aj tak treba urobiť - kecy, že chcel dobaliť prúty alebo, že sa musel rýchlo vysrať nikoho nezaujímajú a najmä nie zákony - tie sú dosť jasne napísané a platia pre každého rovnako!

rumi7 - Profil | Pá 5.8.2011 16:46:38

Jirkas17 - >> čus,hele ten ,,porybnej "co seděl vedle,jak byl od tebe daleko?a když tě šel zkontrolovat,stáhl si pruty ke břehu a přerušil rybolov?jestli ne,tak ten člověk taky porušil pravidla,protože podle řádu nesmí opustit místo.takže bych mu ty papíry nedal.a ať si někde stěžuje..........a víš jak se jmenuje,nebo znáš jeho číslo odznaku?a pro jaký svaz dělá?a sepsal s tebou vůbec nějakej protokol,nebo něco takovýho?..........hele co já bych v tuto chvíli udělal-zašel bych na ten svaz,všechno bych vysvětlil,omluvil se a když do týhle doby s tebou nebyly žádný problémy,tak bych jim navrhnul,aby ti napsali do papírů důtku a vrátili ti je.a zmínil bych se o tom porybným,jestli udělal taky nějakej ten přestupek,jak jsem výše psal.uvidíš,že je dostaneš zpátky,vždyť jsou taky lidi.a ne zamindrákovanej jedinec,jako tamten.........bo je škoda ,aby si od srpna už nemohl chytat.

hraji - Profil | Čt 4.8.2011 9:46:26

Jirkas17 >> poradím ti, už to neřeš. Udělal jsi chybu, uznal jsi to a tím to hasne. Vzít zpět to nejde. Zamkni otázku a tím to považuj za uzavřené, nejsi žádný lump.
Pro sebe si z toho vem ponaučení, že je potřeba za všech okolností dodržovat pravidla.

Jirkas17 - Profil | Čt 4.8.2011 9:08:33

Rikam ze chybu jsem udelal tak za ni nesu zodpovednost. To je mi jasne,akorat to zamrzi kdyz mate takovy krasny zaber asi po 12 hodinach bez jedineho zaberu a pak si to takhle poseru..... RS postupovala zcela spravne,ale taky me mohl upozornit drive a ne cekat az dobalim a chci to jit zapsat. Vim ze mi do hlavy nevidel takze si myslel ze jdu uz domu tak zakrocil no... Priste aspon vim co mam ihned udelat a uz na to asi nezapomenu az zase budu chtit nejalou rybu vzit...

kratiknot - Profil | St 3.8.2011 19:56:45

pokud on sám měl nastražené pruty, tak porušil zákon 2×
>- rybářská stráž nesmí kontrolovat pokud chytá
>- vzdálil se od prutů natolik že s nimi nemohl bez prodlení manipulovat

Tomino555 - Profil | St 3.8.2011 18:57:49

Máš ryby pouštet :)

Mart2 - Profil | St 3.8.2011 18:33:53

RS postupovala a řídila se dle platných regulí. Bohužel pro Tebe, jen dle těch platných regulí, lidský přístup chyběl, obzvláště pokud seděl vedle Tebe a celou dobu sledoval dění. Na jednu stranu odebrání povolenky za hrubý přestupek nezapsání ušlechtilé ryby bylo naprosto v pořádku, na druhou stranu dalo se to vyřešit zcela jinak. RS tě mohla upozornit již v momentě, kdy jsi kapra zasakoval a pokračoval v balení. Je to jen o přístupu jednotlivce.

Pavljuščenko - Profil | St 3.8.2011 18:25:30

RS postupovala naprosto v pořádku.

Sven - Profil | Čt 11.8.2011 17:26:26

Cudla >> nedivíš ale měl bys.
Ono je totiž všechno jinak, jak mi pracně objasnilo p.t. vážené kolegium místních znalců.
Domnělá RS nebyla RS, nýbrž ranger, agent, či black sheriff (dříve nepěkně nazývaný hlídač či vrátný), najmutý soukromou osobou, provozující rybníkářství.
Jirka17 nebyl členem, provozující sportovní rybolov, (s.r.o nemá členy, pouze majitele a jednatele v jedné osobě) nýbrž osobou, pověřenou provedením těžby ryb udicí.
V rybníkářství se sportovní rybolov neprovádí, nýbrž se tam ryby chovají.
Ovšem nebyl za to placen, jak by se člověk neznalý poměrů v ČR mohl mylně a naivně domnívat, nýbrž sám za to musel zaplatit.
Byl tedy jakýmsi zákazníkem, který koupivši si nanuka, neponechal tento v košíku, nýbrž ještě před pokladnou, jej vložil do své batožiny.
Když to svým svěřencům takto pěkně vyložíš, jistě to snadno pochopí i bez tlučení do hlaviček :-))

LudaT - Profil | Ne 7.8.2011 7:07:13

lubpro >> Přesně jak píše Darcy, s výší pokuty nemá RS nic společnýho, podle mě udělal správně a přísnost byla spíše ze strany krajského úřadu, případně měl kamarád zajít na MO vysvětlit situaci a poprosit zda by nezatelefonovali na kraj o mírnější trest viz. darcy (ale jak se tady postupuje netuším). A ty furt uvádíš ten druhý velice "kontrastní" případ s ponechanou nezapsanou štikou kterou RS "toleroval" a tento případ byl na 100% zcela špatně tam byla na místě bych řekl daleko větší přísnost než v případě tvého kamaráda, protože pokud jsem to dobře pochopil tak s nezapsanou štikou pokračoval v lovu to že byl na dovolené a RS mu ji nechtěl zkazit je snad naprosto nepodstatný, když pojedu autem na dovolenou musím dodržovat přesně ty stejný předpisy jako když pojedu do práce.
Navíc když RS chytne u vody někoho s nezapsanou štikou/kaprem/pstruhem/či bůhvíčím jiným tak řek bych že nikdo stěch přistiženejch neřekne "já ji napsat nechtěl", ale každej bude mít nějakou svoji historku o dovolené, "jé právě jsem ho/ji chtěl zapsat" apod. a jak má RS poznat kdo znich mluví pravdu a kdo kecá?
Už se opakuji, ale v případě tvého kamaráda RS postupovala zcela v pořádku (možná mohl být kraj mírnější, ale to už je jinej příběh), a v druhým měl lovec dovolená nedovolená přijít o papíry taky a tam bych byl i mnohem přísnější než v prvním případě, takhle by měla přijít RS co štiku "přehlídla" o "funkci".
P.S.: tohle je ale jenom můj názor a tím netvrdím že správnej, ale tak to prostě vidím já. Když se začnou tolerovat nezapsaný štiky/kapři tak se to u vody nikdy nezlepší. No a to stěma TV novinama je zase jinej příběh (smutnej příběh), tam to vidím stejně.

MrCement - Profil | So 6.8.2011 15:48:33

Já být v roli "hlídače", tak ho nechám klidně sbalit věci, ale šel bych po něm až ve chvíli kdy by odcházel (to už se dá obkecat jen tím, že ztratil propisku a jde do hlavního stanu)

tench - Profil | So 6.8.2011 13:41:52

jirkas17 >> bohužel,i na takové případy narazíš....jako ve všem, je to jen o člověku....já bych ti nechal kapra dopsat a do budoucna vztyčenej prst....mě už také byl takový prohřešek prominut....

Masařka - Profil | So 6.8.2011 9:38:20

Jirkas17 - >> Za takovou hovadinu ti mohl sebrat povolenku a pustit kapra jenom hňup.

Krocajda - Profil | Pá 5.8.2011 17:59:44

Cronicle >> Seš docela tvrdej zajímal by mne tvůj názor na kůrovce na Šumavě.

Krocajda - Profil | Pá 5.8.2011 17:50:38

Teď vás trochu pobavim jooooo :-),ta kostička na druhý straně je prosím vezírek jednoho RYBÁŘE ze země bývalého Sovětského svazu.

Cronicle - Profil | Pá 5.8.2011 16:54:04

rumi7 >> Obhajovať sa tým, čo urobil/neurobil niekto iný, aby som "zmietol" zo stola vlastný prúser? To si na túto radu prišiel sám, alebo si ju niekde počul?

moskevčan - Profil | Pá 5.8.2011 16:50:08

Nebuď tak přísný Cronicle,a ty Jirkasi, si dávej větší pozor!Vím,že se dějí horší věci,a i když jsem na ně upozorńoval RS,jsou to malí páni:Já bych odpustil,s poznamenáním do Povolenky.A JE TO!

Cronicle - Profil | Pá 5.8.2011 16:06:58

Arsenal >> Názov témy by som prepísal na Oprávnené zadržanie povolenky..

Cronicle - Profil | Pá 5.8.2011 15:18:13

Jirkas17 - >> Urobil si chybu a člen RS konal tak, ako má! Hanbil by som sa tento dríst vôbec napísať!

vikikaca - Profil | Pá 5.8.2011 14:30:27

už vůbec nechápu proč se tahle dizkuse jmenuje neštastné odebrání povolenky pochopil bych oprávněné ,ale neštastné???

nofish - Profil | Pá 5.8.2011 14:30:12

tuzemak >> neboj, já si jen myslím, že pro rybáře je možná horší to sebrání povolenky, než dvojka pokuty. Ale nelíbí se mi, že mi seberou povolenku a ještě mi nějaký úředníček dá pokutu. Je to prostě dvojí trest za jeden čin. To je jako by ti policajti přišli na propadlou STK a za rohem než dojjedeš domů čekali další, protože tam ti první jim to dali vědět.

iwanhoe - Profil | Pá 5.8.2011 14:27:52

Jirkas17 - >> ach jo, dám rybu do tašky, začnu balit a nezapíšu ... prosím Tě, kdy jindy by měla RS sebrat povolenku než v tomto případě
a kecy o tom žes to chtěl zapsat potom jsou jen kecy neboť právě tak jak jsi se choval se chová spousta vyčůránků co lapnou, rychle sbalej cajk a s rybou pryč a za chvíli jsou zace u vody a s povolenkou bez zápisu
šmarjá .-(

nofish - Profil | Pá 5.8.2011 14:26:42

Pvl >> jj, já taky netvrdím, že se má vše tolerovat, ale že by to chtělo lidský přístup. Hlavně, jednou něco provede každý, opakovaně už to omylem neděláš.

Já na RS nemám štěstí, i když tam nějaká kontrola je, tak ke mě většinou nedojde. Můžu ti vyfotit letošní počet docházek a nejsou na dvě, tři hodiny. Ale je pravda, že mi pár lidí říkalo jak probíhala kontrola. Většinou jen papíry a hotovo. Pak přijde aktivní vůl a sebere mi papíry za cizí nepořádek, nebo špatně napsané číslo revíru? To bych asi taky hodně řval. Jenže já to přiznám. Nehraju si na frajera, jak všechno do puntíku dodržuju. Kdybych vzal diskuze o RS a jak je správné za vše brát papíry, že "já" ten problémový nejsem, jak tady o sobě všichni píšou, jak tvrdí jací jsou pořádní, ani se na rybu špatně nepodívají atd...., , asi by to u vody vypadalo jinak.

nofish - Profil | Pá 5.8.2011 13:58:18

Pvl >> chápu, ale víš jak to je. Místo toho aby většina poctivých nakopala do pr*ele ty nepoctivé sama, tak dělá, že si jich nevšímá a pak je bita za jejich chování. Když bude 99% těch slušných a bezproblémových, pak se asi i RS bude chovat v případě nejasností jinak. Ale tak i tak věřím, že spousta rozhodnutí je unáhlených a část RS to určitě dělá ne ze vztahu k vodě, ale z osobních pohnutek, něco si dokázat.

Pvl - Profil | Pá 5.8.2011 13:26:40

J.P >> Tak ty musíš být neskutečný dobrák a nebo najivka .

nofish - Profil | Pá 5.8.2011 13:13:24

Jirkas17 - >> bohužel. Mi se jen líbí, jak někteří rovnou říkají že je to správné, že byly odebrány papíry a přitom kdyby se jim stalo to samé budou psát to co ty. Jenže jim se to stát nemůže, oni jsou ti co vše dodržují do puntíku..............

ad dva tresty: k tomu se raději nevyjadřuju. Na dvakrát trestat jeden přestupek, to snad není normální, ale co žijeme v ČR

Pvl - Profil | Pá 5.8.2011 13:12:19

Jedna tragikomická " příhoda " Vypravoval ji jeden známý . Jestli to vše bylo jak líčil nevím . Vyrazil na pstruhovku vláčet . (do muškařského pásma - ale nevěděl to ?? ) Po chvíli lovu kde se vzal tu se vzal,- porybný . " Pane rybáři , víte o tom , že zde je muškařské pásmo ? " Vyplašený vylez l"z vody " A pravil ,děkuji moc že jste mne upozornil . V bláhové naději ,že je vše v rychtiku . Omyl - porybný jej požádal o papíry ..... a tím příběh končí :o§))

rybomil - Profil | Pá 5.8.2011 10:45:54

Krocajda >> Na jednom revíru kam jezdím je taky RS dejme tomu Rom, alespoň tak vypadá a vystupuje tak, že si ho vážím. Přijede ve sportovním na kole, pozdraví, provádím kontrolu jako RS, tady jsou případně moje doklady RS, ukážu mu papíry, peán, metr ani vidět nechce, ale ukazuju už ze zvyku, koukám fotku v legitimaci taky máte,koukne případně na rybu ve vezírku, joo, má míru, zapsaná je, děkuji, vše máte OK, přeji příjemný pobyt, a jde dál . Vyřízeno za 2 minuty.

Hlubočepy - Profil | Pá 5.8.2011 5:16:45

Právo jistě měl.Dej blbci funkci...

Milhauz - Profil | Pá 5.8.2011 0:00:41

Jirkas17 - >> Nemáš být rybojed a zůstali by ti papíry, tvůj boj.

Sumec - Profil | Čt 4.8.2011 19:15:13

Jirkas17 >> V tom případě udělal pěknou chybu,a až budeš na řešení(předpokládám ing.Mižďoch)Tak bych se o tom zmínil.Pokud nebudeš hrát machra,ale budeš normální tak to bude v pohodě,uvidíš.Mám takové tušení že už vím kdo ti ty noty vzal.Nicméně jsi chybu udělal,a příště se ti to nestane.Myslím že ta pokuta ale bude do 200,

TomK78 - Profil | Čt 4.8.2011 18:36:06

Jirkas17 - >> Na jeho miste bych Ti sebral papiry a vubec se s Tebou nebavil.... Zapis Ti zabere asi tak 10 vterin....

Pvl - Profil | Čt 4.8.2011 17:41:39

Jirkas17 >> Podle toho co jsi psal nechal ti ještě dost času -zapsat . Mohl to udělat hned - po chvíli EDIT : takže až takový horlivec to nebyl .

patlal - Profil | Čt 4.8.2011 8:35:17

Člen RS postupoval naprosto správně a to neříkám zrovna často.

LudaT - Profil | Čt 4.8.2011 8:09:21

No podle mě RS postupovala správně, do hlavy ti opravdu vidět nemůže takže tvůj argument že mohl ještě počkat atd. jsou mimo, takhle by mohl čekat až sním dojedeš až před barák. Taky myslím že když už jsi toho kapra vzal, tak si ho měl bacit po palici a né převážet živýho v igelitce.
No a v neposlední řadě si prokázal notnou dávku hlouposti a pro příště už si budeš pamatovat, že když něco děláš a přitom tě celou dobu sleduje rybář vedle tebe tak to dělej alespoň tak jak podle RŘ/BP či " místních podmínek lovu" máš.
Na druhou stranu pokud je to jak říkáš tak snad bude "komise" či co tam na tom soukromáku máte shovívavá, až před ně nastoupíš posypej si hlavu popelem a snad to dobře dopadne.

Jaroch - Profil | Čt 4.8.2011 8:08:04

Rád bych připomenul všem křiklounům typu - dobře Ti tak -
Jen počkejte až se to stane vám , jak budete lamentovat a rozčilovat se nad přísností RS .
A nikdy neříkej nikdy - je osvědčené pořekadlo protože na každého jednou dojde :-)

Jaroch - Profil | Čt 4.8.2011 7:55:27

Napomenout a nechat kluka pustit ulovenou rybu by bylo dostatečné potrestání , takhle dal akurát o sobě vědět co je za trotla .
Je to jak s četníkem někdy trefíš chlapa co Ti připomene vyhlášku a nechá jet dál , jindy na mladého ptáka co skáče dva metry vysoko až se zdá že není větší šarže nad ním a sedře Tě z kůže .
Všechno je to o lidech a blbech .

jurasoft - Profil | Čt 4.8.2011 7:53:21

tahle otázka je zbytečná.. stačilo by to napsat jako oznámení bez možnosti se vyjádřit..i když vlezu do šaliny tak musím dodržovat pravidla která si stanovil dopravní podnik..pokud se mi něco z těch pravidel nelíbí pak mě nikdo nenutí jezdit šalinou..za porušení pravidel v šalině při kontrole je hned postih a nikdo se nad tím nepozastavuje a nikde se neprobírá, "dostal jsem pokutu protože jsem převážel kolo a nezaplatil jsem za něj"..tohle bylo jasné porušení pravidel na soukromém revíru..kdyb tam měl majitel napsáno, že při vytažení ryby máš se postavit do haptáku a zazpívat píseň práce pak pokud s tím nesouhlasíš tak tam nelez...pokud má napsáno v pravidlech že ihned po ponechání si ulovené ryby ji musíš zapsat do příslušného formuláře pak je to jasné porušení o kterém snad nemá cenu ani diskutovat...je to jako by jsi chtěl se obhajovat a apelovat na lidský přístup kdy by jsi měl háčky s protihrotem a podmínka byla bez protihrotu a při kontrole tě svinským krokem vykázali...

tuneij - Profil | Čt 4.8.2011 7:12:15

Na jednej strane chcete poriadok a nadruhej lutujete rybara ktory porusil rybarskyporiadok. Co potom chcete? Netreba ho lutovat.Sam si je strojcom toho prestupk.

arnošt - Profil | Čt 4.8.2011 0:16:38

Jirkas17 - >> Je to podle mě blb.Jen jestli by dělal ramena,kdyby ti bylo 40 a byl jsi o hlavu větší než on.Vždyť všechno jde řešit přece v klidu a v tomhle případě tak maximálně připomenout,abys ho nezapoměl napsat.Ale neboj,na každý prase se voda vaří a zítra můze zase on koukat,jak se někdo špatně vyspal na něj.Podle řádů byl možná v právu,ale takhle se věci neřeší. ((( To je alespoň můj názor...

skutr - Profil | St 3.8.2011 20:02:34

kolik metru je bezpecná vzdalenost lovícího od prutu? Todle tema se muze omylat dokola metr? nebo 10 todle ti nekdo nemuze rict. Jen jsem chtel naznacit to ze ne za kazdou cenu se ma rybar nechat sikanovat od RS

Sumec - Profil | St 3.8.2011 19:19:13

Hoši,rozumí tomu asi jen Kakr,stalo se to opravdu na novém stavu který vlastní Rybářství Rychvald.Zadavatel určitě myslel ,na svaz,že pujde na řešení na rychvald.vykonávám pro tuhle společnost taky kontroly,a povolenku bych mu vzal taky.

kakr - Profil | St 3.8.2011 19:10:40

Už jsem to psal níže, nejednalo se o RS.

8. KONTROLA A DOZOR:
Tuto činnost vykonává ustanovená rybářská stráž, Policie ČR a pověření
zaměstnanci RYBÁŘSTVÍ Rychvald s.r.o.. Rybářská stráž je jmenována
statutárním orgánem společnosti, jako vykonavatele rybářského práva. Její
členové se prokazují služebním průkazem, ke kterému musí na požádání
rybáře předložit občanský průkaz nebo pas. Kontrolní orgány provádí
kontroly dodržování rybářského řádu. Na požádání je rybář povinen
předložit požadované doklady, občanský průkaz, rybářskou povolenku ke
kontrole a provedení zápisu, rybářské náčiní, nářadí a úlovky. Na požádání
je rybář povinen umožnit kontrolnímu orgánu nahlédnout do celého
prostoru automobilu. Rybář musí umožnit kontrolu na posedu, lávka musí
být bezpečná. Lov je povolen pouze z břehu a z posedů tak, aby rybářská
stráž měla okamžitý a bezproblémový přístup k provedení kontroly.

clarence - Profil | St 3.8.2011 19:09:59

skutr >> Samotnej odznak si může RS strčit do prdele.

Candule - Profil | St 3.8.2011 18:52:30

Tak to je teda hodně divné aby ti na sokromáku vzali státní lístek. Dokonce si myslím že je to nemožné............-:)))

línák - Profil | St 3.8.2011 18:42:25

Bohužel pro tebe RS byla v právu co se týče zapsání kapra do povolenky. Jen mě zaráží že chlápek chytal a zároven prováděl kontrolu povolenky. Kamarád porybný mi vysvětlil že pokuď je na lovu ryb nemá právo tě kontrolovat v tvém případě tě měl pouze upozornit. Ale to je můj názor
Ale pokud jsi byl na soukromáku tak nechápu proč ti sebral povolenku tam to snad ani není možné, jsou tam jiné postihy (vykázání ,pokuta atd.)

tuzemak - Profil | St 3.8.2011 18:29:08

Kalužmistr >> co tu plácáš o závisti,porušil RŘ a to velkým prohřeškem,já bych mu taky bez řečí sebral noty,nejsem škodolibý,ale řády platí pro všechny stejně...

Kalužmistr - Profil | St 3.8.2011 18:26:51

Podle mne to byla ubohá závist RS že kolega má kapra.

foxxx - Profil | St 3.8.2011 18:24:39

Jirkas17 - >> Podle mně je to dost přísné a šlo by to vyřešit normálně "lidsky",domluvou a kapra dopsat...

Červené karty: zewluck